reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
Colly a wybieracie ie do szkoly rodzenia? Bo moj sie przekonal po tych zajeciach wlasnie. Jak polozna mowila ze pomoc partnera w tej pierwszej czesci jest bardzo pptrzebna i jak sie okazalo ze na grupe 8 parowa tylko on nie chce isc...

Eweli ja pochodzę z dolnego śląska u mnie do wyboru są tylko 2 szpitale. Pierwszy poród miałam w małym kameralnym szpitalu ale zawiodłam się. Miał być gaz a jak poprosił mąż to polozna mówi ze przy 7 cm się nie daje. Do tego była opryskliwa pyta o zawód mąż mówi ze ksiegowi a ona ze to nie zawód.
Teraz pójdę do tego drugiego to duży wojewódzki szpital z dobrze wyposażona neonatologia. Podobno położne średnio mile no ale musze myśleć o dzieciach a zapewne czeka mnie cc. Chciałam ten drugi poród w prywatnej klinice ale najblizsza to Katowice z blizniakami nie dojadę

Wlasnie bede jadla cieple ciasto marchewkowe i popijala mleczkiem. Wreszcie sie doczekalam na meza z zakupami i dopiero teraz sie upieklo :)

Ja chce isc do szkoly rodzenia. Narzeczony cos mowil ze na pare zajec pojdzie. Oby odbywaly sie w jakis poznych albo wekendowych godzinach bo znowu sie wykreci. A zreszta jak se sam wolnego nie zalatwi to ja tam pojde z duzym brzuchem i raban zrobie ;) wtedy biedak na kazdych zajeciach ze mna bedzie.

Chyba faktycznie zrobie tak, ze zostawie temat. Jak zmieni zdanie to z laska sie zgodze a jak nie, to do konca zycia bede mu wypominac ;)

Dziewczyny 3:47 a ja spać nie mogę....
Ja będziecie robiły usg genetycznr to upewnijcie się cxy lekarz na pewno na uprawnienia i wynikiem takiego badania MUSI byc szczegolowy opis pepowiny, kresy karkowej i nosa- około 2 kartki a4. Bo mnie tak naciął lekarz i potem w 17tc jak wylądowaliśmy na patologii to dupa blada bo brakowało szczegolowego opisu genetycznego. Mialam tylko kartkę, że jest ok i dziecko jie ma zespołu downa. A potem zaczęło się coś czego nie chcę nawet pamiętać. W każdym razie klinikę genom w rudzie śląskiej mam obtrzaskaną :-/ na szczęście mały jest zdrowy ale to co przeżyliśmy to nasze...

reklama
Dzień dobry ja dziś od 2 do 3.30 nie spałam bo moja młoda tak kaszlala sucho ze cały czas u niej siedZiałam kolo łóżka na szczęście po syropku jej przeszło i gorączki nie było. A już mialam wizję że pewnie to zapalenie krtani :-( pewnie znowu przeziębienie - lub wirus z przedszkola.
A co do tego usg przesiewowego czy jakos tak ja mialam robione e szpitalu jak leżałam na patologi z powodu wymiotów. Teraz też tam będę mieć bo ze szpitala mam lekarza

Do góry