reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Coś wymyślę pewnie.
A swoją drogą, to siostrę muszę w końcu jakoś przymusić do zajmowania się Fifim, w końcu jest jego chrzestną. Ale ona się boi. W życiu się nikomu nie przyzna, ale zwyczajnie się boi;) Na Wigilii u babci któraś ciotka jej powiedziała, żeby poszła do pokoju podmienić M. przy Filipie, żeby chłopina coś mógł zjeść, to tak się migała, że w końcu ktoś inny się nawinął;)
Mam za to drugą siostrę, cioteczną, najmłodszą. Ta to się garnie do dzieci, że hej. Jej facet zresztą też umie się świetnie zająć, ale jakoś nigdy ich nie prosiłam o opiekę, też chyba zacznę;) Akurat ją chcę prosić na chrzestna Zośki, tylko muszę wybadać jak u niej z sakramentami, bo nasza rodzina taka łaciata w tej kwestii. Komunię pamiętam, ale co dalej;)

reklama
Cześć dziewczyny, u nas dziś nie padał śnieg, ale mała poszła z tata do parku porzucać śnieżkami:) a ja robiłam obiad. Jakiś dziś męczący dzień był, nic takiego nie robiłam a zmęczona dziwnie jestem, jutro do pracy, pewnie będzie sypać aby mi utrudnić dojazd i stać w korkach.
Filipia a moze pojechalabys sama taksówka a m. zostal z Filipem, Zosia i opiekunka. Załatwisz wszystko i nie musiałabys nikogo prosić o pomoc.

witam po dlugiej nieobecnosci

na poczatek gratulacje dla Filipiej :) Zosia jest sliczna :)

napisalam do Was na grupie troche

a co u nas?
ciagle przeziebienia, choroby, zęby (bo juz 5 sie ruszyly, choc jeszcze nie widac)
A. w przedszkolu juz sie zadomowila prawie(jeszcze nie chce sie odzywac za bardzo)...bierzemy udzial w konkursach, warsztatach, imprezach
Jutro rusza do przedszkola po swiatecznej przerwie...juz sie stesknila bardzoooo

T. waga 14kg, 91cm, I. waga 12kg, 86cm, gadaja coraz wiecej, i bija sie tez coraz czesciej
drapanie, szarpanie, ciaganie za wlosy, a najczesciej gryzienie jest u nas na porzadku dziennym...juz czasami brakuje mi cierpliwosci....bija sie o kazda najmniejsza nawet rzecz
a ja zyje nadzieja, ze im to kiedys minie

ja mam szkole....to byla moja najlepsza decyzja w zyciu, bo chyba odkrylam powolanie wreszcie (w takim wieku)....chce pracowac kiedys z dzieciakami, chce cos z nimi tworzyc, spiewac, bawic sie....wszystko
za soba mam juz 2 egzaminy semestralne, zostaly jeszcze 2 (w piatek i sobote), no i pierwszy semestr bede miala za soba

Super ze jestes....ze sie zdecydowalas :-)
Twije blizniaki chociaz gadaja moj prawie wcale :-(
No i zazdroszcze odkrycia powolania...ja ciagle szukam...

Elajar w końcu :)) najważniejsze to wiedzieć co chce sie robić, to pózniej łatwiej z realizacja.
Filipia mam nadzieje, ze znajdziecie jakieś rozwiazanie i sobie jutro wszystko załatwicie.
jeśli chodzi o chrzest to jakby kandydatka nie miała wszystkich sakramentów to zawsze moze byc świadkiem chrztu-funkcja ta sama, dopuszczana przez kościół, a nie trzeba spełniać tych wymogów, u mnie był świadek zamiast ojca chrzestnego.

Ostatnia edycja:
Aniazetka, dobrze wiedzieć z tym świadkiem, bo u mnie w rodzinie i po znajomych zresztą też, to z tymi sakramentami bywa różnie. Przy Filipie wykorzystaliśmy nasze rodzeństwa i teraz szukamy dla Zosi. Chrzestną mamy, a na chrzestnego kandydatów brak.

reklama
Czesc babeczki....
Zimno..bbrrrr...u was tez?
Filipia milego zciagania szwow....mi co drugi zdjeli w 4 dobie a reszte zdjelam w 6...tzn sasiad mi zdjal ...

Jachu juz szaleje... I przedżeźnia ojca ktory kicha..choci za tata i robi aciiiii aciiiii....jakie to slodkie....

Milego dnia kobietki...

Do góry