reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Ile po odejściu wód można łazić?? chyba jakieś 24 godziny nie? Czasem tak jest że wody odchodzą a poród się nie zaczyna...:szok: kurde jakby tak przegapić odejście wód to może sie infekcja wdać czy coś...

reklama
Wierzcie mi,ze gdybyscie przetrwały choć jedno lato w 50 stopniowych upalach z Ramadanem po drodze, tez byście pracowały,zeby odłożyć na bazę wypadowa w chlodniejszym miejscu. Z tak liczna rodzina nie mam jak zwalić sie mamie:-( Jeszcze tylko 2.5 tygodnia, damy radę albo urodziny.

Citrus, jest już ponad 30 stopni,wiec mokra jestem zawsze i wszędzie:-) Dobrze,ze klima jest!

cholera wie... każdy co innego mówi...mnie dziewczyny nastraszyły wypadającą pępowiną więc tym razem jak mi wody odejdą to nie ryzykuję iść z buta do szpitala:szok:

George81to może przyłóż chusteczkę i zobacz kolor,siku zawsze jest trochę żółte,albo jak wcześniej dziewczyny pisały,w aptece można kupić liski lakmusowe które zmieniają kolor...ale to musisz się dziewczyn dopytać o nie

Ostatnia edycja:
po odejściu wód chyba 12-24 max godz, siostrze odeszły o 19 to wzięła prysznic, poszła do gin na wizytę upewnić się czy to już, i dopiero do szpitala, a urodziła o 15 następnego dnia więc luzik, tylko że jak wody odejdą a nie ma akcji itp to dają jakiś antybiotyk czy coś no i większa kontrola nad dzieckiem, bo jak się nie urodzi z powodu braku reszty akcji to cc

cytrynka ja też nie ogarniam ale w końcu nie ma się co dziwić przecież to Nasze pierwsze dzieci są :tak:
sembo dziewczyny wczesniej pisały, że ok 12h można po odejściu wód łazić. Chyba nie pokręciłam :baffled:

Dziewczyny ja mam pytanie: jak już przyjdą TE właściwe skurcze to gdzie się je czuje? Bo ja czasami mam takie delikatne ukłucia w kroczu, zwłaszcza jak się przekręcam z boku na bok i nie wiem czy to już coś skurczowego? Na brzuchu to tylko delikatne twardnienia od czasu do czasu czuję i nic więcej.

boszszsz ale ja głupia w tym temacie....:zawstydzona/y:

Ponad 30 stopni... <3

Ej, dziewczyny. Przyszedł mi stanik do karmienia. Przymierzyłam dziada, odpięłam te klapki i z cyckami wsadzonymi w dziury pokazałam się chłopu. Słuchajcie, ze śmiechu to się popluł normalnie, a ja myślałam że urodzę :-D:-D:-D

Ponad 30 stopni... <3

Ej, dziewczyny. Przyszedł mi stanik do karmienia. Przymierzyłam dziada, odpięłam te klapki i z cyckami wsadzonymi w dziury pokazałam się chłopu. Słuchajcie, ze śmiechu to się popluł normalnie, a ja myślałam że urodzę :-D:-D:-D
Cytrus to musialo byc zaje.......bo ja sama to przeczytalam i jedzac jablko sie prawie zakrztusilam ,a ze smiechu lzy mi polecialy .

A tak w ogole dzien dobry wszystkim:-)

reklama
natalia - ja miałam skurcze dopiero po oxy i umiejscowiły się w kręgosłupie. Ale ogólnie to chyba cały brzuch boli...
Co do wód, to odeszły mi ok 14, a o 22.30 wyjęli mi Kubę przez cc, bo niestety przez tyle godzin nie miałam wcale rozwarcia. Nic nie mówili o żadnym antybiotyku.
citrus - jak ja się mojemu pokazałam w podobnej sytuacji, to musiało być bara bara:rofl2:

Tu znalazłam dużo o wodach Poród: co robić, gdy odchodzą wody płodowe - ciąża, pęcherz płodowy, płód, poród, wody płodowe - Ciąża i macierzyństwo - poradnikzdrowie.pl

Ostatnia edycja:
Do góry