reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Noirel, eklerka - gratulacje!!!!! :-D

Ja też nierozpakowana, ale jakoś brak nastroju na pisanie :confused: Flądra ja też dopiero po 23 wybieram się na porodówkę :tak: Przed tym jeszcze fryzjer, pedicure, depilacja zaplanowana....

Dzisiaj robię na obiad tabouleh (uwielbiam - szczególnie jak taka pogoda za oknem) i do tego szaszłyki warzywno-owocowe (dzisiaj na obiad wpada moja kuzynka - wegetarianka). Ślinka mi cieknie :tak:

reklama
Ja wiedziałam, że noirel dziś urodzi, przecież wczoraj odszedł jej krwisty czop;-)

Dziewczyny, jak to jest z tym usg bioder? Część z Was już robiła dzieciom, a ja mam skierowanie w 2 miesiącu życia:confused2:

Czy Wasze dzieci też stękają? Łucja wydaje czasem dźwięki jak z horroru. Mówiłam położnej i mówi, że to od kupy, ale czasem normalnie się boję. Myślicie, że jak pójdę do pediatry ze stękaniem, to mnie wyśmieje?:sorry:

Ostatnia edycja:
Ale mam odjazd po epiduralu:-)
Dzieki za miłe słowa otuchy!
Widze,ze wreszcie coś się dzieje,mam nadzieje,ze i ja dzis urodze. Gratulacje Eklerka i Noirel!
Słuchanie,plakalam z bólu przy skurczach 50. Jak Wy przetrwalyscie?

Fiołkowa, USG bioderek najlepiej do 8 tygodnia życia, my termin mamy właśnie na przełomie siódmego i ósmego :tak:

Kurna, my po dwugodzinnym spacerze, nogi mi do dupy wchodzą. Po tym leżeniu dwumiesięcznym ciężko jest spacerować chociaż pół tego, co przedtem... :confused2::-(

Ja wiedziałam, że noirel dziś urodzi, przecież wczoraj odszedł jej krwisty czop;-)

Dziewczyny, jak to jest z tym usg bioder? Część z Was już robiła dzieciom, a ja mam skierowanie w 2 miesiącu życia:confused2:

Czy Wasze dzieci też stękają? Łucja wydaje czasem dźwięki jak z horroru. Mówiłam położnej i mówi, że to od kupy, ale czasem normalnie się boję. Myślicie, że jak pójdę do pediatry ze stękaniem, to mnie wyśmieje?:sorry:

Fiołkowa my też na bioderka w 2mc idziemy:tak:
A jak piszesz o Łucji to tak jakbym o Adzie czytała. Ja już byłam u pediatry z tym stękaniem i mruczeniem. Stęka faktycznie jak kupkę robi i mamy ją nawadniać bo na mm jedziemy a mruczy bo jeszcze płucka niedojrzały. Mam nadzieję, że niedługo to potrwa. Czasami w nocy to takie dźwięki dochodzą że na równe nogi skaczę i pędem do łóżeczka sprawdzić czy dziecia mi co nie morduje:zawstydzona/y::sorry:

Ale mam odjazd po epiduralu:-)
Dzieki za miłe słowa otuchy!
Widze,ze wreszcie coś się dzieje,mam nadzieje,ze i ja dzis urodze. Gratulacje Eklerka i Noirel!
Słuchanie,plakalam z bólu przy skurczach 50. Jak Wy przetrwalyscie?

Georg trzymam kciuki żeby szybko poszło!!! Ja miałam podobnie że jak skurcze do 50-60 dochodziły to już dośc miałam. Na szczęście dzięki za epidural ale u mnie to on tylko 3h działał a potem dawaj od nowa....

no to ja po ktg...znowu nic...
moja macica sobie ćwiczy na poziomie 40-60
kilka minut było 80 i dalej nie poszło, a ja sobie czytałam, bo nawet tego nie czułam... wrrrr

dr wpisał w kartę, że 23 na 8.00 mam przyjechać na indukcję
załamałam się :-(

Aśka - ale bzikujesz z tymi oknami :rofl2:

ja mam jakiś szał kuchenny..gotuję, piekę, pitraszę...:confused:

Aisha
- fajowa panienka - z tymi włoskami nie wygląda na noworodka :tak:

jak urodziłam Lilę, to ze mną leżała dziewczyna, której synek urodził się z 2 zębami - to dopiero było widowisko :szok:

j-ulka
- oby ten masaż pomógł &&&&
ja bym nawet ten ból zniosła...tylko u mnie nie ma już czego masować

ardzesh - no na przedstawienie do córy koniecznie musisz iść
weź paczkę chusteczek :tak:

Kasienka
- oby Ci się rozkręciło

Eklerka, Noirel
- ale Wam zazdroszczę !!! Gratulacje :-)

u mnie dzieciaki tez stękaja....zwlaszcza Iza i to wlasnie przez te kupę...a raczej jej brak :/

jesli chodzi o bioderka to kieruja w 2 miesiacu zycia (dokladnie po skonczonych 4 tygodniach) wiec wszystko ok

reklama
Aska - podziel sie :-)

George - kciuki za ciebie!!! &&&&

Noirel -lomatkobosko ale klusek ten Twoj Kacprowy :-)

ullana - kurcze to ciekawe ile maja te moje skurczyki heee ja na KTG w piatek...

Cytryna - ja tez chce na spacer!!!! Ale z synem moim.. Bo teraz na sama mysl o chodzeniu robi mi sie niedobrze... :dry:

Ja to chyba sily na porod zbieram :-D Spalam jak dziecko prawie 2 godziny...

Do góry