reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Akurat badania i wizyty w polsce tez wedlug kodeksu wliczaja sie w czas pracy.
Ale to ze badania za free i np. leki dla dzieci zawsze za free to nie ttlko w Szkocji bo w Niemczech napewno tez i w Norwegi i w wielu krajach za granica. Naprawde to my mamy takie mocni nie prorodzinne panstwo.

reklama
W sumie wiecie jak to jest, wszedzie dobrze gdzie nas nie ma, ja tam bym chyba wolała być w Polsce, wszedzie sa plusy i minusy. Ale jednak w polsce naprawde jest ciezko... Niby niz demograficzny a rzad nic nie robizeby ulatwić rodzinom powiekszanie sie

Passoa to faktycznie super opieka w PL tylko pomarzyć o takiej można a już wogóle żeby ktoś coś za darmo Ci dał to nierealne jak się nie dprosisz nie wykłócisz o wszystko nikt nic Ci na tacy nie poda. Smutne ale niestety prawdziwe.
Długo tam już mieszkasz?

Wiecie te zmiany powoli wchodza ale ludzie o nich nie wiedza a nawet jak wiedza to boja sie wykorzystwac. Np. ZZO jest darmowe, andania na nfz tez darmowe i nie trzeba byc ubezpieczonym, tak samo wizyty lekarskie dzieci. Taciezyński, opieka nad kobietaą po porodzie do 2 tygodni i dwa dni okolicznosciowego. No teraz roczny maciezynski i mozliwosc wziecia jednej ósmej wychowawczego później która chroni kobiete przed zwolbieniem ( pracuje sie wtedy na 7/8 etatu) mozliwosc konczeniabpracy godzine wczesniej dla kobiety karmiacej poersia itd. Tylko my tegi albo nie wiemy albo boimy sie wykożystac.

No i polska jest jednak jednym z niewielu krajow gdzie tak czeste badania sa normalne i tak czesto kozysta sie z ginekologów prywatnie. Jednak w tych cywilizowanych krajach jak to okreslila Passoa to USG masz 3 razybi tyle. Ale jak pojedziez na IP to cie zbadaja bez mrygbiecia okiem i bez specjalnego czekania... Coś za cos.

Tylko ze w Polsce nikt cie o tym nie poinformuje, bo nawet w przychodni maja zakazane...
Moja mama np dostala skierowanie ma mamografie, w tej samej przychodni jest sprzet, a jak chciala sie umowic to pielegniarka ja zbesztala ze nie ma 50 lat i musi palcic i jechac do innego miasta albo czekac pol roku w kolejce... Smiech, a u lekarza stoi sprzet... Chyba nie kupil go za wlasne pieniadze? Ja mam wrazenie ze oni tam łaske robia...

No tak asia wszedzie sa plusy i minusy... Tutaj jest plus jesli chodzi o finanse, ale wiadomo ze jesli cos jest nie tak masz opieke full wypas, ale jesli nietrzeba to lekarze nie doszukuja sie problemow i chorob, tak mi powiedziala wczoraj polozna...

reklama
Dziewczyny leżałam na boku chyba z godzinę i jak położyłam sie spowrotem na plecy to jakaś kulka mu wystawała i za chwile sie wchłonęła tak jakby co to było
Przecież niemożliwe zeby dzidzia ale fakt ze pamietam jak byłam z chłopcami i których wystawiał tyłek ciagle a ze miałam mało wód to było widać taka piłkę :)
No ale teraz co to wystraszylama sie ??

Do góry