reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Udało mi sie wbić na jutro na wizyte wiem moze wiecej sie dowiem
Ma ten moment wiem ze jest za niska
Choć wydaje mięsie ze przy dobrej diecie bedzie ok bo tak tez sie czuje małe posiłki i często No i same zdrowe produkty
Dzis niestety mąż skusił mnie na hamburgera !! I po pewnym czasie czułam spadek cukru i oczywiście miałam dreszcze nerwy nie dobrze mi było i poszłam spać typowy objaw spadku cukru a ostatnio przy tym zdrowym odżywianiu juz mnie to nie spotykało

Wiec jestem juz dobrej myśli

reklama
Pewnie dieta dużo daje a przy takich spadkach cukru podobno jak jest słabo trzeba wypić szklanke ciepłej wody z 2lyz cukru wtedy cukier się podnosi i jest lepiej

Matik dobrze że wizyta jutro to dowiesz się co i jak, grunt to byc dobrej myśli :)

U mnie leniwy dzień zresztą wszystkie ostatnio wyglądają tak samo, robię tylko to co zrobić musze a resztą się nieprzejmuje. Mam nadzieje że ten spadek formy tylko chwilowy.

Ewelina - ja podałam normy z 2014 roku wprost od PTD, widełki się zwiększyły nie zmniejszyły, a w twoim linku nie ma nic o normach.

I owszem cukrzyk tego pilnuje ale nie z wielką nadgorliwością czego uczą sami diabetolodzy, ale by mówić o cukrzycy trzeba mieć ją stwierdzoną. Albo testem ogtt, albo wynik na czczo musi przekraczać 126. Tego i ja jestem pewna.

Dziewczyny dajcie spokój nie ma sensu bo tak czy siak trzeba leczyć odp dieta i nadal sprawdzać

Właśnie widziałam w tv ze wirus ebola w hiszpani na londzie u pewnej pielęgniarki i teraz jej psa chcą uśpić bez nawet sprawdzenia czy on faktycznie jest chory szok!!!!

reklama
Dokładnie tam gdzie są nowe normy jest napisane Kryteria wyrównania glikemii w cukrzycy u kobiet w ciąży i cukrzycy ciążowej:
- na czczo i przed posiłkiem 3,3–5,0 mmol/l (60–90 mg/dl)
- glikemia maks. w 1. godz. po posiłku <6,7 mmol/l (<120 mg/dl)
- glikemia między 2.00 a 4.00 rano (>3,3 mmol/l) (>60 mg/dl).
Byłam pół dnia w szpitalu na badaniach i lekarz pow mi ze nie moze przekroczyć nad czczo 90 po posiłku po 1h 120 mi nad czczo przekracza 90..

Do góry