reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

Witam i żegnam jednocześnie. Jestem właśnie po wizycie i mój Aniołek znowu poleciał do nieba. Jutro mam zgłosić się do szpitala na zabieg. Rozwój zatrzymany na ok 8 tydzień akcji serca brak.
Życzę Wam Wszystkiego dobrego!

reklama
Cześć dziewczyny, ja dziś leże pod koldra zeby sie pozbyc tego przeziebienia, aczkolwiek moja ginekolog dzis powiedziala "no bardzo zle ze na tym etapie pani jest chora":)) wogole jakos mi sie nie spodobala ta 2 wiyzta u niej... nie wiem czy nie zmienie lekarza po prostu.

Dziewczyny boje się że ta infekcja dróg moczowych Może wywołać u mnie komplikacje boje się najgorszego :'(

Nie panikuj! Drogi moczowe niebsa powiazane w zaden sposób z dzieckiem, mozesz tam miec cale stado wszystkich bakteri i nie ma to niv do dziecka, problem jest w tym ze u 30 - 50% kobiet z NIELECZONYM zapalnieniem w ukaldzie moczowym pojawia sie stan zapalny w nerkach ktory jest groźny zarowno dla nas jak i dla dziecka ( grozi przedwczesnym porodem) ale to musiala bys sie nie leczyć wogole...

Ewelinax5 ja z drugiej wizyty też nie byłam zadowolona,bo fotki nie dał bo serduszka nie zobaczyłam,bo nie było tak jak za pierwszym razem,a tak naprawdę to tylko moje zdanie świadomość donoszenia i urodzenia zdrowego dziecka wywiera na nas pewna presję pod którą próbujemy sobie wszystkich podporządkować i jak tylko jest coś nie po naszej myśli to odrazu chcemy to zmienić,zamiast ochłonąć i zastanowić się.Ją tak sobie wczoraj wieczorkiem leżąc przemyslalam bo już chciałam dziś rano biegnąc do innej przychodni i szukać lekarza,ale stwierdziłam że chyba sensu nie ma bo tak naprawdę co ma być to będzie i nie ważne czy zobaczę serduszko teraz czy później

wczoraj mialam wizyte u endokrynologa, a ze tam endo i diabetolog sa w tym samym miejscu, to cos im sie pomylilo i mnie wyslali do diabetologa i zmierzyli mi cukier :-D ale dzieki temu wiem ze nawet po ciezkim sniadaniu jest cukier ok :tak:

Didi, ewelina u mnie podobnie, a wlasciwie jeszcze ciekawiej bo jak juz bylam w ciazy i poszlam na pierwsza ciazowa wizyte do nowej gin to po przejrzeniu moich badan stwierdzila, ze to wyglada na PCOS i dlatego mielismy trudnosci z zajsciem. szkoda, ze wczesniej nikt mi nie powiedzial :dry: ewelina fajnie ze tak wam sie szybko udalo!

Matik Ty chudniko! ja mam tylko centymetr wiecej, ale za to dobrych kilka kg dodatkowo! teraz przynajmniej musisz jesc regularnie, to odzywisz ladnie malenstwo :tak:

Monika,ewelina,Rukmini gratuluje udanych wizyt!

Molisek moze sprzet slaby, bo jak maluszek rosnie to musi byc dobrze! staraj sie nie stresowac, chociaz wiem ze to trudne. ale lekarz ma dziwne podejscie, bo zamiast Ci wytlumaczyc to mowi ze panikujesz :dry: a tez dziwnie ze na takim wczesnym etapie zrobil przez brzuch. mialam przez brzuch i dowcipnie i to jednak jest duza roznica. co do prenatalnych to zgadzam sie z asiaf, ze bedzie za wczesnie, ale najwyzej tak jak mowisz, przerejestruja Cie. w koncu to nie Twoja wina, ze cos dziwnie wyliczyli.
co do TSH to ja mam tez za wysokie, biore leki i jest ok! nic strasznego! :tak: Twoje 5,6 jest duzo za duze na pierwszy trymestr. kiedy masz wizyte?

Lisica trzymam za Ciebie kciuki! oby Cie dzidzia zaskoczyla! rozumiem Twoje nerwy. dobrze ze robisz bete to cos sie moze rozjasni.

Colly z witaminami to kazdy lekarz ma inne opinie, ja biore tylko wit. D bo mialam niedobr a reszta powinna byc w jedzeniu. no i oczywiscie biore kwas foliowy!

Asiula wynik minimalnie odchylony od normy, ale ja bym sie skontaktowala z lekarzem, bo jednak dwa tygodnie to dosyc dlugo.

mama2013 endo mi mowil ze w pierwszym trymestrze powinno byc ponizej 2,5. a jak mialam 2,45 to i tak mi zwiekszyli dawke leku zeby zbic do ladniejszej wartosci. mozliwe ze tez leki dostaniesz.

vivid mam identycznie! waga -1kg a spodnie rozpiete :-D a myslalam ze ze mna cos nie tak!

martaha bardzo bardzo mi przykro :-( zycze Ci duzo sily, bo wiem jakie to trudne.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry