reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
A mnie codziennie bolą plecy w sumie nie wiem co to promieniuje w pośladki i boli przy chodzeniu ;( ostatnio ledwie chodziłam dzis znów sie zaczyna... Tak jest codziennie tylko raz mocniej raz mniej ;( juz sie martwię co mi tam naciska na nerwy...

Dziewczyny a chciałam zapytać, u was juz wszyscy wiedza ze jesteście w ciazy ;) jak reagują ?

Ostatnia edycja:
Witaminy ja łykam ladee vit.
Jeśli chodzi o alkohol w ciąży to ja mówię stanowczo nie i nie ważne że jest to pół kieliszka wina czy pół piwa gdyby nie miało wpływu na organizm nie nazywało by sie alkoholem, więc mamusie bez alko można żyć więc myśle że zrezygnowanie z niego na 9 miesięcy nie jest jakimś strasznym wyrzeczeniem. Czy jak urodzi się dziecko dodacie mu do mleka wina czy piwa nawet w małej ilości?? Raczej nie więc dlaczego dajecie go teraz swoim dzieciom? A gdyby nie daj boże coś było nie tak bedziecie mogły żyć ze świadomością ze gdybyście odmówiły sobie tego kieliszka to może byłoby inaczej? Ja nie potrafiłabym.

Ja biorę od dwóch tygodni Pregna Plus, wcześniej Folik od roku.

U mnie wszyscy wiedzą i się cieszą, chociaż nie było osoby, która by się nie spytała "kiedy ślub"? Nie mamy ślubu, chcemy wziąć tylko cywilny ale dopiero jak dziecko będzie na świecie. Chociaż tak naprawdę nie śpieszyło nam się nigdy do tego.

Dziewczyny, robicie jakieś ćwiczenia? Wzmacniacie kręgosłup? Ja sie zastanawiam czy nie zacząć. Mam taki fajny klub niedaleko, gdzie są zajęcia dla kobiet w ciąży. Muszę się wybrać.

Witaminy ja łykam ladee vit.
Jeśli chodzi o alkohol w ciąży to ja mówię stanowczo nie i nie ważne że jest to pół kieliszka wina czy pół piwa gdyby nie miało wpływu na organizm nie nazywało by sie alkoholem, więc mamusie bez alko można żyć więc myśle że zrezygnowanie z niego na 9 miesięcy nie jest jakimś strasznym wyrzeczeniem. Czy jak urodzi się dziecko dodacie mu do mleka wina czy piwa nawet w małej ilości?? Raczej nie więc dlaczego dajecie go teraz swoim dzieciom? A gdyby nie daj boże coś było nie tak bedziecie mogły żyć ze świadomością ze gdybyście odmówiły sobie tego kieliszka to może byłoby inaczej? Ja nie potrafiłabym.
Trochę sobie przeczysz. Mówisz, że to tylko na 9 miesięcy, a dalej, że nie można dziecku do mleka dodawać %. :rofl2:
Czyli wyjdzie dużo więcej niż 9 miesięcy (przy założeniu, że się karmi piersią), może nawet 2-3 lata bez alkoholu.
Choć ja nie planuję długo karmić, czyli jeszcze "tylko" jakieś 14 miesięcy bez piwka mnie czeka.

U mnie mało osób wie. Rodzice, teściowa, siostra i kilka koleżanek.
Nie mam w planach mówienia nikomu więcej, dopóki sami nie zauważą brzucha.
Nie, no bratu jeszcze powiem i rodzeństwu męża - z wyjątkiem jego siostry, która nam o swojej ciąży nie powiedziała nigdy.
Sami zauważyliśmy jak już była w 6 mies! Mamy o to żal i cała rodzina ma zakaz informowania jej. Taka mała zemsta. :dry:

U nas też każdy o ślub pyta :-) prócz najbliższych bo im chyba głupio :-) jesteśmy ze sobą 4 lata, kochamy się, dziecko było planowane i robione świadomie bez ślubu.. Jasne ze chciałabym ślub, biała suknie i obrączkę ;) ale i bez tego jestem szczęśliwa ;)a dzidzius bedzie nosił nazwisko mojego B, o co tez koleżanki pytają ...

Rukmini siostra mojego była w ciazy i nam nic nie powiedziała, powiedziała nam teściowa, i ja zabronilam mowić ze ja jestem i do dzis nie wiem czy ona wie.. Nawet jeśli to nie od nas, jej dzidzia miała byc miesiąc młodsza od naszej, ona straciła niestety :( moze dlatego udaje ze nie wie... Bardzo jej współczuje ale i tak mam żal o traktowanie mnie - jako najgorszego wroga ...

reklama
Rukmini 9 miesięcy nie masz wyjścia bo bobas w brzuchu a po narodzinach twoja decyzja czy chcesz karmic piersią czy nie ;) więc nie przeczę sobie tylko nie narzucam z góry że każdy musi karmić piersią zostawiam każdej mamie wolny wybór co do karmienia ;)

U mnie wie cała najbliższa rodzina i bliscy znajomi, jak ktoś pyta to też nie zaprzeczam :p

Do góry