reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Rukmini tak to już 5ty:) ja tez się zaczynam bac tak realnie:)

Asiaf Ja korzystam z tego:

0 - 4,5 pierwszy miesiąc
4,5 - 9 drugi
9 - 13,5 trzeci
13,5 - 18 czwarty
18 - 22,5 piąty
22,5 - 27 szosty
27 - 31,5 siodmy
31,5 - 36 ósmy
36 - 40 dziewiąty

Najbardziej do mnie przemawia:)

Ostatnia edycja:
reklama
A ja jak podaję w miesiącach, to liczę od OM czyli od 26 lipca, czyli co 26-ty mam pełny miesiąc, a ta reszta przed porodem jest u mnie pomijana :) póki co :) Czyli 26 listopada skończyłam 4 miesiące, a tygodniami w sobotę zamknę pełne 20, czyli półmetek wg tygodni ;-) i takie tam :)

Ja liczę tak jak vivid. Om miałam 3 sierpnia i każdego trzeciego zaczynam kolejny miesiąc.

Zwiększona wydzielina moim zdaniem to normalne.

A karta super pomysł, ciekawe jak wygląda na żywo ;-)

Licząc każdy miesiąc od dnia OM, to wychodzi mi, że zaczynam 5-ty jutro. :-)
U mnie zawsze na usg dzieciak wychodził tydzień starszy niż z OM, więc i tak się w tym gubię.

Ja tez się gubię w tych obliczeniach ale licze podobnie jak Beata. Fajnie macie z tym, ze czujecie
juz tak ruchy dzidzi ja nie specjalnie niestety;/ czasem cos poczuje jak lezę, ale to nie codziennie:(
zastanawiam sie czy wszystko ok z dzidzia mam nadzieje ze nie bede miala takich samych problemow jak w 1 ciazy.

Ja tez sie.gubie z tymi przeliczeniami tygodni na miesiace, dzisiaj bylam u alergologa i pyta sie ktory miesiac ja mowie ze z takich podanych przeliczen w internecie to wychodzi piaty, no ale z.moich obliczen wychodzi ze czwarty, na.co lekarz a ktory to tydzien, mowie ze 19 a on od razu no to 5 prosze mnie tu w blad nie wprowadzac, dalej tego nie.ogarniam, bo wychodziloby ze rodzilabym w kwietniu, nie pamietam zebym przy pierwszej nie mogla sie tak doliczyc jak teraz

reklama
Moja dzidzia jest spokojna i ma stałe pory fikania
Tak jak moi chłopcy wiec sie będę łudzić ze bedzie grzeczne i spokojne :) ha ha

Rukmini czyli nic zupełnie w twoim brzuchu sie nie dzieje ?? Nic nie czujesz ? Cokolwiek

Do góry