reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Noirel, eklerka - gratulacje!!!!! :-D

Ja też nierozpakowana, ale jakoś brak nastroju na pisanie :confused: Flądra ja też dopiero po 23 wybieram się na porodówkę :tak: Przed tym jeszcze fryzjer, pedicure, depilacja zaplanowana....

Dzisiaj robię na obiad tabouleh (uwielbiam - szczególnie jak taka pogoda za oknem) i do tego szaszłyki warzywno-owocowe (dzisiaj na obiad wpada moja kuzynka - wegetarianka). Ślinka mi cieknie :tak:

reklama
Ja wiedziałam, że noirel dziś urodzi, przecież wczoraj odszedł jej krwisty czop;-)

Dziewczyny, jak to jest z tym usg bioder? Część z Was już robiła dzieciom, a ja mam skierowanie w 2 miesiącu życia:confused2:

Czy Wasze dzieci też stękają? Łucja wydaje czasem dźwięki jak z horroru. Mówiłam położnej i mówi, że to od kupy, ale czasem normalnie się boję. Myślicie, że jak pójdę do pediatry ze stękaniem, to mnie wyśmieje?:sorry:

Ostatnia edycja:
Ale mam odjazd po epiduralu:-)
Dzieki za miłe słowa otuchy!
Widze,ze wreszcie coś się dzieje,mam nadzieje,ze i ja dzis urodze. Gratulacje Eklerka i Noirel!
Słuchanie,plakalam z bólu przy skurczach 50. Jak Wy przetrwalyscie?

Fiołkowa, USG bioderek najlepiej do 8 tygodnia życia, my termin mamy właśnie na przełomie siódmego i ósmego :tak:

Kurna, my po dwugodzinnym spacerze, nogi mi do dupy wchodzą. Po tym leżeniu dwumiesięcznym ciężko jest spacerować chociaż pół tego, co przedtem... :confused2::-(

Ja wiedziałam, że noirel dziś urodzi, przecież wczoraj odszedł jej krwisty czop;-)

Dziewczyny, jak to jest z tym usg bioder? Część z Was już robiła dzieciom, a ja mam skierowanie w 2 miesiącu życia:confused2:

Czy Wasze dzieci też stękają? Łucja wydaje czasem dźwięki jak z horroru. Mówiłam położnej i mówi, że to od kupy, ale czasem normalnie się boję. Myślicie, że jak pójdę do pediatry ze stękaniem, to mnie wyśmieje?:sorry:

Fiołkowa my też na bioderka w 2mc idziemy:tak:
A jak piszesz o Łucji to tak jakbym o Adzie czytała. Ja już byłam u pediatry z tym stękaniem i mruczeniem. Stęka faktycznie jak kupkę robi i mamy ją nawadniać bo na mm jedziemy a mruczy bo jeszcze płucka niedojrzały. Mam nadzieję, że niedługo to potrwa. Czasami w nocy to takie dźwięki dochodzą że na równe nogi skaczę i pędem do łóżeczka sprawdzić czy dziecia mi co nie morduje:zawstydzona/y::sorry:

Ale mam odjazd po epiduralu:-)
Dzieki za miłe słowa otuchy!
Widze,ze wreszcie coś się dzieje,mam nadzieje,ze i ja dzis urodze. Gratulacje Eklerka i Noirel!
Słuchanie,plakalam z bólu przy skurczach 50. Jak Wy przetrwalyscie?

Georg trzymam kciuki żeby szybko poszło!!! Ja miałam podobnie że jak skurcze do 50-60 dochodziły to już dośc miałam. Na szczęście dzięki za epidural ale u mnie to on tylko 3h działał a potem dawaj od nowa....

no to ja po ktg...znowu nic...
moja macica sobie ćwiczy na poziomie 40-60
kilka minut było 80 i dalej nie poszło, a ja sobie czytałam, bo nawet tego nie czułam... wrrrr

dr wpisał w kartę, że 23 na 8.00 mam przyjechać na indukcję
załamałam się :-(

Aśka - ale bzikujesz z tymi oknami :rofl2:

ja mam jakiś szał kuchenny..gotuję, piekę, pitraszę...:confused:

Aisha
- fajowa panienka - z tymi włoskami nie wygląda na noworodka :tak:

jak urodziłam Lilę, to ze mną leżała dziewczyna, której synek urodził się z 2 zębami - to dopiero było widowisko :szok:

j-ulka
- oby ten masaż pomógł &&&&
ja bym nawet ten ból zniosła...tylko u mnie nie ma już czego masować

ardzesh - no na przedstawienie do córy koniecznie musisz iść
weź paczkę chusteczek :tak:

Kasienka
- oby Ci się rozkręciło

Eklerka, Noirel
- ale Wam zazdroszczę !!! Gratulacje :-)

u mnie dzieciaki tez stękaja....zwlaszcza Iza i to wlasnie przez te kupę...a raczej jej brak :/

jesli chodzi o bioderka to kieruja w 2 miesiacu zycia (dokladnie po skonczonych 4 tygodniach) wiec wszystko ok

reklama
Aska - podziel sie :-)

George - kciuki za ciebie!!! &&&&

Noirel -lomatkobosko ale klusek ten Twoj Kacprowy :-)

ullana - kurcze to ciekawe ile maja te moje skurczyki heee ja na KTG w piatek...

Cytryna - ja tez chce na spacer!!!! Ale z synem moim.. Bo teraz na sama mysl o chodzeniu robi mi sie niedobrze... :dry:

Ja to chyba sily na porod zbieram :-D Spalam jak dziecko prawie 2 godziny...

Do góry