reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
CZEść!! ja wczoraj miałam skurcze ale ze 3 więc starałam się nie panikować...chyba ten temat już się utrzyma nam do końca:)
w nocy właściwie nie spałam i choć tylko 2x siku to budziłam się non stop jak wyspana...
zaparło mnie okropnie... chyba od piątku nie byłam...

nanu mnie też tak męczy a to mdli, niedobrze..:baffled:

Elajar ale zaskoczenie!! wróciłaś, i dobrze!:-)

ALG my wczoraj czkawkę mieliśmy chyba z 6 razy! to już normalka dla mnie tylko strasznie nisko mi czka, czasem to jakby w odbycie siedziała albo nisko między nogami!!:szok:

Framama ja chcę rodzić naturalnie i bez znieczulenia. tak Agę rodziłam i było ok. z synkiem straszne przejścia po cc miałam i może dlatego się boję...
ale mimo wszystko szanuję każdą decyzję bo mamy przecież prawo decydować o sobie;-)

34 skończone!!!!!!!!!!!! och, marzyłam o tym dniu!!!!!! teraz olewam i już! ale radość!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kartagina gratuluję!!!

ja rodziłam po okscy i na głupim jasiu,siedzieć mogłam od razu,mam nadzieję że tym razem będzie równie szybko i lekko.
mnie też mdli,a do tego codziennie po śniadaniu mnie goni:no:

ej mięśnie kegla to nie 'zwieracze' kasi przypadkiem?

nie mogę być podłym gospodarzem i kazać jej przynosić własną szamę, po prostu zrobię tace z warzywami i owocami i może to jeść razem z moim królikiem :>
Mam już menu wstępnie ;) starałam się znaleźć takie przekąski żeby były tanie i szybkie do zrobienia no i żeby nie trzeba było trzymać ich w lodówce (bo mam tylko małą)

Więc będą:
cupcakes z różowym kremem z mascarpone i perełkami cukrowymi (kupiłam już ozdoby łiiii) http://24.media.tumblr.com/tumblr_ktxayfWQfK1qzxuszo1_400.jpg
doughballs czyli pieczone kuleczki z ciasta pizzowego z dipami (guacamole, dip serowy, tzatziki, dip czosnkowy itp)
mini tarty z warzywami z ciasta francuskiego
mini bagietki czosnkowe
kruche ciasteczka w kształcie króliczków
króliczki origami z cukierkami w środku
popcorn w mini rożkach
taca z warzywami i owocami +dipy

rozważam jeszcze małą tace z serami i zastanawia sie czy wystarczy słodyczy...

wow!!! Sembo ale jesteś super gospodyni !!! oczywiście że nie można tylko ze względu na dietę komuś powiedzieć przynieś sobie sama,tym bardziej że to nie jest jakaś wymagająca dieta,myślę że warzywa i owoce to super rozwiązanie...ja zawsze robię koreczki na takie imprezy

sembo jesteś niesamowita! takie starania dla jednej kol weganki,szacunek.

Kartagina Ty to jestes moim mistrzem! uwielbiam Cię i mega szanuje za to ,że urodzilaś naturalnie i bez znieczulenia.:-)
pewnie po CC masz traumę bo działo się to za szybko.
ja na luziku więc pewniw dlatego nie wyobrażam sobie rodzić inaczej.
Noirel serio siedziałaś od razu? moje wszystkie koleżanki płakałay ,że nie mogą siedzieć tylko na jakiś poduszkach czy kółkach dmuchanych,

ŁŁooooooooo matko doczytałam uffffffff;-) żadna się nie rozpakowała w święta :-)

A u mnie sajgon. W sobotę padła w moim piecu gazowym (dzięki któremu mam CO i ciepłą wodę) płyta główna i mimo że uprosiłam konserwatora żeby przyjechał do tego pieca to i tak nic nie wskórał i musiałam przetrwać święta bez ciepłej wody i bez ogrzewana - :szok::szok::szok::szok: nie polecam :crazy:

Ja miałam całe święta gości i nie miałam kiedy tu zajrzeć.

dziękuje drogie panie za uznanie ;)

teraz pojawia się kwestia tego że u mnie w salonie są 3-4 miejsca siedzące, muszę królika wywalić na piętro, barek przesunąć w kąt pokoju, wynieść regał i wszystko zapełnić krzesłami :> Stół z jedzeniem nie będzie po środku pokoju bo to strata miejsca, zostawię tylko stolik do kawy na drinki (tak tak kupie tym zołzom alkohol, niech piją za te co nie mogą, jeszcze:p) natomiast na blacie w jadalni będzie szwedzki stół. Jadalnie mam połączoną z salonem więc nie powinno być 'dziwnie'.
Teraz tylko muszę kupić trochę różowych baloników i zrobić moje wykałaczko-chorągiewki (girl on board, baby girl), poskładac moje króliczki origami i bede gotowa ;))

btw byłam wczoraj w hobbycraft zobaczyć za papierem do origami i chyba ich popier%^&ło, za 100 arkuszy papieru o wymiarach 10cmx10cm 15 funtów ... PFFFFFFF

Framama ja od razu,zresztą mnie jeszcze tydzień trzymała adrenalina,córka w szpitalu spała a ja latałam po korytarzu i do wszystkich dzwoniłam,jak wróciłam do domu po 2 dniach to od razu wzięłam się za pranie,gotowanie i sprzątanie bo po leżącej ciąży było sporo zaległości,dopiero po tygodniu jak się zaczęło goić wszystko to szwy mnie ciągnąć zaczęły,pojechałam do szpitala a Oni mnie odesłali żebym jeszcze 3 dni poczekała,ale jak już szwy zdjęli to było dobrze...ale wtedy miałam 21 lat,teraz może być gorzej:szok:

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczyny
Trochę doczytałam ale nie jestem w stanie wszystkiego:) Widzę że panika tutaj w pełni.
Ja dziś popołudniu wizytuję i też kończę 34 tydzień:) ale nie wybieram się rodzić bo jeszcze dużo pracy przede mną.
Pozdrawiam

Do góry