reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Mitaginka Spełnienia marzeń:) A ja się lenie przed pracą zaczynam od 15 i dziś jestem ostatni raz w pracy i od 18 już na zwolnieie to się teraz zacznie leistwo na całego :-D Bella wspóczuję bólu mnie jakiś czas temu łapał taki ale umnie trwało to chwile i puszczło i tak co jakiś czas w ciągu dnia poleżałam troszke i przeszło

reklama
Mitaginka sto lat i spełnienia najskrytszych marzeń!!!
to ja chcę przepis na ciasto czekoladowe owsiane i na te skrzydełka ;)

Bella super, że ból mniejszy. Na krew z nosa nie znam sposobów, nigdy mi nie leciała :/

Co do magnezu to biorę od samego początku ciąży a nawet jeszcze wcześniej z powodu szybkiego tętna i dodatkowych skurczy w serduchu, zreszta magnez dobry na wszystko :) wzięłam się dzisiaj z pomocą męża za sprzątanie, bo juz mam taki bałagan, że oczy bolą, mam nadzieje, że sobie nie zaszkodzę, no ale kiedyś trzeba to zrobić....ogólnie to powycieram kurze troche i zadyszki dostaje, więc na niewiele się przydam.... :cool: Mitaginka spełnienia marzeń......

Hey ;-)

dziś na szczęście miałam tylko chwilową poranna niedyspozycje i ból głowy zniknął szybciej niż się pojawił:tak: no i bez wymiotów sie obyło:-D

miłego weekendy majówki! :-D

Mitaginka, spełnienia marzeń:-)

Ja myślę ze z tymi ruchami jest różnie. U mnie też zmiennie.
A co do tego bólu w pachwinie też tak mam i jak byłam z tym w pon u ginekologa to powiedział ze to musi być jakiś nerwowy ból albo zrost bo szyjka ok dzidzius ok więc mam brac magnez po dwie tab nospe. I doraźnie parcetamol

Cześć dziewczyny. Przepraszam, że wczoraj się już nie odezwałam ale do wieczora miałam mnóstwo zajęć. Pomiary usg w porządku. Pan dr powiedział, że na tyle co zdołał zobaczyć to dzidzia zdrowa i że według usg starsza o trzy dni. Na 60 procent chłopak. Martwię się troszkę tylko bo rozbieżność między pomiarem kości udowej a wymiarem dwu-ciemieniowym główki jest aż 10 dni. Niestety zobaczyłam to dopiero po wyjściu z gabinetu i teraz mam zagadkę. Mam nadzieje, że jeśli według lekarza byłoby coś nie w porządku to by mnie o tym poinformował. Dobra wiadomość jest taka że pomiar NT 1,7mm i kość nosowa uwidoczniona :)
Jakieś zdjęcie postaram się wrzucić jak tylko się nauczę.

Przepraszam Was, że jeszcze nie uczestniczę aktywnie w rozmowach ale ciężko mi się jeszcze we wszystkim połapać. Mam nadzieje ze przez kilka kolejnych dni nadrobię zaległości i Was poznam :-)

Mitaginka Wszystkiego tego czego Sama Sobie życzysz, szczęścia, zdrowia oraz spokojnej ciąży :-* Kurcze albo moj telefon jest juz do bani albo cos sie zbugowalo bo gdy naciskam "dodaj" (chodzi mi o foty) to sie nic nie dzieje no kompletnie nic i nie wiem czym to spowodowane. Ale niech ja no dopadne jakiegos kompa to przez tydzien bedziecie mialy co ogladac :-p Dziewczyny jak to jest z tymi ruchami? Do czego najbardziej je porownac i czy sa mozliwe po roznych stronach brzucha? Ja nie jestem szczupla, kawal baby ze mnie i niby nie powinnam jeszcze nic odczuwac, tym bardziej ze to moja piersza ciaza, jednak "cos" tam czuje i nie wiem czy to malenstwo...ciekawe

Monika nie wiem jak do końca jest z tymi ruchami, ale kobiety często mylą ruchy dziecka od ruchów jelit...
Ja w pierwszej ciąży poczułam pierwsze ruchy koło 20 tygodnia ciąży....

Dziewczyny jak wstawić suwaczek??

reklama
Do góry