reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Fikipa przypomnij sobie zlota zasade..im ty spokojniejsza tym spokojniejsza Zofija.... odpusc troche bo wiesz ze teraz beda miotac toba hormony i w ogole rozbicie ogolne...rob swoje a reszte zostawiaj M. Albo jasno zrobcie podzial kto co zeby nie bylo niedomowien pisemnie na kartce i na lodowke...

Mnie ogolnie wszystko boli az sie zatanawiam czy jakis szkod nie narobilam sobie...

Elajar fajnie ze A. chetnie chodzi do przedszkola...szkoda tylko ze tak pobudzajaco dziala na mloziez :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Camel, no niestety czesto tak jest, ze po powrocie z przedszkola (gdzie jest bardzo spokojna, grzeczna, wyciszona), w domu zaczyna swoje zasady wprowadzac i jesli ktos sie nie dostosuje to rekoczyny wchodza i musze interweniowac...
Mam nadzieje, ze nic w Twym brzuchu sie nie wydarzylo...moze to tylko taki bol po wysilku.

Filipia, na poczatku bedzie wam ciezko, bo trzeba wszystko zorganizowac jakos, dopracowac, ale potem moze juz byc tylko lepiej. Piszcie kartke z obowiazkami i tyle

Camel, ja to wszystko wiem, ale jakoś tak łudziłam się, że po tym wszystkim w szpitalu, potem w domu, teraz z biustem, który boli niemiłosiernie, troszkę troski mi się należy. I nie takiej na pokaz i na chwilę. A mój kochany małżonek zapisał się do dentysty i oznajmił mi, że to w ramach łączenia się ze mną w bólu. Masakra.

Mezczyzni maja dziwne poczucie humoru....ale czasem same sobie winne jestesmy bo ogarniamy zawsze wszystko same a potem oni obrastaja w tluszczyk bo nieprzyzwyczajeni i jak nam zaczyna cos doskwierac licza na to ze samo sie zrobi....zero empatiii...

Dziewczyny uważajcie na siebie, a Tobie Camel jak bóle jutro nie miną to idź do lekarza, lepiej sprawdzić co sie dzieje
Filipia wytrwałości, a na małżonka fochy nie reaguj, domagaj sie pomocy i tyle
my byliśmy dziś w końcu na szczepieniu, ostatnia dawka 5w1,za sześć tygodni pneumokoki, potem ospa i koniec.

Aniazetka, nam ospa jeszcze została, ale u nas to trzeba sobie szczepionkę samemu kupić i dostarczyć do przychodni. Akurat chyba Filipa zaszczepię, jak będę z Zośką do przychodni szła.

Elajar witaj po przerwie. Ciesze się ze tu skrobiesz bo ja operuje tylko na tel i z grupa mam problem. Dlatego tez i Zofii jeszcze nie widzialam :/ ale wierze ze sliczna jak mówią.

Camel kobito wiem ze latwo sie zapomnieć ale musisz miec na uwadze non stop. Jasiu to nie filigranowa dziewuszka tylko chlopak z krwi i kości, swoje waży. Niech Cie m. jutro jak najwiecej zastapi a Ty polez albo to lekarza.

Filipia trzymaj się dzielnie. Takich akcji m.zafunduje jeszcze wiele, tak jak i przy pierworodnym bylo (wszystkie narzekalysmy) teraz jednak kropelke goryczy dorzucal będzie Fi (raczej nie celowo) wiem musisz swoj próg irytacji podnieść.

Ja chyba już skończyłam szczepienia....chyba (musze sprawdzić) ...wczesna wiosna powtórzę ospę. Pierwsza dawke Młody zle zniósł wiec dam mu odpocząć. Mi mowily ze miedzy szczepieniami min 4 miechy przerwy. Infanrix robilismy gdzies w listopadzie, chwile wcześniej ospę wiec do marca spokojnie poczekam. Tu szczepienie mam za free bo dziecko zlobkowe, trzeba się zaanonsowac i przychodnia organizuje szczepionke z sanepidu. Jak sie przychodzi do szczepienia to juz czeka na konkretnego pacjenta.

Dzisiaj mile mnie zaskoczył stan konta. Premię roczna przyznali. W ramach nagrody zapisalam nas na basen (mnie i Mlodego). Porownamy zajecia z tymi lubelskimi, choc juz poziom zajec choćby z racji wieku bedzie inny. W ta sobote start.

Ostatnia edycja:
Ewcia ja tez na telefonie mam bb, ale zalogowalam sie specjalnie na kompie, zeby zobaczyc Zosienke :) polecam! Filipia dodala piekne zdjecia na grupie.
Basenu zazdroszcze. Tez musze cos z moja wymyslic. Cos zeby jej energie spalic. Tyle, ze za chwile przeprowadzka, pakowanie, rozpakowywanie...nie bede miala sily na nic innego.
najpierw musze mieszkanie znalezc hehe :)
super ze dostalas premie :) u mnie zapowiada sie kiepski miesiac... Drugi tydzien stycznia a ja przepracowalam 10 godzin...

Hej...mi po nocy troche brzuszysko odpoczal..wiec dzis troche lepiej...
Ewcia zazdroszcze premii...my zyjemy od pierwszego do pierwszego ostatnio...wiec na dodatkowe atrakcje nie starcza a co dopiero bedzie jak strace pace...no i te dwie pensje za grudzien i styczen okrojone bo przeciez l4....
Ale co wam bede gledzic...
Jeszcze siostra przyjechala na tydzien z irlandii i wypadalo by cos dzieciakomkupic..no nic..trzeba odzalowac...
A poza tym..mlodemu znowu zeby ida..w nocy budzil mi sie co jakis czas mimo ze dalam przeciwbolowy...padam na twarz..ale usze na miasto pojechac jakis zakup zrobic i cos tym dzieciakom...a spac mi sie chce jak cholera...i kawa nie pomaga...

Ostatnia edycja:
reklama
Camel przegladalas juz ogloszenia? Cos Cie zainteresowalo?
Musisz kupowac prezenty dzieciom swojej siostry? Przeciez ona na pewno wie, ze nie macie na to pieniedzy. Ja bym nie kupowala... zaprosilabym na dobry obiad i ciacho. Teraz duzo osob daje w prezencie np.domowe przetwory (dzemy, grzybki, ogorki, itd.). Ja takich rzeczy nie robie sama i zawsze mnie cieszy jak znajomi obdaruja mnie takim jedzonkiem.
Na temat spania juz nic nie powiem... u nas chyba z szesc razy pobudka.
Fifcia a u Was jak spanie. Co do klotni z malzonkiem - moze byl po prostu zmeczony chlopak i zasnelo mu sie. Przeciez specjalnie tego nie zrobil... aaa...ale z tym zebem to przesadzil. Chlopy nie wiedza co to porod i nawet wyobrazic sobie tego nie potrafia. Dlatego wygaduja glupoty.

Do góry