reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2015

Rukmini tak to już 5ty:) ja tez się zaczynam bac tak realnie:)

Asiaf Ja korzystam z tego:

0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szosty
27 - 31,5 siodmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty

Najbardziej do mnie przemawia:)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja jak podaję w miesiącach, to liczę od OM czyli od 26 lipca, czyli co 26-ty mam pełny miesiąc, a ta reszta przed porodem jest u mnie pomijana :) póki co :) Czyli 26 listopada skończyłam 4 miesiące, a tygodniami w sobotę zamknę pełne 20, czyli półmetek wg tygodni ;-) i takie tam :)

Ja liczę tak jak vivid. Om miałam 3 sierpnia i każdego trzeciego zaczynam kolejny miesiąc.

Zwiększona wydzielina moim zdaniem to normalne.

A karta super pomysł, ciekawe jak wygląda na żywo ;-)

Licząc każdy miesiąc od dnia OM, to wychodzi mi, że zaczynam 5-ty jutro. :-)
U mnie zawsze na usg dzieciak wychodził tydzień starszy niż z OM, więc i tak się w tym gubię.

Ja tez się gubię w tych obliczeniach ale licze podobnie jak Beata. Fajnie macie z tym, ze czujecie
juz tak ruchy dzidzi ja nie specjalnie niestety;/ czasem cos poczuje jak lezę, ale to nie codziennie:(
zastanawiam sie czy wszystko ok z dzidzia mam nadzieje ze nie bede miala takich samych problemow jak w 1 ciazy.

Ja tez sie.gubie z tymi przeliczeniami tygodni na miesiace, dzisiaj bylam u alergologa i pyta sie ktory miesiac ja mowie ze z takich podanych przeliczen w internecie to wychodzi piaty, no ale z.moich obliczen wychodzi ze czwarty, na.co lekarz a ktory to tydzien, mowie ze 19 a on od razu no to 5 prosze mnie tu w blad nie wprowadzac, dalej tego nie.ogarniam, bo wychodziloby ze rodzilabym w kwietniu, nie pamietam zebym przy pierwszej nie mogla sie tak doliczyc jak teraz

reklama
Moja dzidzia jest spokojna i ma stałe pory fikania
Tak jak moi chłopcy wiec sie będę łudzić ze bedzie grzeczne i spokojne :) ha ha

Rukmini czyli nic zupełnie w twoim brzuchu sie nie dzieje ?? Nic nie czujesz ? Cokolwiek

Do góry