reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

kochana to ciesz sie, ze chociaz sie nie drze... bo mi czasem psycha siada od jej wrzaskow. chyba taki typ mi sie trafil... - przebudzi sie - krzyk, chce spac - krzyk, chce do cycka (ciagle) - krzyk.
Olivka przybrala na wadze tylko 90 g w ciagu trzech tygodni. wydaje mi sie malo, bo zawsze bylo w okolicach 250-300g, ale lekarz powiedzial, ze z wykresu wynika, ze nie ma sie czym martwic. no i teraz naszlo mnie, ze moze ona po prostu sie nie najada moim mleczkiem, dlatego ciagle chce ssac, przez to nie spi, jest ciagle zmeczona i marudna. albo cos w ogole nie tak z tymi cyckami mam, np. za wolno, malo jej leci? bo jak synek mojej kolezanki wssysa sie w jej piersi, to slychac na maksa jak przelyka mleczko i karmienie trwa gora 10 minut. ja rzadko slysze, zeby Olivka przelykala duze ilosci mleka, no i nigdy sama sie nie odczepia od piersi...

reklama
Filipiamamo:szycie biustonoszy na miarę. tel. 609577425 Lubin targowisko "Defil", obok pasmanterii -oto co znalazlam :-)

Kooska Malizne slychac jak lyka.Ale w nocy zawsze musze ja "pobudzac".Czyli udaje,ze zabiore cyca to musi mocniej ciagnac :-) Bo tez by ciumala bez konca.A jedzenia z tego zadnego nie ma ;-)

Ale trzaska "brawo,brawo" odkad sie nauczyla zawsze jak jej sie cos spodoba.A wczesniej opanowala "papa" jak wychodza rano do przedszkola :-D Podobno jezyka migowego jest duzo latwiej nauczyc maluchy!Jakie gesty jeszcze mozna sprobowac?Bo "papa" i "brawo" jakos tak same przyszly :-)

A mnie chyba zlapala grypa zoladkowa. Wczoraj w dzien bylo ok, wieczorem bol brzucha, wymioty, slabe nogi, dreszcze... boje sie ze zaraze Mlodego, bo jelitowka jest sppwodowana przez rotawirusy.:-:)-(
Dzisiaj caly dzien leze a mama zajmuje sie nim. Tylko go karmie. Nawet nie wiem gdzie sie zarazilam bo wczoraj pierwszy raz po 4 dniach spedzonych w domu wyszlam na spacer. Zadne centra, duszne miejsca i nagle choroba.

Ja nie pomoge w sprawie stanika bo mam male piersi i nosze staniki elastyczne, bezszwowe.

Ale super Mdla. Ja zawsze zegnam gosci, albo tate i mowie ,,papa'' ale jak ja chce pomachac jego raczka to ja przykurcza.

Ostatnia edycja:
Mdła to jest w Lubinie;) Ja mieszkam w Lublinie;)

Kooska, to sobie wykrakałam, dziecię mi się z drugiej drzemki wybudziło z dzikim rykiem, co jest tym dziwniejsze, że on takich ryków nigdy nie urządza.

Ojej...przykro mi :( moze to tylko jednorazowo tak.
Niby czlowiek powinien znac doskonale swoje dziecko a ja nie wiem o co jej chodzi. Czemu ona tyle ryczy, czemu nie chce spac, czemu tak czesto sie budzi. Nie moge zwalac wszystkiego na zeby chyba?
Wczoraj taki fajny dzien a dzisiaj zalamka normalnie :(

Moje dziecię juz śpi, ale pewnie za chwilę sie obudzi na druga(lewą) kolacje;)
Kooska mysle ze takich dni będzie coraz wiecej. Ja na poczatku tez walczyłam z Wojtkiem. Spał tylko na mnie przy cycusiu. A teraz już w łóżeczku krotko, ale zawsze jest jakis postep.
Filipia mi tez wyskakują cycochy ze stanika. Mysle ze to zmora dużych piersi.
Feelis zdrówka:)

Moje dziecię też już śpi. Zobaczymy co dziś nas czeka ciekawego;)

Dziś gondola wyjechała ostatecznie do piwnicy;) Kołyska też. Teraz kolej na bujak, karuzelę i maty;)

No to zareklamowałam. Już była interwencja. Potrzymać troszkę za rączkę i jest ok, tylko na jak długo. Chyba dziś znowu będzie ze mną spał. Nie mam już cierpliwości wstawać co pół godziny.

Ostatnia edycja:
Hahaha!Wpisalam "szycie biustonoszy Lublin" i nawet nie dojrzalam :-)

Malizna tez w regresie.Mam nadzieje,ze to ten 3 zebol.Noc z pobudka co godzine.Od 3:30 co pol godziny.Normalnie przed 6 do lozka nie biore ale dzisiaj o 5:40 stwierdzilam....nie powiem co;-) i padlam na lozko razem z nia.O 4:30 byl jeszcze przemarsz wojsk z dzieciecego ale odprawiony pomyslnie :-) Dzisiaj dziennych drzemek laczna suma:20 minut.Pozostaje miec nadzieje,ze jest tak samo wymordowana jak ja :-D
Ja tez problem ze stanikami.Bo tu w ogole nie ogarniaja jak mozna miec 70 pod biustem i miec wieksza miseczke niz A :-D

Ja nie zabierałam wcale do łóżka. M. po 6 całkiem wstawał i zabierał Filipa. Trzy dni temu się zaczęło. Wzięłam koło 5 do łóżka i pospał do 7. Myślę rewelacja. Na drugi dzień spał całą noc ze mną, bo nie mogłam go uśpić w łóżeczku. A dziś o trzeciej szlochy straszne, zabiorę do siebie, nic nie dało. Wkurzyłam się odłożyłam, poszlochał, wstałam utuliłam spał do 5.15. Zabrałam, ale na dużo to się nie zdało. Pobudka o 6.
Dziś też już się wierci, więc nie wiem jak to się skończy.

Mąż mi znalazł;) http://bardotka-brafitting.pl/

reklama
Ja z moim malym spie, w lozeczku spi tylko w dzien,wiem wiem to zle :tak: ale jak klade go o 21 to spi Uwaga do 8.30 .Ale w dzien ciagle wyje i spanie po 20 min -40 min ale nocka piekna ...

Do góry