reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
Witam siostry :)
No i szwagierka jeszcze dojdzie ale tu rodzinnie :)

Jeżeli chidzi o paracetamol to padniecie jak Wam powiem ile mi ta każą jak mnie bedzie boleć np. krzyż
1000mg !!!! A nasze polskie tabletki to 200mg :) nie złe nie :)
Ale tu jak kupuje właśnie tabletki to sa one po 500 mg wszystkie leki maja większa ilośc
W Polsce wydajemy więcej pieniędzy na leki

Co do zwolnień lekarz zawsze mnie pytał w Polsce chce pani zwolnienie ? I tyle ale widać cos sie zmieniło współczuje

Buziaki dobranoc

No tak mnie np internista zawsze pyta... A tu problem. Jest paracetamol 500mg dziś kupowałam :) nawet nie widać mniejszych dawek więc coś się zmieniło... Byłam u internisty dziś i mam wirusowke, więc tabletki z czosnkiem, inhalacje itp oby minęło bo mam dość

Może chodzi o to ze tu jest wirus i zaraza się innych a ciążą nie
To samo chciałam powiedzieć.
Rotawirus jest bardzo zaraźliwy.
Ciąża nie.

Mnie lekarz pytał o warunki pracy i zwolnienie.
Ale ja mam umowę o dzieło, więc lipa..
Mogę przestać pracować kiedy tylko będę miała ochotę, ale to oznacza brak kasy.

A może mamy na forum jakąś księgową? Ktoś mi coś doradzi?
Mąż mnie namawia na założenie działalności, ale nie wiem, czy to dobry pomysł. Jak będę się źle czuć i nie będę pracować, to tylko będę dopłacać do tej działalności. Nie wiem, czy ma to teraz jakikolwiek sens.
Z pensji męża jakoś ten rok, czy dwa damy radę przeżyć. Najwyżej kotki i pieski dostaną ciut tańsze karmy (na razie tracę na nie mnóstwo kasy, ale traktuje je jak dzieci, więc muszą mieć wszystko, co najlepsze :happy: ).

Ja widzialam tez 500 tke pracetamol, i we wloszech tez 500 tke kupilam. Jak sie dowiadywalam to dopuszczalna dawka dzienna to okolo 4 g czyli 8 tabletek na dobe i nie jest ona zmniejszona dla ciezarnych.

Chyba taka działalnośc się opłaca, płacisz sobie składki np miesiąc i potem idziesz na L4 po przez pierwsze 33dni zwolnienia płacisz dalej składki a potem już nie i pensje płaci Ci ZUS ale więcej nie wiem:) Tyle jedynie bo koleżanka moja tak robiła.

reklama
No popularne to.. Z racji ze u nas państwo mało dba o mamy w ciąży i mało wspomaga finansowo dzieci... Dostaniemy becikowe i nawet na wózek nie starczy:) a podobno mega zalatwien z tym..

Do góry