reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

mnie tez zgaga zabija..

NANU, a co z woda, bo chyba cos przegapilam

no o 15 zadzwonił Pan domofonem z informacją że jest z wodociągów i że przez 2h nie będzie wody.... nie ma nadal - minęło ok 6h! Wrr....

aniaczek
Ja dziś też mam owocowy dzień - przed chwilą wszamałam pomarańczę, gruchę i pomelo!:p

reklama
ja właśnie próbuje kupić jakieś kubusiowe rzeczy dla Larci b chciałam żeby miała kubusiowy kącik, ja kocham Kubusia Puchatka i dlamnie to jest najsłodsza bajka bez przemocy i z samymi pozytywnymi emocjami i chciałam bardzo ją Larci przemycić. Zresztą ja lubie jak wszystko pasuje do siebie ;) więc chce utrzymać wszystko w kubusiowym ładzie: pościel, naklejki, zabawki, karuzela nad łóżeczkiem itp ;)

Witam
Czytam was w miare na bierzaco, ale ciezko mi jakos wbic sie w dyskusje no i moje dziecie obecnie ma "mamusiowa faze", co oznacza ze ilekroc chce usiasc przy komputerze na dluzej ciaga mnie za rece, nogawki itp:-D. Wieczorem ostatnio wiecej czasu poswiecalam mezowi i tak wyszlo ze mimo iz zagladam to malo pisze, postaram sie poprawic hehehe:-D. Jutro czeka mnie wizyta, przez demencje ciazowa nie zrobilam wynikow i pojade tak bezniczego, ale musze w sumie wiedziec czy mam dalej isc na L4 czy jak. Samopoczucie moje generalnie ok, zgaga zdecydowanie zelzala,a ja zaokraglilam sie nie na zarty hehehe. No nic lece do wyrka bo jutro rano musze wstac. Pa, pozdrawiam Was wszystkie :)

Wow pierwsza jestem?:) No to choc raz mogę napisac wstawać śpiochy :)

Witam sie w 6 miesiącu ciąży:szok::-D bosz jak to leci...
Wstałam dzisiaj wyjątkowo w dobrym humorze, wyprawiłam chrzesniaka do przedszkola, małzowi kanapencję zrobiłam i stwierdziłam, że szoda czasu na leniuchowanie więc wmiare ogarnełam hatensje :) Majka dopiero na 10 do szkoły ma i tak sie zastanawiam czy dałabym rade zawieżć ją na sankach....mamy takie potężne, które same w sobie są dosyć ciężkie;/ qmpela dzisiaj wpada w odwiedzinki więc może jeszcze szybko jakieś ciacho ukręce;-)

Miłego dnia laseczki;-)

Ostatnia edycja:
A ja wstałam z opuchniętym i zaczerwienionym dziąsłem przy dwóch zębach (ósemka i siódemka), więc pobiegłam do apteki. Kupiłam jakiś Baikadent do smarowania (jak zwykle w ciąży nie stosować, bo nie badano na ciężarnych, bla, bla, bla, musiałabym nic nie brać, bo Dentosept na przykład ma etanol) i smarować będę, coby szybko zlazło mi.
Na dodatek znów dzień pełen nauki. Po prostu padam ze szczęścia :sorry:

Biedronko ja też mam demencję ciążową :-D (co mnie strasznie wkurza) bo mialam wczoraj iść z siuśkami na badanie i zapomniałam... muszę je zanieść jutro bo w czwartek wizyta.

Citrus natchnęłaś mnie wczoraj tym gulaszem i chora zrobiła gulasz z karkówki ala gyros :tak: A jeśli o dziąsła chodzi to polecam Ci blendamed clinic na krwawiące dziąsła. Mi jak teraz w ciąży krwawiło to bardzo pomaga ta pasta.

BYłam wczoraj u internisty dostałam sinupret, engystol i mucofluid ... no i zwolnienie do końca tygodnia. Masakra z tym przeziębieniem bo nos zatkany, uszy przez to zatkane ... dr nastraszyła że jak dalej tak będzie to będzie antybiotyk na ucho !!! :szok: muszę się pozbyć tego kataru bo oszaleje :no:

Acha zapomniałam Wam powiedzieć że nawróciło się moje AZS. Wysypało mnie prawie we wszytkich tych miejscach co zawsze wcześniej :zawstydzona/y: plus do okoła oka, na czole i na brodzie i pod nią. Dodatkowo objawiło się, że nie toleruję pomidorów bo po zupie pomidorowej spuchły mi usta jak po nieudanym botoksie :-( Więc nie mogę już jeść żadnych cytrusów i pomidorów.
Byłam z tym u dermatologa i pani dr dała mi Afloderm (niestety sterydy ale podobno najmniejsza możliwa dawka). W ogóle to kazała to wszystko najpierw smarować przez jakiś czas bepantenem i/lub sudocremem. Kupić emoilent do mycia albo żel hypo z AA. Przez dwa tyg nic nie dało wiec smaruję po troszku tą maścią 1/3 razy tyle co dr kazała. Już widać efekty :-D
Dodatkowo:
Nie jeść surowych warzyw i owoców tylko raczej pieczone/duszone/gotowane.
Mięso raczej duszone/pieczone - unikać smażenia.
Nie pić mleka z kartonu tylko przegotowane.
Jogurty tylko naturalne bez owoców i wszystkich barwników.
Wędlinki - niekoniecznie - najlepiej pieczony schabik, boczuszek

No więc jecze nie karmię a już mam drakońską dietę :-Dale wszystko po to żeby mi więcej uczuleń nie wyskakiwało. I po ciąży tak z pół roku mam zrobić nowe badania na uczulenie ...

cześć dziewczyny:)
citrus ja miałam wczoraj taki problem ale zlazło samo. za to kupiłam sobie septolete (polecone przez gina) żeby w końcu odkazić to moje gardło. oczywiście aptekarz nie chciał sprzedać bo nie zbadane na kobietach w ciąży=zabronione...ale chyba lepsze septolete niż antybiotyk..

sembo ja też lubie Kubusia, za to mój M nie... mówi że to niedorajda ale co zrobić jak naszedzieci szaleją za tą bajką:-)

ALG co za paskudztwo?? w ciąży nie za fajnie jak takie rzeczy się przyczepią.. życzę zdrówka!

zamówiłam już sobie pessar, czekam na dostawę i wio do szpitala:-) teraz to już chyba nic więcej mi na tą szyjkę nie powieszą (chyba że kolczyk:-D)bo się możliwości kończą!

Ostatnia edycja:
ALG - nie zazdroszczę AZS... ja walczyłam z podobnymi objawami i sposobami po lekach sterydowych na kręgoslup - skóra tak zareagowała,że potem pół roku się musiałam leczyć....

citrus - kciuki za dziąsła, moje się 3mają, czasem zakrwawią jak za mocno szczoteczką pojadę.... Dziś mam zresztą wizytę u dentysty!

kartagina - oby z tym pessarem wszystko poszło jak trzeba:) nie znam się na tym, ale jak ma pomóc to trzeba - masz rację!

Ja już wstałam, miła pobudka zaliczona, kawka z S. wypita, kanapeczki zrobione i S do pracy wyprawiony.... Zaczęłam więc od przywitania się z Wami:) zaraz biorę się za ogarnięcie ciuszków co je wczoraj cały dzień i pół nocy prałam i suszyłam przez braki wody....

Miłego dnia!!!

reklama
Dzień dobry;
ja mam jakiś dziwny czas, w ogóle na siebie patrzeć nie mogę. I tylko ryczeć mi się chce...

Aisha super, że mała się ujawniła!

ALG współczuję. Też bez przerwy cię oś dopada...

U nas wczoraj był facet od kuchni, pomierzył, pogadał i jakoś do końca tyg. na byc projekt. A ja jak dziecko na już bym chciała :sorry:
No i zgubiłam gdzieś swoją ukochaną br:sorry:ansoletkę...
Nic tylko ryczeć :confused2:

Do góry