reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

Tak duzo lekarzy odradza w pierwszym trymestrze spacery po gorach przez zmiane cisnieniabtak jak loty samolotem. A pozniej w trzecim trymestrze ze cisnienie moze spowodowac wczesniejszy porod. Najlepiej zadzwoń do gina.

To może będę spacerować po dolinach :D np. kościeliskiej :) nie mam nawet nr do gina. Na pewno nie wybieram się zdobywać szczytów, bo kręgosłup by mi chyba pękł. Jakoś może dam rade ;)

reklama
Vivid ja tez wysoko nie wjezdzalabum. Zmiana visnienie w pierwszym trymestrze jest niezdrowa. Ja bylam w ciazy w zakopanem tydzien ale chodzilam po miescie;)

jesli chodzi o alkohol to mnie sie np babcia i mama dziwily ze nic nie pije bo za ich czasowbi winko ( od czasu fo czasu) i miod pitny byl dozwolony. Wiec jak ktoras jest mefa sfrustrowana to chyba juz lepiej wypic...

Colly ja po pierwszym usg gdzie bilo serduszko mial w opisie ze bije i zdj tez.

Dziewczyny a jak to jest ze zwolnieniem dluzszym niz 6 miesiecy? Czytam ze zus moze robic jakies problemy? W poprzedniez ciazy bylam miesiac na zwolnieniu i sie nie znam co i jak...

Wróciłam:-) wszystko jest dobrze. Karta ciąży założona;-) dzidzius według UsG 9tyg4 dni z Om 10 i 1 . Więc różnica nie duża. Powiedzieli ze żadna. Widziałam serduszko,dużą główkę, brzuszek,nóżki tyle zauważyłam na monitorze. Maluszek ma 31mm . Wizyta za 3 tyg.l4 TEZ na trzy tygodnie. A 22.10. O 17 mam prywatnie usg genetyczne u dr co chodzę na nfz. Dr Bodzek.
Mam jeszcze badania do zrobienia dużo badań między innymi Tsh, toksoplazmoze, na rozyczke itd.
Dziękuję za kciuki dziewczyny!!!

Colly musi być dobrze, trzymam kciuki.

Melomanka nie jestem kadrową tylko ksiegowa wiec lepiej upewnij się w kadrach swojej firmy ale jeżeli do zwolnienia dołączysz zaświadczenie ze jesteś w ciąży z którego będzie wynikało ze w okresie zwolnienia byłaś w ciąży to powinni obliczyć 100%.

Ale jak ona jiz to zwolnienie dostarczyla tydzien temu a wniosek ma dopiero teraz?

reklama
Do góry