reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

U mnie pękł tydz temu w pon i leżałam w szpitalu.od pt jestem w domu. Przy wypisie miał 2na 2. 5cm.we wt byłam u lekarza miał 4.5 na 3 cm. Czyli urósł ale lekarz mówi ze macica rośnie wiec i on mógł.
Ależ tobie dobrze.

reklama
Ale wy rano dużo piszecie.
Ja miałam dla Weroniki Qunny taki na 3 kółkach i byłam z niego zadowolona ale używałam go tylko jako gondola , póxniej przeniosłam się w peg perego Uno bo potrzebowałam mniejszego wózka ale rozkładającego się na płasko bo jechaliśmy na wakację a młoda jeszcze nie mogła siedzieć. I już na tym zostaliśmy. Ale teraz albo wróce do quinny alebo wezme od bratowej Bebetto ale on ma strasznie mały kosz i trzba zakładać adaptery żeby wpiąć fotelik. Moja szwagierka za to ma X-landera i to jest fajny wózek, dużo skrytek, wygodna spacerówka, tylko ciagle jej pekaja opony w nim... I to podobno częste w tych wózkach...
No i wszystkie te wózki zajmują strasznie dużo miejsca... Ale na początku ważne żeby wózek dobrze resorował bo to ważne dla bezpieczeństwa maluszka.

Cześć dziewczyny!

Chyba do Was dołączę, ale wizyta u lekarza dopiero za kilka dni, więc sobie trwam w niepewności.
Jeszcze nie do końca się pogodziłam z myślą o dziecku.
Nie sądziłam, że będziemy mieć.
Staraliśmy się wiele lat (mąż miał problemy) i odpuściliśmy. Już sobie ustawiłam w głowie życie we dwójkę (+ masa zwierząt), a tu taka wiadomość! Nie umiem się z nią oswoić. Czuję się za stara na dzieci i zbyt wygodnie mi w obecnym naszym życiu. A tu trzeba będzie wszystko wywrócić do góry nogami. Przeraża mnie to. Ale może nie będzie tak źle.. :sorry:

Napiszę więcej o sobie (w innym wątku), jak już będę mieć pewność, że to ciąża.
Ale kurczę.. 2 tygodnie po okresie, testy sikane pozytywne.

Nie biorę żadnych leków.
Bety nie robiłam, bo u mnie sobie za to życzyli 65 zł, więc uznałam, że aż taka ciekawa nie jestem i mogę poczekać do wizyty u ginekologa.

reklama
A mnie właśnie wkurza najbardziej gdy słyszę od lekarzy ze dopóki nie widać serca i zarodka ciąża jest biochemiczna musi być potwierdzona przez uwidocznienie w usg serca... I tak właśnie dopóki nie zobaczysz żyjesz w stresie i niepewności bynajmniej ja tak mam. Dopóki nie pójdę na usg i nie zobaczę nie jestem w stanie do końca myśleć o tym ze ooo jestem. Szczęśliwą przyszła mama... I tak do czwartku czekam masakra!!!!

Do góry