wczoraj mialam wizyte u endokrynologa, a ze tam endo i diabetolog sa w tym samym miejscu, to cos im sie pomylilo i mnie wyslali do diabetologa i zmierzyli mi cukier
ale dzieki temu wiem ze nawet po ciezkim sniadaniu jest cukier ok
Didi, ewelina u mnie podobnie, a wlasciwie jeszcze ciekawiej bo jak juz bylam w ciazy i poszlam na pierwsza ciazowa wizyte do nowej gin to po przejrzeniu moich badan stwierdzila, ze to wyglada na PCOS i dlatego mielismy trudnosci z zajsciem. szkoda, ze wczesniej nikt mi nie powiedzial
ewelina fajnie ze tak wam sie szybko udalo!
Matik Ty chudniko! ja mam tylko centymetr wiecej, ale za to dobrych kilka kg dodatkowo! teraz przynajmniej musisz jesc regularnie, to odzywisz ladnie malenstwo
Monika,ewelina,Rukmini gratuluje udanych wizyt!
Molisek moze sprzet slaby, bo jak maluszek rosnie to musi byc dobrze! staraj sie nie stresowac, chociaz wiem ze to trudne. ale lekarz ma dziwne podejscie, bo zamiast Ci wytlumaczyc to mowi ze panikujesz
a tez dziwnie ze na takim wczesnym etapie zrobil przez brzuch. mialam przez brzuch i dowcipnie i to jednak jest duza roznica. co do prenatalnych to zgadzam sie z asiaf, ze bedzie za wczesnie, ale najwyzej tak jak mowisz, przerejestruja Cie. w koncu to nie Twoja wina, ze cos dziwnie wyliczyli.
co do TSH to ja mam tez za wysokie, biore leki i jest ok! nic strasznego!
Twoje 5,6 jest duzo za duze na pierwszy trymestr. kiedy masz wizyte?
Lisica trzymam za Ciebie kciuki! oby Cie dzidzia zaskoczyla! rozumiem Twoje nerwy. dobrze ze robisz bete to cos sie moze rozjasni.
Colly z witaminami to kazdy lekarz ma inne opinie, ja biore tylko wit. D bo mialam niedobr a reszta powinna byc w jedzeniu. no i oczywiscie biore kwas foliowy!
Asiula wynik minimalnie odchylony od normy, ale ja bym sie skontaktowala z lekarzem, bo jednak dwa tygodnie to dosyc dlugo.
mama2013 endo mi mowil ze w pierwszym trymestrze powinno byc ponizej 2,5. a jak mialam 2,45 to i tak mi zwiekszyli dawke leku zeby zbic do ladniejszej wartosci. mozliwe ze tez leki dostaniesz.
vivid mam identycznie! waga -1kg a spodnie rozpiete
a myslalam ze ze mna cos nie tak!
martaha bardzo bardzo mi przykro :-( zycze Ci duzo sily, bo wiem jakie to trudne.