reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Słyszałam od znajomej też że jej siostra rodziła 12h i dopiero po 13h się zdecydowali zrobić cc no to faktycznie chyba dam sobie spokój z tym szpitalem..

reklama
Jaki to uniwersalny.? Mi lekarz pow ze musze rodzic w szpitalu o 3 stopniu referencyjnosci tam gdzie jest dobra opieka nad wcześniakami bo też mam zagrożenie ze urodze przed wcześnie, i z takich szpitali o 3st referencyjnosci to wiem że jest na Żelaznej, Karowa i szpital brodnowski tak w pobliżu :)

ja chodziłam państwowo do przychodni świętej Zofii i idąc na izbę przyjęć miałam już wypełnione najważniejsze dokumenty, więc mnie już nie męczyli, jeden podpis i tyle, do szkoły chodziliśmy z mężem na Drzeworytników do szkoły znajomej, ale tym razem to już nam szkoda czasu, żeby słyszec to samo

Ale ja nie wiem czy muszę być pod opieką specjalistów raczej tu o mnie nie chodzi tylko o maluszka bo przy wysokim moim ciśnieniu choć od kilku dni znowu mam niskie bardzo... Bo 107/78 i cukrzycy ciążowej jakieś tam ryzyko jest ale myślę że są cięższe przypadki niż mój...

Cześć dziewczynki widzę że od rana temat gdzie rodzić, ja sama jeszcze o tym nie myślałam. Synka rodziłam na Chałubińskiego- kliniki we Wrocławiu ale nie zbyt byłam zadowolona a obecnie mam lekarza z tego szpitala i się jeszcze będę zastanawiała.
Udanej niedzieli życzę:-)

tam jest przychodnia przyszpitalna i większość usług mają płatnych, ale jest projekt mama i ja i jak się uda dostać, tak jak mi w tamtej ciąży to wtedy się za nic tam nie płaci, laboratorium też na miejscu, ogólnie trzeba dzwonić tam i się dowiadywać, bo co jakiś czas się zwalniają miejsca w ramach tego projektu, ale na inflandzkiej też jest ten projekt i chyba prościej się dostać, a płatne wizyty w przychodni to tak od 100zł są, z lekarzy tam jestem bardzo zadowolona, prowadząca podała do siebie kom. i o każdej porze dnia można było zadzwonić, jak się było umówionym to co do minuty się wchodziło, co było dla mnie szokiem, bo w mojej przychodni 2h opóźnienia nikogo nie dziwiły

reklama
Mnie na Zelaznej nikt o szkole rodzenia nie pytal, chociaz akurat chodzilam do takiej prowadzonej przez polozna od nich. Przy okazji, dla zameldowanych w Warszawie sa szkoly rodzenia za darmo. Ja osobiscie polecam, niby nic specjalnie nowego sie nie dowiedzialam, ale jakos mnie te zajecia uspokoily i dobrze nastawily do porodu.
Ja na Zelaznej rodzilam 22h i nie mialam cesarki, 12-13h to wcale nie jest dlugo na pierwszy porod niestety. Gdyby mi ktos mogl zagwarantowac, ze tym razem bede tyle rodzic to szczerze mowiac bralabym z pocalowaniem reki ;) Choc licze na to ze ze wzgledu na maly odstep czasowy miedzy porodami (bedzie 13 miesiecy) wszystko pojdzie szybciej.

Ostatnia edycja:
Do góry