reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Ufff...biedna kicia i biedny Jasko. Mam nadzieje, ze mu ta goraczka odpusci. Teraz grypa szaleje. My tez swoje wychorowalysmy z O. przed swietami. Obylo sie bez antybiotyku na szczescie.
A u mnie zimno! Wczoraj rozmawiajac z kolezanka przez telefon, pogonilam O. od kaloryfera, bo cos przy nim grzebala. Potem zaraz wychodzilysmy. Po powrocie w mieszkaniu zimno jak w lodowce. Okazalo sie, ze O. wylaczyla kaloryfer a na dworze bylo (i nadal jest) minus 10...
Ja znowu mam dzis wolne... siadam do kompa i przeszukam ogloszenia o prace, bo tak nie moze byc... Ale najpierw kawka :)
Witch pytalas w jakim wieku jestesmy? Chyba wiekszosc w granicach 30-35 (??). Niektore pracuja, inne sie ucza, jeszcze inne szukaja pracy lub mozliwosci rozkrecenia wlasnego biznesu, itp. :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej kobitki.
Camel, kotem się nie przejmuj za bardzo, koty są wytrzymałe, szybko dojdzie do siebie. A za Jaśka trzymam mocno kciuki &&&.

U nas noc znośna. Fifi spał, a Zosia pobudki co 2 godziny, ale zaraz zasypiała. Za to w dzień ona ciągle marudzi, a jak już przyśnie na chwilę, to Filip wkroczy i po spaniu, a jak Zoś nie śpi, to wszyscy mają koło niej skakać. Chciałam ją zasmoczyć, ale wypluwa. Myślałam, że obejdzie się bez, a teraz sama staję na głowie, żeby załapała choć troszkę, bo oszaleć można.

Do tego nowy rok, już 12, a ja w lesie z robotą. W tej kwestii nie mam nikogo, kto by mnie zastąpił więc trzeba się spiąć i zabrać za papierzyska. Chyba wieczorem, bo wcześniej marne szanse.

Ewcia jeszcze raz dziękujemy za odwiedziny. Moje dzieci od razu sie w Ewci zakochaly i ją oblazły, także nie bardzo sobie odpoczeła.
Camel nie wiem jak to możliwe złamać poduszką ogon, miałaś rzut, a jak mały dziś??

Wiolon.ja sama jestem w szoku...i to zeby ta poduszka jakas duza lub twarda..a to zwykly przyslowiowy Jasiek...
Taki splot przypadkow ..ja rzucilam ona miala zagiety i jakos jej sie urazil..albo to tylko porazenie albo zwichniecie na pewno nie zlamanie .rtg nie robili bo jest czucie w koncowce...ja mysle ze to mize nawet nie zlamanie ale jakos nadwyrezenie tak jak nam czasem dysk wypadnie albo zle staniemy i wszystko boli ze wstac nie mozna...poczekamy zobaczymy..

Ps. A kto by Ewci nie lubil...

Cześć, jeśli jest tu jakaś mama z Warszawy, która podaje dziecku Bebilon Pepti 2 DHA to odsprzedam 5 puszek po cenie przy 30% odpłatności, czyli 10,40zł za puszkę. Odbiór Służew lub Ochota. Osoby zainteresowane proszę o wiadomość na priv. Pozdrawiam :-)

Camel ale miałaś jazdę, przykro z powodu kota, a szczególnie z powodu Jaśka, niech zdrowieje. Wiem, że antybiotyk to ostateczność, ale jak trzeba nie ma co zwlekać, gorsza nieleczona infekcja niż ten lek... a co do zwierząt to my mamy kanarka, stare już ptaszysko, ale tak cwane, że gdy tylko dzieci kłada się spać na drzemkę to zaczyna pikać, a tak siedzi na żerdce i ma wszystko w poważaniu

Filipiamamo u Pawła uparłam się bez smoczka, ale z kolei ja i moje cyce działały jak uspokajacz, co i dobre nie było. ale teraz u Wojtka w czasie jego pierwszego miesiąca, gdy dawał popalić, udało się go do smoka przyzwyczaić na tyle, że razem z nim zasypia w łóżeczku, ale tak na co dzień pluje nim na odległość

a u nas noc całkiem całkiem i dzień też dobry, przed południem tata został z młodszym, a my z Pawełkiem wybraliśmy sie na wspólny spacer, długi nie był, bo i pogoda do bani, bez śniegu i nieco deszczowo, szkoda bo bym go na sanki wsadziła, ale ważne, że zrobiliśmy coś razem tylko we dwoje

ale żeby nie było tak pięknie, to dziś wymieniali u nas cholerne podzielniki na kaloryferach i oczywiście wg nich zużyliśmy ciepła o wiele więcej niż rok temu, i znów czynsz pójdzie w górę, a pieniędzy nie przybywa; w takich chwilach mam żal, że m nie może znaleźć tu pracy, ale na tym zadupiu to i wrony zawracają, jedna pensja to zdecydowanie za mało... póki mam 100% to jeszcze dajemy radę, ale potem przy 60% i braku pracy dla m to będziemy kwiczeć... zaliczyłam dziś mega wkurw

Hej...u nas Jasko na szczescie juz spi ...... Ciekawe ile to potrwa. Kot zaczal powoli ruszac ogonem to dobry znak..

Mnie zawsze wkurzaly te podzielniki, PECe i spoldzielnie...tylko podwyzki i podwyzki..
Teraz mamy wlasne ogrzewanie gazowe i wychodzi duuuuzo taniej..
Ale marzy mi sie wlasny dom...ale to tylko marzenia...

Boziu jakie cyrki z usypianiem dzisiaj... takich krzykow juz dawno nie bylo. Padla w koncu o 21.30.
czajka skad jestes? Pewnie pisalas, ale umknelo mi.
camel a Jaskowi juz zeszla goraczka?
Wiolonczela i Ewcia - zazdroszcze spotkania! Musze Was wszystkie poodwiedzac jak bede kiedys na dluzej w PL :D
Filipia wspolczuje...moja nigdy nie uzywala smoczka. Za to mnie tak traktowala. Probuj, moze Zoska zalapie za jakis czas.
Dzis wyslalam az jedno cv. Ciekawe czy sie odezwa.
Jutro jade ogladac mieszkanie.

Ostatnia edycja:
Hej kobitki.
Moje też już śpią. Zośka po 1,5 godziny wrzasków, bujania i innych cudów zasnęła odłożona do łóżeczka, ale coś się wierci więc nie wiem co z tego będzie. Wiem, że to dopiero 2 tygodnie, ale mam wrażenie, że Filip to złote dziecko. Gdyby ją udało się zatkać smokiem, ale nie, pluje i tyle.
A co do Filipa mam mieszane uczucia, bo zjadł dziś obiadek, a potem kolację, ale po tym jak na niego nakrzyczałam i kazałam posadzić w końcu tyłek i zjeść. Z płaczem, ale zjadł.

reklama
Kooska to powodzenia, duży zmiany u Ciebie, mieszkanie, praca, nowa energia wstąpi w Ciebie.
Fifcia żaden smok nic , próbowalas jej go chwile przytrzymac i jednocześnie bujać , tak by poczuła jak fajnie może być go ssać, pamiętam że synkowi przytrzymywałam go chwile dopóki nie zapałał miloscią, teraz beda cyrki z odstawianiem, bo ko (smoka) kocha

Do góry