reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

Akurat badania i wizyty w polsce tez wedlug kodeksu wliczaja sie w czas pracy.
Ale to ze badania za free i np. leki dla dzieci zawsze za free to nie ttlko w Szkocji bo w Niemczech napewno tez i w Norwegi i w wielu krajach za granica. Naprawde to my mamy takie mocni nie prorodzinne panstwo.

reklama
W sumie wiecie jak to jest, wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, ja tam bym chyba wolała być w Polsce, wszedzie sa plusy i minusy. Ale jednak w polsce naprawde jest ciezko... Niby niz demograficzny a rzad nic nie robizeby ulatwić rodzinom powiekszanie sie

Passoa to faktycznie super opieka w PL tylko pomarzyć o takiej można a już wogóle żeby ktoś coś za darmo Ci dał to nierealne jak się nie dprosisz nie wykłócisz o wszystko nikt nic Ci na tacy nie poda. Smutne ale niestety prawdziwe.
Długo tam już mieszkasz?

Wiecie te zmiany powoli wchodza ale ludzie o nich nie wiedza a nawet jak wiedza to boja sie wykorzystwac. Np. ZZO jest darmowe, andania na nfz tez darmowe i nie trzeba byc ubezpieczonym, tak samo wizyty lekarskie dzieci. Taciezyński, opieka nad kobietaą po porodzie do 2 tygodni i dwa dni okolicznosciowego. No teraz roczny maciezynski i mozliwosc wziecia jednej ósmej wychowawczego później która chroni kobiete przed zwolbieniem ( pracuje sie wtedy na 7/8 etatu) mozliwosc konczeniabpracy godzine wczesniej dla kobiety karmiacej poersia itd. Tylko my tegi albo nie wiemy albo boimy sie wykożystac.

No i polska jest jednak jednym z niewielu krajow gdzie tak czeste badania sa normalne i tak czesto kozysta sie z ginekologów prywatnie. Jednak w tych cywilizowanych krajach jak to okreslila Passoa to USG masz 3 razybi tyle. Ale jak pojedziez na IP to cie zbadaja bez mrygbiecia okiem i bez specjalnego czekania... Coś za cos.

Tylko ze w Polsce nikt cie o tym nie poinformuje, bo nawet w przychodni maja zakazane...
Moja mama np dostala skierowanie ma mamografie, w tej samej przychodni jest sprzet, a jak chciala sie umowic to pielegniarka ja zbesztala ze nie ma 50 lat i musi palcic i jechac do innego miasta albo czekac pol roku w kolejce... Smiech, a u lekarza stoi sprzet... Chyba nie kupil go za wlasne pieniadze? Ja mam wrazenie ze oni tam łaske robia...

No tak asia wszedzie sa plusy i minusy... Tutaj jest plus jesli chodzi o finanse, ale wiadomo ze jesli cos jest nie tak masz opieke full wypas, ale jesli nietrzeba to lekarze nie doszukuja sie problemow i chorob, tak mi powiedziala wczoraj polozna...

reklama
Dziewczyny leżałam na boku chyba z godzinę i jak położyłam sie spowrotem na plecy to jakaś kulka mu wystawała i za chwile sie wchłonęła tak jakby co to było
Przecież niemożliwe zeby dzidzia ale fakt ze pamietam jak byłam z chłopcami i których wystawiał tyłek ciagle a ze miałam mało wód to było widać taka piłkę :)
No ale teraz co to wystraszylama sie ??

Do góry