reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
Ale za to nie polecam wyjazdow w gory jesli nie jest sie przyzwyczajonym do zmian cisnienia. A lazenia po górach to juz wogole, ani wyjeżdzania wyciagami. Lazenie po krupowkach nie powinno byc zadnym problemem chyba ze ktos jest mocno wrażliwy na zmine cisnienia.

Asia, co ty mówisz? My w ten weekend jedziemy w góry, bo jutro mamy 3cią rocznicę ślubu, a w weekend ostatnia ciepła pogoda się zapowiada... Dlaczego nie można wyciągami - chciałam na kasprowy wjechać... :-( to co ja tam biedna bede robiła..? O tą zmianę ciśnienia chodzi? Że to bardziej odczuję?

Fuuuj! Też bym się obudziła :wściekła/y:Ja też nie wiem jak wytrzymam, jak będę musiała na badania. A że w naszej mieścinie ponoć czeka się z tydzień na wyniki, bo oni je gdzieś wysyłają, to dobrze by było jechać gdzie indziej, ale póki co też sobie tego na czczo nie wyobrażam :szok:

Też słyszałam, że ciepłe kąpiele mogą zwiększać ryzyko poronienia.

Colly rozumiem Twoje obawy, najlepiej jakbyś umówiła się do lekarza i została zbadana. Pewnie wszystko będzie w porządku i tylko niepotrzebnego stracha Ci narobili.

Dziewczyny znacie się na księgowości? Jeśli w tamtym tygodniu byłam na zwolnieniu od lekarza rodzinnego, a nie miałam jeszcze kodu B, ale przecież byłam w ciąży i mam zaświadczenie, to należy mi się 80 czy 100 %?? (w tamtym tyg. jeszcze tego zaświadczenia nie miałam )

Obawiam sie ze jesli nie zglosilas ciazy lekazowi pierwszego kontaktu i nie napisal ci na L4 kodu B to po ptakach. Ale na tym sie nie znam pisze tylko co mi sie wydaje.

Ja już nie pamiętam czy ja widziałam. Lekarz widział na pewno. A oba badania były od środka a nie przez brzuch. Badanie było robione tym samym sprzętem. Pójdę zrobić tą bete ale już na nic nie liczę :-(

A masz zdjecie? Slyszalas serduszko czy tylko lekarz twierdzi ze widzial ? Bo moze tylko obaczyl ze cos mruglo i juz stwierdzil ze to serduszko. Trzymam kciuki zeby bylo dobrze :) A w ktorym jestes tyg. ?

Jest duża różnica licząc wg OM i USG. Wg USG dzis powinno byc 7t2d. Wg OM tydzien wiecej. Lekarz nie dał mi zdjęcia ale mówił ze zarodek ma 4,5mm. Czyli wlasciwie troche wiecej niz tydzien temu. Ale nie ufam temu do końca bo na mojej pierwszej wizycie byl wiekszy niz na drugiej. To było trzecie usg.
Zbieram się do laboratorium. Chcę mieć to już za sobą. Mam nadzieję, że nie będę długo czekać na wyniki.

Obawiam sie ze jesli nie zglosilas ciazy lekazowi pierwszego kontaktu i nie napisal ci na L4 kodu B to po ptakach. Ale na tym sie nie znam pisze tylko co mi sie wydaje.

Melomanka, ja tak miałam w zeszłym miesiącu, ale wypłata dopiero w pt wiec jeszcze nie wiem. Asia chyba ma racje. Moim zdaniem jak nie ma B, to z niczego innego na zwolnieniu nie wynika, że jesteś w ciąży i bedzie 80%.

Asia, co ty mówisz? My w ten weekend jedziemy w góry, bo jutro mamy 3cią rocznicę ślubu, a w weekend ostatnia ciepła pogoda się zapowiada... Dlaczego nie można wyciągami - chciałam na kasprowy wjechać... :-( to co ja tam biedna bede robiła..? O tą zmianę ciśnienia chodzi? Że to bardziej odczuję?

Tak duzo lekarzy odradza w pierwszym trymestrze spacery po gorach przez zmiane cisnieniabtak jak loty samolotem. A pozniej w trzecim trymestrze ze cisnienie moze spowodowac wczesniejszy porod. Najlepiej zadzwoń do gina.

Jest duża różnica licząc wg OM i USG. Wg USG dzis powinno byc 7t2d. Wg OM tydzien wiecej. Lekarz nie dał mi zdjęcia ale mówił ze zarodek ma 4,5mm. Czyli wlasciwie troche wiecej niz tydzien temu. Ale nie ufam temu do końca bo na mojej pierwszej wizycie byl wiekszy niz na drugiej. To było trzecie usg.
Zbieram się do laboratorium. Chcę mieć to już za sobą. Mam nadzieję, że nie będę długo czekać na wyniki.

Alebpuki nie zrobis przyrostu czyli dwuch badan to i tak sie niczego nie dowiesz :(

Melomanka nie jestem kadrową tylko ksiegowa wiec lepiej upewnij się w kadrach swojej firmy ale jeżeli do zwolnienia dołączysz zaświadczenie ze jesteś w ciąży z którego będzie wynikało ze w okresie zwolnienia byłaś w ciąży to powinni obliczyć 100%.

reklama
Colly idź do swojego lekarza, nie stresuj się na zapas.

vivid na kasprowy bym nie jechała.. a w same góry jak najbardziej:tak:byłam w poprzedniej ciąży 10 dni w Zakopcu (wtedy ok 11 tc)

Do góry