reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Biedroneczka, miło że jesteś z powrotem. Obyś szybko doszła do stuprocentowej formy ;-)

KASIEŃKAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Właśnie na FB u znajomej widziałam plakat Waszej pizzerii. Klawy mocno :-)

reklama
Ogolnie po krotce opowiem co u mnie:
A wiec jesli chodzi o ta komisje ZUS, to pojechalam okazalo sie ze system losuje sam i wiadomo trza sie zglosic, teraz ponoc maja tam intensywne kontrole zasadnosci wypisanych L4. W sumie cala komisja to krotki wywiad lekarski, wzieli ode mnie ksero historii choroby od ginekologa, dobrze ze ze soba zabralam, pytali co dokladnie mi dolega w ciazy itp. Ksero karty potwierdzalo to co mowie czyli ze mam problemy z nadcisnieniem, chorobe nerek, ciaze zagrozona itp. Powiedzieli ze ok, wpisali ze ciaza powiklana wysokim cisnieniem, zagrozona itp. Tak wiec w sumie spoko tylko ciekawa jestem jakbym karty ze soba nie wziela to czy by sie bardziej mnie nie czepiali. No ale najwazniejsze ze to juz za mna, no w sumie totez nie pociesza bo pani powiedziala ze system losuje po numerze zwolnienia i moze sie zdazyc ze np znow mnie wezwa na kontrole.
Ja czuje sie lepiej, choc to chorobsko mnie wymeczylo, okazalo sie w dodatku ze mimo wzorcowej morfologii mam braki w pierwiastkach, potas, magnes, sod ponizej normy w badaniach, stat tez moje ostatnie skorcze lydek i brzucha wieczorami, mam brac Aspargin. Dobrze ze przez te skorcze nie skrocila sie szyjka. Generalnie cierpialam przez te dni bo albo wymiotowalam albo mialam potworna zgage i trudnosci w przelykaniu wogole. Znalazlam za to genialny syrop na zgage, ktory mozna brac w ciazy: Gaviscon, fakt smakuje jakby sie jadlo mietowa paste do zebow, ale daje ulge.
Dzis zabralam sie za robienie miodownika i przyprawianie schabu ktory bede piec jutro. ach tyle jeszce do zrobienia a ja przez ta chorobe mam tyly.

Dobry Wieczor ...wpadam by napisac ze remont mi sie konczy,, pokoik jest super zrobiony :-),a teraz czas na gary :szok: i 12 potraw ,prezenty kupione oh juz nie mam sily -Jak znajde chwilke to was poczytam ...Czytam tu ze tez w kuchni spedzacie czas ,no nic kukne jak z nich wyjdziemy ;-)

Nie mam czasu was nadrobic niestety:-(

Wczoraj mielismy otwarcie i powiem wam tyle-musielismy juz pod wieczor odmawiac zamowien,bo nie bylo by szans sie wyrobic:-D W miedzyczasie braklo nam ciasta na pizze:-D (i cale szczescie bo mielismy godzine przerwy przynajmniej:-)).

chili.jpg

Tu macie fotencje lokalu (pizza nie nasza akurat:-D).

Cytryna - albo mamy wspolna znajoma, albo ta osoba mieszka na Losniu;)

P.S. Mi choroba zaczyna delikatnie przechodzic - lekarz kazal mi brac rutinoscorbin, wapno z wit. C do picia i neo-angin. Moze komus ten zestaw tez sie przyda;)

Ostatnia edycja:
Witajcie;
ja już w szale kuchennym :-D

Kasieńka super mieliście otwarcie!!!
Oby tak dalej było!!!

Dobry Wieczor ...wpadam by napisac ze remont mi sie konczy,, pokoik jest super zrobiony :-),a teraz czas na gary :szok: i 12 potraw ,prezenty kupione oh juz nie mam sily -Jak znajde chwilke to was poczytam ...Czytam tu ze tez w kuchni spedzacie czas ,no nic kukne jak z nich wyjdziemy ;-)

Super. Czekam niecierpliwie na zdjęcia. Może i mnie zainspirują :tak:

Biedroneczko zdrówka!
Zastanawiałam się co u ciebie.

Kasieńka gratuluję super otwarcia!

Biedroneczka, dobrze ze wszystko wyszlo ok z tym ZUSem i że wracasz do zdrowia. Na pewno szybko nadrobisz zaległości Świąteczne!

Sun uszka mmmmm, pewnie pysznie wyszły!

Kinga pokaż pokoik :))

Zapominajka a, co tam dobrego pichcisz?????

Ostatnia edycja:
Już jest DWUNASTA?! O Chryste, ależ mi zleciało od rana :sorry: Pobiegłam na rynek jak kot z pęcherzem, zrobiłam (prawie) ostatnie zakupy (zostały napoje, owoce i witaminy, bo się pokończyły), zjedliśmy śniadanie i zabrałam się za robotę. Aktualnie schnie mi podłoga w łazience, jeszcze w tzw. międzyczasie farbowałam włosy.

A wczoraj... dziewczyny! Bąbel mój tak szalał w brzuchu wieczorem, że aż dało się gołym okiem zauważyć, nawet W. się załapał na jedno kopnięcie :-D

ja od rana w stresie bo jakoś tak dziwnie mnie brzuch pobolewa,wzięłam no-spe i leżę.stwierdziłam że ja się nie nadaje na okres ciąży,jestem za słaba psychicznie,więcej już się nie zdecyduje.oby do maja bo zwariuje.

reklama
cześć laski, widzę że robota pełną parą...ja głupia wyjechałam na zakupy samochodem..i godzinę wyjeżdżałam z parkingu Kauflandowskiego..masakra...ch...mnie strzelał jak ludzie potrafią jeździć...:szok: i tak nie wszystko kupiłam bo oczywiście ludzie mają jakiś szał w oczach i normalnie półki wyglądają jak za czasów komuny.... zaraz zabieram się za robienie śledzi i warzyw do ryby...a..jeszcze mak muszę przygotować i chatę ogarnąć.... Wczoraj męczyłam się z ubraniem choinki a potem cierpiałam na kręgosłup..was też tak boli??? małż w robocie oczywiście , kotka leży do góry kołami..tylko ja muszę niestety zapi....ć..miłej pracy i pichcenia.... może starczy mi sił żeby jeszcze do was zajrzeć:-)na jutro zostawię pieczenie serników i innych słodkości...

Do góry