reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Witam sie poludniowo;]

Wku*wiona:wściekła/y: Bo nie dostalam dzis kasy z ZUSU a tak na nia liczylam! Wstretne urzedasy mi powiedzieli ze musze sie uzbroic w cierpliwosc bo oni pieniadze wysylaja raz w miesiacu i maja na to 30dni;/ Czyli wychodzi na to, ze maja czas do konca stycznia?! A ostatnie pieniadze dostalam od nich 10 grudnia! I wez tu zyj czlowieku bez wyplaty ehhhh;((( A jutro mam prenatalne i musze miec 260zł;/

Citrus - moze i ochrona cie nie obejmuje ale nie wiem jak jest w Twoim przypadku z L4 bo jeestes studentka;) Dowiedz sie kobietko;)

Ja dzis na 16 do gina hihi;D

A na obiad mam goralska kwasnice - to takie cos jak kapusniak;) Wiec tez na kwasno dzis - a potem pewnie dojem slodkim hehe;D

reklama
Kasienkadg.. kazda osoba ma termin wypłaty indywidualny i jeśli dostawałaś 10-tego to teraz tez powinnaś tak dostac.. najlepiej zadzyniac i grzecznie zapytac kiedy przypada termin twojej wypłaty.

Aśka mnie też czasem boli. Myślę, że to małośc uciska, tym bardziej, że gin mi na to nic wczoraj nie powiedział.
Jedyne co, to na serducho zalecił asparagin magnez + potas w dużej dawce.

Zapo ja też tak myślę, że to mała mnie tam kopie namiętnie, ale przy okazji zapytam ;-) w końcu płacę za tą wizytę ... a nie tylko za L4:-p

Ledwo dziś siedzę w pracy, tak mnie dziś jakoś na narzekanie wzięło:szok:
wszystko mnie boli, czuje, że mam spuchnięte nogi, tyłek mnie tak nasuwa jak by mi ktoś niezłego kopa przywalił:baffled:

Kasienka a z jakiego tytułu dostajesz kasę z ZUSu??? Bo mi rentę rodzinną (mojej Emili) zawsze terminowo wysyłają do 10 każdego miesiąca. A jak 10 wypada w weekend to zawsze jest wcześniej. Nigdy nie miałam z nimi problemu - tzn. z przelewami.

Ostatnia edycja:
Mnie tez brzuch czasem boli albo zakluje... ale kopow nie czuje:(((

Ja jak wytrzymam to zjem na obiad schabowe w domu,a jak nie to zrobie napad na hot dogi w ikei:D

"
Witam sie poludniowo;]

Wku*wiona:wściekła/y: Bo nie dostalam dzis kasy z ZUSU a tak na nia liczylam! Wstretne urzedasy mi powiedzieli ze musze sie uzbroic w cierpliwosc bo oni pieniadze wysylaja raz w miesiacu i maja na to 30dni;/ Czyli wychodzi na to, ze maja czas do konca stycznia?! A ostatnie pieniadze dostalam od nich 10 grudnia! I wez tu zyj czlowieku bez wyplaty ehhhh;((( A jutro mam prenatalne i musze miec 260zł;/"
Hej Kasienka, jestem w tej samej sytuacji co Ty, ostatnio dostałam kasę 10 grudnia, a teraz cisza.. dzwoniłam w poniedziałek do ZUS i poinformowano mnie że moje zwolnienie z firmy trafiło do ZUS 31.12, wiec mają 30 dni od tego czasu. Podpytałam kiedy mogę się zatem spodziewać kasy i powiedzieli że wstępnie przelew jest wpisany na 17.01, ale jeszcze wymagana jest akceptacja kogoś tam...więc trzeba czekać:-(a najgorsze, że to "wynagrodzenie" za grudzień w moim przypadku:angry:

Citrus no to rzeczywiscie jak umowa zlecenie to inna bajka - ale sa dobre strony - masz czas dla siebie - a to pozniej juz z maluszkiem sie docenia :-)
Ja wlasnie tez mam zalecony aspargin - 2 razy po 2 tabletki - ponoc wskazany w ciazy - a ja nie lykam innych witamin , bo wole jesc owoce i warzywa i magnes z potasem sie przyda .

W ciąży z Iggym na kasę za pierwsze albo 2 l4 (bo pierwsze to chyba pracodawca płacił) czekałam 2,5 miesiąca.
Też byłam wtedy przerażona. Potem już regularnie przychodziło.

Nanu na ruchy masz jeszcze czas. Spokojnie.

No ja wlasnie dostaje "wynagrodzenie" z tytulu L4. Dlatego sie dzis zdziwilam, kiedy listonosz oswiadczyl, ze nic dla mnie nie ma:szok: Myslalam, ze skoro w zeszlym miesiacu wyslali mi 10go za listopad, to teraz wysla 10-go za grudzien. Ale coz;]

reklama
O! Aśka to fajnie że dziś, niedługo będziesz już coś wiedziała:)powodzenia!!

Dziewczyny szydełko jest masakrycznie proste! nawet w internecie znajdziecie! mnie nauczył kolega z drugiego końca PL przez listy:) a dziś na każdej półeczce mam swoją serwetkę:) szkoda że co tylko zrobię to oddaję...

mi sie chyba nawet nie chce probowac, bo co mialabym robic..
ja nie z tych serwetkowych..

Dawaj do Polski, wieczorem będzie cały gar ogórkowej, takiej kwaśnej, ze śmietaną :rofl::rofl:

zaraz dzwonie do S i gadam ze zmieniamy kierunek podrozy:-D

Witam sie poludniowo;]

Wku*wiona:wściekła/y: Bo nie dostalam dzis kasy z ZUSU a tak na nia liczylam! Wstretne urzedasy mi powiedzieli ze musze sie uzbroic w cierpliwosc bo oni pieniadze wysylaja raz w miesiacu i maja na to 30dni;/ Czyli wychodzi na to, ze maja czas do konca stycznia?! A ostatnie pieniadze dostalam od nich 10 grudnia! I wez tu zyj czlowieku bez wyplaty ehhhh;((( A jutro mam prenatalne i musze miec 260zł;/

Citrus - moze i ochrona cie nie obejmuje ale nie wiem jak jest w Twoim przypadku z L4 bo jeestes studentka;) Dowiedz sie kobietko;)

Ja dzis na 16 do gina hihi;D

A na obiad mam goralska kwasnice - to takie cos jak kapusniak;) Wiec tez na kwasno dzis - a potem pewnie dojem slodkim hehe;D

o jaaaa, mam nadzieje , ze tylko zdarzyl sie maly poslizg i pieniazki beda 11-go..kciukole

Do góry