reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Witam dziewczyny :)

KA_tka jak przeczytałam co Twoja teściowa małej powiedziała to aż mnie podniosło,czasami myślę że te kobiety to nie mają w ogóle uczuć. Moja jest taka sama chlapnie coś Magdzie a potem dopiero się zastanowi, masakra.

Asiula24- uśmiałam się z tym Twoim snem o pupie :)

Ja dzisiaj ostatni dzień urlopu od jutra do pracy, już w nocy spać nie mogłam bo prace mam stresującą i nie chce mi się wracać a jeszcze tyle zaległości jak mnie dwa tygodnie nie było :(
Dziewczyny ja w ogóle nie mam mdłości i się już zastanawiam, dlaczego. Pytałam lekarza i dla niego nie było to niepokojące ale mi spokoju nie daje...

reklama
Joan ja w pierwszej ciąży w ogóle nie miałam mdłości. Czułam się rewelacyjnie. Każda ciąża jest inna. Ciesz się z tego że dobrze się czujesz, bo ja już mam dość. Już po 11 a ja ślęcząc nad deską do prasowania zastanawiam się kiedy na żelazko puszczę pawia...
A z córcią miałaś mdłości?

Asia nie puszczaj pawia, bo trzeba będzie prać jeszcze raz i prasowania szkoda :-D
Z córką mdłości miałam ale tylko wieczorem:dry: i nie mogłam dopuścić do stanu, że czułam się głodna bo wtedy była masakra, już nic nie mogłam zjeść a jak nie zjadłam to nie mdliło jeszcze bardziej i tak w kółko. W drugiej ciąży mdłości miałam rano, z tym głodem było podobnie, ale teraz nic, może jeszcze za wcześnie jest.

Dziewczyny a ile kwasu foliowego bierzecie??
ja 1*400ug - czy dla bezpieczenstwa lepiej zwiekszyc dawke do 2*400?? mi ginka powiedziala zeby brac kwas foliowy ale ile to juz nie... a ja ze stresu wyszlam i zapomnialam zapytac ile.

AnnaMaria kwas foliowy w wysokości 400 ug na dobę jest w 100% wystarczającej dawce :) tą witaminę też można przedawkować więc bierz tylko raz dziennie przynajmniej do końca 12 tygodnia :)
Joan o dziwo dotrwałam do końca prasowania i ciuchy to przetrwały :D

Ostatnia edycja:
teraz tak patrzę że w moich witaminach femibion natal jest dawka 800 ug w jednej tabletce także pewnie możesz brać po 2 tabletki swojego kwasu ale z tego co wiem z zajęć to 400 ug jest wystarczającą dawką :)

Witam się z drogi do domu:-)
Ale tu dziś ruch :-D

Mówicie, że nie ja jedna z pierwszym bejbulkiem? To dobrze, może nie ja jedna będę siać panikę :-)

Co do mdłości u mnie są delikatne, ale jakiś tydzień temu miałam ochotę puścić pawia w krzaki... Co się okazuje... Mdłości nasiliły się od witamin. Zmieniłam porę brania tabletek i poranne mdłości znacznie zelżały;-) wiec moja rada brać folik czy witaminy z wieczora lub na noc. :)

Katka, a ta Twoja teściowa to spakować i na księżyc posłać. Jak ona mogła takie rzeczy dziecku do głowy naklaśc?!:-( by to musiała być moja teściowa wrrrrrrrrrrrr.

Co do brzuszków... Moj nawet rano juz odstaje :-o tzn jest na tyle duży, że już go nie wciągnę.... W szoku jestem bo to 5 tydzień! No... Prawie 6...;-)

reklama
Do góry