reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

reklama
Ja bylam prywstnie ale nie dostalam. W poniedzialek mam wizyte na nfz i nie wyjde z gabinetu dopoki nie dostane zwolnienia. W pierwszej ciazy na nfz co wizyte pytal mnie lekarz czy chce zwolnienie i nie bralam

Mi się wydaje ze to zależy od lekarza. Są tacy (priv) którzy uważają że mdłości, zawroty głowy i wymioty to normalne objawy ciąży i zwolnienia dać nie chcą. Najczęściej to mężczyźni którzy nigdy w ciąży nie byli i niewiele wiedzą jak to chodzić do pracy i wymiotować w krzakach albo na przystanku autobusowym

Katagorka możesz spokojnie wziąć paracetamol, choć ja też sięgam po niego w ostatecznej ostateczności ale czasem nie ma wyjścia. Moja gin ostatnio zrobiła mi rozpiskę w razie silnego przeziębienia i mocnego bólu max 3x po 1 tabletce.

Fajnie tak z siostrą razem w ciąży chodzić ;) moja urodziła w lipcu i narazie się nie zapowiada ;)

Katagorka możesz spokojnie wziąć paracetamol, choć ja też sięgam po niego w ostatecznej ostateczności ale czasem nie ma wyjścia. Moja gin ostatnio zrobiła mi rozpiskę w razie silnego przeziębienia i mocnego bólu max 3x po 1 tabletce.

Fajnie tak z siostrą razem w ciąży chodzić ;) moja urodziła w lipcu i narazie się nie zapowiada ;)

Fajnie,fajnie. Szkoda tylko że mieszkamy daleko do siebie :-/

Ja tego nie rozumiem, jak ma sie grype zoładkowa i sie wymiotuje to zwolnienie sie nalezy ale jak wymiotujesz bo ciaza to mozesz puszczac pawia w pracy... Masakra.

Ja chodze w sumie prywatnie do Enel medu mam pakiet, nie każdy lekarz jest chętny do zwolnień i nie wiem z czego to wynika ja 4razy po posiłkach które mam jeść o stałych porach łącznie 6 muszę mierzyć cukier glukometrem kurde jak mam to w pracy uczynić i mierzyć ciśnienie 4razy w ciągu dnia?... I łaska dać zwolnienie, zmieniam lekarza i tyle

reklama
Poza tym jedna się czuje na siłach chodzić do pracy inna nie jeśli ktoś prosi o zwolnienie i jest w ciazy to znaczy że jest taka potrzeba.. To nie jest stan że człowiek czuje się zawsze dobrze, trzeba często siku... To nie dobrze, to kręgosłup np. Boli itp

Do góry