reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2015

Witam się wieczornie,

Jestem wypompowana. Złaziłam za sukienką pół Warszawy. Jak udało mi się znaleźć coś sensownego to, a to rozmiaru nie było, albo źle leżała. Stale coś. No ale w końcu łowy zakończone, a kiecka wisi w szafie. Ufff :)

Zajrzałam też na ploty do znajomej. Troszkę posiedziałyśmy, a ona do mnie pod koniec mówi, że 6kwietnia będzie już mamą. Starali się 4 lata więc bardzo się cieszę ich szczęściem ;)
W końcu jak wróciłam do domu to ległam na młodej łóżku i przed chwilą mnie dobudzili. Ale idę Niki kąpiel zrobić, kolację, sobie prysznic i też nyny :)

Spokojnego wieczoru :*

Ostatnia edycja:
reklama
Dobry wieczór:-) ja mialam chwile popoludniu dla siebie 2 godz potem wpadła przyjaciółka na ploteczki-kawe zrobiła sobie sama :p wrócił Mąż pojechaliśmy do grycana na lody zjadłam pół porcji ale tego mi było trzeba potem auchan zakupy i teraz już leze w łóżku zmęczona (brzuch mnie coś ciągnie po tym chodzeniu). A zaraz jedzie M po Gabi na wesele

Zhari ja tam jestem negatywnie nastawiona do homeopati, w zasadzie w tym nie ma nic leczniczego. Np. głupie pastylki oscillococcinum to zwykła sacharoza z dodatkiem jakiegoś wyciągu z kaczki berberyjskiej, którą następnie poddano "dynamizacji" czyli uderzaniu określoną ilość razy o naturalne tworzywo np. drewno. I to tyle w tym zakresie. No chyba że KA_tka wie coś więcej w tym zakresie bo ja tylko tyle miałam na zajęciach, ale bardzo utkwiło mi to w pamięci :)
Masowanie brzucha może wywołać skurcze ale bardziej w zaawansowanej ciąży bo teraz mało kto ma macicę na wierzchu.

Ewelina ja tam niby cały czas odpoczywam a i tak źle się czuje. Ostatni posiłek wciągałam o 11 bo na samą myśl o jedzeniu mnie cofa. Ale jeszcze 3 dni i być może moje dolegliwości się uspokoją.

Zahri tak, mi od samego poczatku w tamtej ciazy lekarze zabraniali dotykac brzuszka. Jak lezalam na patologii, to byla taka lekarka, kt niemal krzyczala na kobitki dotykajace brzuch.

Ja popijam herbate imbirowa w nadziei na to ze pomoze na mdlosci.

Co do podrozy. Jak Martynka miala 14mcy polecielismy do Bulgarii, rok pozniej do Turcji, a w tym roku na Krete :-) a jedna z kwietniowek normalnie co roku jezdzi pod namiot, jak Piotrus mial 4 mce tez byli :-)

Ja dzis mam dzień na jedzenie ciągle bym coś zjadla od cytryny po parowki z musztarda:) i juz przysypiam prawie, a w ciągu dnia to mało senna jestem póki co:))

ja juz sie duzo lepiej czulam, a dzisiaj nagle wymioty. jestem w szoku, ale nie jest tak zle.

kropeczka a dlaczego myslisz ze odstawisz leki? cos gin mowil? ja biore, a nastepna wizytya dopiero na koniec 12tyg i nic nie mowila, zeby odstawic. ja bym sie chyba bala odstawic.
kropeczka, ewelina wasze nocne glody sa chyba normalne, bo mi gin na ostatniej wizycie powiedziala ze powinnam cos malutkiego zjesc przed snem bo przez te 8h to maluszek zglodnieje ;-)

Joan to moze najlepiej jakbyscie razem poszly oglosic dobra nowine w pracy? ;-):-) a jak brzuszek jest to tworz watek brzuszkowy i wrzucaj pierwsze zdjecie :tak: u mnie jeszcze plasko, ale spodnie juz sie ciezko zapina, a co ciekawe to na wadze bez zmian.

Rukmini wg mojej gin nie ma problemu z lataniem w drugim trymestrze i ja tez planuje :tak: a co do ograniczen to my zawsze duzo podrozowalismy i nie planujemy tego zmieniac, ale latac z dzieckiem albo zostawiac je dziadkom. zobaczymy jak to wyjdzie w praktyce. jedyne ograniczenie u was to pewnie faktycznie ten nudyzm,ale dacie rade!

Passoa Twoja wiadomosc w 100% oddaje to co mysle o swojej sytuacji! lepiej bym tego nie ujela! :-)
W sumie to nie wiem jak to jest z tymi lekami jestem pierwszy raz w ciąży i szczerze to nikt z mojej rodziny ani koleżanek nie brały takich tabletek wiec nie miałam kogo oto potpytać i dlatego myślałam że jak już się okaże 9 na wizycie że wszystko już jest w porządku to niebede musiała ich brac gin narazie powiedział mi że mam je brać do kolejnej wizyty i nic więcej mi nie powiedział na ten temat ale jak się okaże że będe musiała je dalej brać to będe brała dla dzidzi wszystko

Dzięki za informację :) łapy precz od brzuszka w takim razie. Martwię się tym przeziębieniem, jest coraz gorzej. Temperatura mi skacze, nos mam zatkany ... kurcze ja to tam wszystko jedno ale kijanka? A jak jej coś się stanie ? Cholerne wiruchy i zasmarkańcy :(

reklama
Dzięki za informację :) łapy precz od brzuszka w takim razie. Martwię się tym przeziębieniem, jest coraz gorzej. Temperatura mi skacze, nos mam zatkany ... kurcze ja to tam wszystko jedno ale kijanka? A jak jej coś się stanie ? Cholerne wiruchy i zasmarkańcy :(

Zahri, ja mam dwa tygodnie w łóżku za sobą. Dwa tyg temu w piatek zaczelo sie od gardla, a potem do poniedzialku bylam rozlozona. Pojechalam do lekarza. Powiedzial, ze jak temperatura będzie powyżej 38.5 to paracetamol brać. Na kaszel syrop prawoslazowy co 4-6h, a na suchość w nosie wode morska w sprayu tez co 4-6h. W nocy przespalam 14h dzieki temu. A od poczatku jechalam na cieplym mleku z masłem, miodem i wycisnietym ząbkiem czosnku. Tylko podobno nie mozna zagotować, żeby nie zabić właściwości czosnku. Tylko czosnek max. 2-3 razy na dobę, bo chyba watroba czy cos innego nie wyrabia tego przetworzyc :)

No a przez kaszel wysunal mi sie dysk i do przedwczoraj ledwo chodziłam. Ale juz z górki, bo chodzę prawie prosto :)

Ostatnia edycja:
Do góry