reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

Hej:-D

witam nową majówke :-)

Jutro moja wizyta a do tego czasu chyba będę chodzić po ścianach :-D

Dziś czuje się średnio, ale wybieram się po ten fotelik ;-) ale bez spacerów, bo dziewczyna mi go dostarczy na przystanek tramwajowy.:-D

reklama
Engacka- moze sprobuj zrobic sobie badanie bety?? jesli jest mozliwosc... a tak trzeba wierzyc ze wszystko ok i czekac (chociaz wiem jakie to trudne) :)

Sprawdzę czy coś takiego jest tutaj w ogóle do zrobienia, bo generalnie w tym kraju żeby dostać się do lekarza trzeba być umierającym, albo czekać kilka tygodni na wizytę. uch, przeraża mnie ten kraj pod tym względem, i przede wszystkim nie podoba mi się, że oni nie uznają właśnie ciąży do któregoś tam tygodnia, bo jak sami twierdzą można łatwo poronić, nosz qrczaki, to powinni tym bardziej dbać o ciężarne od początku, a nie lekceważąco podchodzić do tematu. Nawet nie wiecie jak tęsknie za polską służbą zdrowia, tak narzekałam nieraz na polskich lekarzy i ogólnie nfz, a tutaj to co się dzieje to jakaś parodia.

Gdyby nie to, że mąż ma tutaj lepsze szanse rozwoju zaowodowego, ja tak samo zresztą, to właśnie bym się pakowała i wracała do PL. No ale trzeba zacisnąć zęby i żyć nadzieją, że wszystko jest okej.

Ostatnia edycja:
engacka, ja na Twoim miejscu, jeśli tylko miałabym kasę, pojechałabym na to usg do prywatnego polskiego gabinetu. 12 tygodni czekania na usg, to strasznie długo. No ale ja jestem panikara, po prostu nie wytrzymałabym tyle.
Nasłuchałam się dużo o służbie zdrowia w UK i wolałabym wcześniej sprawdzić, jak się sprawy mają.

No właśnie, już pewnie byłabym w drodze dawno, ale nie dość że teraz spadła na nas niespodziewanie naprawa samochodu, opłata motu, taxu drogowego, półroczny rachunek za prąd i gaz i to wszystko w jednym miesiącu, akurat teraz, na to wszystko jest kasa odłożona, ale wyjazd na usg nadszarpnie nasze domowy budżet. No nic, przedyskutuję z mężem i mam nadzieję że niebawem pojedziemy.

No ale już koniec z narzekaniem! Co tam u Was dziewczyny? :)

Ja dzisiaj mknę na zakupy spożywcze, tak mi się nie chceee. Po drodze zabiorę małą na plac zabaw, co by się wyszalała, bo ostatnio ma coraz więcej niespożytkowanej energii :D

Ostatnia edycja:
Jak za darmo to spoko, nie? :)

uploadfromtaptalk1410259504659.jpg

Załączniki

• uploadfromtaptalk1410259504659.jpg
    uploadfromtaptalk1410259504659.jpg
    20,8 KB · Wyświetleń: 54
Dziewczyny poproszę o kopa w duuuu.... bo chyba z tego stresu to zarzz oszaleję wizytuję o 16 no chyba że nie dożyję... Dla mnie ta wizyta to jakiś koszmarny przełom- być albo niebyć! proszę o kciuki!

Ale mam pecha strasznie boli mnie ząbek i do tego dziąsło tak mi spuchło że prawdopodobnie to ropień i te powiększone węzły chłonne szyi już nie mogę wytrzymać strasznie mnie boli i martwię się o mojego dzidziusia . Miała któraś z was coś takiego w ciaży ? jeżeli tak to jak będzie to leczone ? Mam dzisiaj wizytę u dentysty na 17 i martwię się bo nie wiem czy obęjdzie się bez środków znieczulających a wiem że w naszym stanie to nie wskazane :dry:

reklama
Martaha trzymam mocno kciuki, musi być dobrze i kropka!
Czarnulka pewnie, że ok i to za darmo, super!
Kropeczka współczuję straszliwie. Sama mam zęby w kiepskiej kondycji. Chyba jakiś antybiotyk dostaniesz, żeby ropa zeszła.

Mnie w nocy bolał brzuch jak na okres :/
A poza tym głowa mi pęka i słabo mi, czuję, że dzidzik wysysa ze mnie całą energię ;)

Do góry