reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Kooska.... dzieciaki zostaly w irlandii...w tym jedn to moj chrzesniak.... oni zawsze jak przyjezdzaja przyworza mase rzeczy dla Jacha...wiec wiesz..,glupio by mi bylo nic nie kupic... bo w sumie kupuje raz w roku...wszak siostrzenica to stara kobita juz...ale choc jakas ksiazke kupie...

A co do pracy...kooska ja rozgladam si juz od marca ale wiekszosc ofert to obsluga para bankow...jakies providenty chwilowki i nazwy nic nie mowiacych firm...szczerze to nie ma z caego wybierac...juz nie mowiac o czyms co by sie chcialo lub polubilo robic

reklama
Tak...kooska rozgladam sie za praca do ok 30 km tam gdzie mialabym oczywiscie dojazd...bo na drugi samochod nas nie stac a i ten sie sypie....

Hej.
U nas ze spaniem różnie. Zośka się całą noc wierciła, na cycka się budziła chyba co godzinę, ale jak koło 8 ją nakarmiłam i zostawiłam w zamkniętej sypialni w łóżeczku, to pospała do 11 z kawałkiem. Potem najadła się od tej pory przysnęła raz koło 13, ale na chwilkę. Oczy czerwone, świecące, ale spać nie i już. Przy cyckach marudzi. Jak to w ogóle możliwe, że noworodek prawie wcale nie śpi w dzień, tylko marudzi i marudzi.
Dziś ma przyjechać położna, poradzić mi co z tym moim biustem, to podpytam jeszcze o inne sprawy. Położna oczywiście prywatnie, bo nasza przychodnia wariuje i chyba nikt się do nas nie wybiera.

Zosia w końcu zasnęła, już nieprzytomna była, ale wyniosłam ją do sypialni, bo w salonie by długo nie pospała, Fifi drze się od rana do wieczora, wszystko jest na nie. Do tego nic nie chce jeść, a ja się zaparłam, że zamienników nie będzie. Albo je co dajemy, albo czeka do następnego posiłku. Akurat na taką akcję z jedzeniem wpadła teściowa no i się skończyło powiedzeniem jej dość dosadnie, że placuszki to nie to samo co kluseczki i że czekoladę może sobie zabrać z powrotem. Wizyta trwała krótko, tylko mi ciśnienie podniosła.

Hej kobitki.
Ta premia to raz na rok wiec trza sie cieszyć. Fajnie bo grudzien zawsze boli. Ale przyroda próżni nie lubi. Prawie 1,5 tys ubezpieczenie na samochód. I telefon muszę kupić bo mi sie ten wylacza sam. Dobrze ze sie ponownie włącza no ale daje wyraznie znak ze kona.
A tak poza tym to i do pierwszego nie starcza ze trzeba z oszczędności uszczknac :/
Kooska dalej szukasz mieszkania? Nadal nic?

Camel dobrze ze brzuch odpuscil. Mojemu nie wyszły trójki. I na dole i na gorze w miejscu trojek ma przerwy...

reklama
U nas też trójki wylazły po czwórkach. Teraz ze strachem wypatruję piątek. Chyba coś się tam rusza, ale zajrzeć nie sposób, a jak wsadziłam raz palca, to mnie ugryzł;)
Jakiś okres taki byle jaki, bo my też już od jakiegoś czasu żyłujemy oszczędności. Mam nadzieję, że sezon się zacznie i coś się ruszy.
Była u nas położna. Zosia już wróciła do masy urodzeniowej plus jeszcze parę gram;) Zostałam poinstruowana jak karmić, co żreć i takie tam inne. Zośka jak na złość zasnęła jak miała służyć za model do karmienia, a jak położna wyszła i chciałam ją odłożyć, to zaczęły się wrzaski. Co za czort. Fifi też grzeczniutki, a teraz zaczyna złośliwić. Dzieci na pokaz, a jak zostajemy sami to dają popis.

Do góry