reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2015

reklama
Tak, to rocznik. Już niedługo stuknie magiczne 30. :)
Buty są firmy Befado. Kupiłam stacjonarnie, ale mają też sklep internetowy.

Zdjęcie było z codziennego spaceru, nie z wyjazdu wiec mam super wygodnie, zwłaszcza latem. Dziś natomiast spędziłam z corka w sumie 4 godziny na dworze, mamy przed klatką wielki plac zabaw i pełno dzieci, więc córka była oczarowana, biegała (za ręce oczywiście ), krzyczala, wlazila gdzie się da naśladując inne dzieci. To było pewnie preludium mojej codzienności w czasie wakacyjnym ;)
Wasze dzieci też tak reagują na inne dzieci? Rosną z nich już małe łobuzy?

Lafragola, masz wizję niezłego zamieszania. Będzie pewnie ciężko, zwłaszcza wykańczanie przy maluchu w domu, ale też cudnie ze u siebie; ) naładuj się pozytywną energią !

Maja86 to macie super widoki [emoji846] Moja jak widzi nie tylko dzieci, ale ogólnie gości to świruje można powiedzieć że się nawet trochę popisuje [emoji6] I co nie ścigają was jeszcze z przychodni? Pytam bo i my się nie szczepimy. A jak ktoś znajomy zapyta i odpowiesz że nie szczepisz to jaka reakcja? A te buciki Befado to takie już do nauki chodzenia rozumiem, ile zapłaciłaś za nie? Pytam bo się zaczynam rozglądać za butami [emoji846]

Ja mam jeszcze problem z moją że czasami mnie drapie po twarzy albo uszczypnie albo wkłada mi paluszki do buzi jak mam ją w Tuli z przodu. Bardzo ją zainteresowało że mama ma zęby i nijak nie mogę jej tego drapania oduczyć. Cały czas powtarzam że mamę to boli itp Macie jakiś sposób na to? :)

Attipasy w takim razie sobie chyba odpuszcze skoro sie zauwają...szkoda kasy i chcialam na pole a nie po domu☺dzięki Maja za info. Też bym polazila po plaży. ...zazdroszczę. i ślicznie wyglądacie☺
Lafragola nie podała nam konkretnej nazwy tego na woskowinę ale mam jeden polecany tylko nie pamietam nazwy jutro sprawdzę i dam znać ( też polecany przez latyngolola dla dziecka ) tylko nie wiem czy tak malego. Dam znać.
Super, że nowe mieszkanko na roczek macie...mała na pewno szybciutko przywyknie☺
Tymek lubj dzieci , wszystkie chce łapać chociaż na placu zabaw z dziećmi go jeszcze nie testowalam☺ natomiast mam x nim problem bo wszystko wklada do buzi...patyki, liscie , gryzie zjezdzalnie....z resztą gryzie stoly, krzesla zlizuje rozlany przez starszego brata jogurt z podlogi....nie wuem jak mam sobie z tym poradzic..i uwuelhia szarpać za włosy mnie i naszego biednego psa. Też Wasze dziciaczki tak mają? Koleżanka mnie pocieszyła , że też była przerażona jak jej synek zjadł pierwszego kamyczka.. .uffff

To ja nie byłam na placu zabaw ani na zjeżdżalni z małą aż wstyd się przyznać [emoji52] Kupię jej jakieś buty i lecimy z tematem w takim razie [emoji14]

Lafragola, z tym informowaniem o szczepieniach jest różnie. Staram się nie rozpowiadac bez okazji ale też nie ukrywam. Większość szanuje wybór nawet jeśli się nie zgadza, upierdliwa jest tylko teściowa. Ale taka jej rola; ) ostatnio znajoma tez rodziła i tez nie szczepia wiec nie jestem taka jedyna.
Z przychodnia mamy spokój, bo nigdzie się nie rejestrowalismy w nzoz-ie. Brak też karty szczepień ze szpitala, jesteśmy w martwej strefie.
A Ty masz problem z postrzeganiem wyboru o nieszczepieniu?

Za befado placilam 54 zł, wiem ze powinny bardziej zakrywać kostkę, ale przekonało mnie w nich to ze mają wkładkę w środku wyprofilowana z taką powietrzną poduszką. Zrobię jutro zdjęcie i wkleję.
Jedna para jest teraz przeceniona u nich na stronie do 34 zł, ale nie wiem jaki rozmiar.
Moja córka juz zbiera się do samodzielnego chodzenia, w butach stoi pewnie, schyla się, widzę że jest pewniejsza w butach. Dziwne to ale tak jest.

Migotka, to masz ręce pełne roboty ze swoim łobuzem, nie dziwię się że sie stresujesz wkladaniem wszystkiego do buzi, ja też bym się denerwowala.
Z tym ciagnieciem za włosy to u mnie też to samo. Jak juz mnie bardzo boli albo widzę ze robi to dla zabawy ewidentnie to podniesionym lekko i stanowczy głosem mówię że nie wolno. I przestaje. Wie już o co chodzi bo kilka razy próbowała powciskac głośniki w kolumnach męża i wtedy tez jej tak zabranialam i zaczaila o co chodzi. A że mała z niej pierdoła to czasem wtedy się rozplacze z biegnie do mnie na ręce. Przytulam ją i bawimy się dalej a ona już nie pamięta.
Trzeba jakoś reagować. Choć moja teściowa -to znów moja skrzywiona mina na jej teorie i metody - mówi mi ze powinnam ją już bić po łapkach. Zgroza !

Kupujcie buty i puszczajcie dzieciaki do poznawania świata, super się na nie wtedy patrzy. No i tak wymeczone szybciej padają wieczorem. My też ;)

reklama
Karmicie dalej w nocy?
Patrząc na godzinę o której piszę można łatwo się domyślić że ja tak :( tzn butelką już, a mimo to mała się budzi w nocy. I jej burczy w brzuchu. Mimo iż po kąpieli potrafi wciągnąć nawet 240ml.

Do góry