reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Opowiem wam sytuację mojej koleżanki bo jak trafiła ona do szpitala z bólami zrobili jej wszystkie badania miała rozdarcie i lekarz jej się pyta kiedy pani wody odeszły a ona mówi ze nie odeszły, a on mówi jej jak to nie wód pani nie ma. Wiecie ze podczas kąpieli odeszły jej wody nic nawet nie czuła tak to lekarz tłumaczy.... Kąpiel brała wieczorem a na następny dzień koło 16 była w szpitalu.

reklama
marciosz a mnie gin magnez kazal brac teraz jak juz mam skonczony 36 tydzien tyle ze mnie to lydki lapaly a teraz jak mam spokoj brzuch twardnieje:wściekła/y:

eklerka ja tez wod nie mialam duzo,nie wiem kiedy odeszly bo tylko co chwila na siku latalam jak sie zaczelo i wcale nic nie chlupnelo wiec w godzinie odejscia wod mam wpisany znak zapytania.

Ostatnia edycja:
heloł dziewczyny.... Ja dziś o mało na zawał ne zeszłam... szłam przez park do sklepu i nagle mi się mojkro zrobiło, takie dziwne ciepło miedzy nogami.... o to w te pedy do koleżanki rodziców bo mieszkają obok.... spodnie mokre, majty mokre a poleciało ze mnie "białe mleczko" matko wysuszyłam spodnie na kaloryferze i ruszyłam dalej na zakupy, ale już podpaske założyłam w razie dalszych atrakcji.... w szoku byłam ze taka ilość sluzu białego ze mnie naraz wyleciała.... Jutro mam lekarza i niech sprawdza....

Mysiak tez tak miałam, juz myślałam, że to wody płodowe a to był taki sluz i to mniej wiecej bylam w tym tyg co ty, takze myślę że nie powinnaś się niepokoić

eklerka ja tez wod nie mialam duzo,nie wiem kiedy odeszly bo tylko co chwila na siku latalam jak sie zaczelo i wcale nic nie chlupnelo wiec w godzinie odejscia wod mam wpisany znak zapytania.

a jak trafiłaś do szpitala, podejrzewałaś że cos jest nie tak ? Boże ja sie boje że przegapie moment odejscia wód. Niby moje drugie dziecko nie powinnam zadawac takich glupich pytań.. ale mi wody nie odeszly przy pierwszej ciazy.. nagle bole mnie złapały, a pęcherz płodowy mi przebijali zaraz przed przyjściem na swiat małego.

Witam sie i ja :-) Ale się usmiałam czytając Wasze kupkowe historie hehehe.
mysiak- wooow aż tyle? Szok
ALG- Ja racuszki z jabłkami robię zawsze dla synka bo je uwielbia. Trę dwa duże jabłka na tarce z dużymi oczkami, dodaję 1 jajko, 3-4 łyzki mąki, wlewam trochę kefiru lub maślanki mieszam i smażę. Po usmażeniu kładę na ręcznik kuchenny by odciągnąc tłuszcz i posypuję cukrem pudrem. Wychodzi ich tyle, że i ja korzystam i jem.

Ja dziś od rana ciągałam się po urzędach, jak ja kocham to czekanie w kolejkach wrrr.
Później wskoczyłam do sklepu zakupic piżamkę do szpitala i kapcie bo tego mi brakowało do torby więc wreszcie od dziś jestem spakowana i gotowa. :-)
No i oczywiście pomimo tego, że ubrań dla Amelii mam za dużo to dokupiłam szaro-niebieski komplecik na 3-6 msc bo spodobało mi się, że ładny choc nie różowy. :zawstydzona/y:

Hmmm też nie mam pojęcia jak to jest z wodami, przy synku mi nie odeszły nawet przy rozwarciu na 6cm. Dopiero na stole operacyjnym przy cc mi je przebijali.

u mnie tez się pojawiło dużo białej wydzieliny, może nie aż taki potok jak u mysiak, nawet pytałam położnej czy to nie jakiś grzybek, ale ponoć jeśli nie ma swędzenia i zaczerwienienia to jest to normalne na tym etapie ...
czyli co jak wody odchodzą to w ogóle nie czuć nic...?

eklerka brzuch mi twardnial co troche i jakos mnie tknelo zeby sprawdzic co ile bylo ok co 7 min,a ze bylo rano zaczelo sie o 5 i nie moglam juz zasnac to po 7 pojechalismy na ip i sie okazalo ze to juz.kurcze ja wsumie tez boje sie ze przegapie poczatek.a ta poprzednia ciaza byla zupelnie inna i nie wiem czego sie spodziewac kurcze:zawstydzona/y:

reklama
raaaanyyyy nie oglądam,ale dziś jakoś tak wyszło,młode mamy sexy po ciąży czy jakoś tak...w szpilkach i pełnym makijażu do szpitala...to nic,ale dziewczyna która 17 lat rodzi dziecko,facet ją zostawia 3 mc po porodzie a 5 mc po porodzie już jest w ciąży z następnym,który też ją zostawia...i Ona mówi że się nie zabezpiecza bo to jak aborcja czyli zabijanie:szok::szok::szok: kurcze,jak tak dalej pójdzie to chyba pobije rekord!!!

ale też powiedzieli że na rozstępy dobra jest mąka ziemniaczana z wodą,taka papka...

Do góry