reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Hej dziewczyny.
Ja juz spakowana i gotowa teoretycznie.
Dla siebie spora ta torba dla małej trochę mniejsza. Ale same te podkłady to pół torby zajmują normalnie.
U mnie póki co 5,2 kg na plusie

reklama
Ja dopiero w zeszłym tygodniu zaczęłam prać i prasować ubranka, ale torbę może w tym tygodniu uda się spakować. Moja mama zaczyna panikować i nalegać, żebym szybciej się za to wzięła, ale nic nie zapowiada wcześniejszego porodu, to mi się nie śpieszy :p Ja na razie na plusie niecałe 10 kg. A nasze maleństwo w 34 tc ważyło 2450 g, ale pani doktor stwierdziła, że to raczej zaniżony wynik, bo sprzęt kiepski ma.

Ja na plusie jakieś 9 kg, ile waży dowiem się w czwartek lub poniedziałek. Zaczęłam pakowanie torby jakieś dwa tygodnie temu i skończyć nie moge☺a do szpitala ja biorę krem tylko z kosmetyków dla małego. Z praniem jestem w połowie ☺

To ja moze nie bede sie wypowiadac ile mam na + :(

Ja wczoraj spakowalam torbe dla siebie a moze jutro zabiore sie za pakowanie torby dla maluszka :)

Beata. szybko się zrzuci jak zaczniemy gonić kolo maluszków ,karmić spacerować ☺ ja torby do szpitala dla małego nie pakuje bo daje wszystko szpital chociaż pewnie do mojej dorzucę ze dwa komplety a mężowi przygotuje na wyjście ubranka żeby przywiózł - musze zrobić zestaw na każdą pogodę bo On się nie polapie póki co☺no i juz Mu pokazałam jakie ubranie ma mi przynieść na wyjście dla mnie. Juz tak niedużo czasu zostało ze szok jak ta ciąża leci szybko....

Ja musze spakowac bo szpital prawie nic nie daje :( mam nadzieje ze szybko sie pozbede tych kilogramow bo nie wyobrazam sobie z takim balastem funkcjonowac ;)
Tez jestem w szoku jak to zlecialo... Niedawno sie dowiedzialam o ciazy przeciez dopiero :)

Ja również nie spakowana :p u mnie w szpitalu też wszystko zapewniają, więc zabieram tylko rzeczy dla siebie i ubranko na wyjście dla małego. Ewentualnie wezmę coś dodatkowego na wszelki wypadek.
Jestem dopiero od czwartku na zwolnieniu i ogarnia mnie straszne lenistwo... Wolę jak się coś dzieje, a jak jest nuda to wpadam w taki marazm, że nie mogę się zmobilizować i kiwnąć palcem... Muszę przestawić myślenie bo inaczej zwariuję :-)
Muszę jeszcze zamówić pieluszki - zamierzam nadal ambitnie używać wielorazówek, nie wiem tylko co mi z tego wyjdzie :-D a no i zestaw startowy butelek muszę zamówić..

katagorka, jak Ty to zrobiłaś, że masz tylko 5kg na plusie ? :-)

reklama
A jak mniej więcej wygląda taki zestaw wielorazówek. Słyszałam, że dużo osób wraca do takich pieluch. A będziesz korzystać z pieluch nowoczesnych czy tetry? Mnie przeraża wizja wiecznego prania. Chyba jestem za leniwa. :)

Do góry