Biedronko ja też mam demencję ciążową
(co mnie strasznie wkurza) bo mialam wczoraj iść z siuśkami na badanie i zapomniałam... muszę je zanieść jutro bo w czwartek wizyta.
Citrus natchnęłaś mnie wczoraj tym gulaszem i chora zrobiła gulasz z karkówki ala gyros
A jeśli o dziąsła chodzi to polecam Ci blendamed clinic na krwawiące dziąsła. Mi jak teraz w ciąży krwawiło to bardzo pomaga ta pasta.
BYłam wczoraj u internisty dostałam sinupret, engystol i mucofluid ... no i zwolnienie do końca tygodnia. Masakra z tym przeziębieniem bo nos zatkany, uszy przez to zatkane ... dr nastraszyła że jak dalej tak będzie to będzie antybiotyk na ucho !!!
muszę się pozbyć tego kataru bo oszaleje
Acha zapomniałam Wam powiedzieć że nawróciło się moje AZS. Wysypało mnie prawie we wszytkich tych miejscach co zawsze wcześniej
plus do okoła oka, na czole i na brodzie i pod nią. Dodatkowo objawiło się, że nie toleruję pomidorów bo po zupie pomidorowej spuchły mi usta jak po nieudanym botoksie :-( Więc nie mogę już jeść żadnych cytrusów i pomidorów.
Byłam z tym u dermatologa i pani dr dała mi Afloderm (niestety sterydy ale podobno najmniejsza możliwa dawka). W ogóle to kazała to wszystko najpierw smarować przez jakiś czas bepantenem i/lub sudocremem. Kupić emoilent do mycia albo żel hypo z AA. Przez dwa tyg nic nie dało wiec smaruję po troszku tą maścią 1/3 razy tyle co dr kazała. Już widać efekty
Dodatkowo:
Nie jeść surowych warzyw i owoców tylko raczej pieczone/duszone/gotowane.
Mięso raczej duszone/pieczone - unikać smażenia.
Nie pić mleka z kartonu tylko przegotowane.
Jogurty tylko naturalne bez owoców i wszystkich barwników.
Wędlinki - niekoniecznie - najlepiej pieczony schabik, boczuszek
No więc jecze nie karmię a już mam drakońską dietę
ale wszystko po to żeby mi więcej uczuleń nie wyskakiwało. I po ciąży tak z pół roku mam zrobić nowe badania na uczulenie ...