reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Nadrobiłam troszkę prasowania, bo uzbierała się na prawdę wielka sterta!

Dziewczyny mieliśmy lecieć w styczniu na wczasy gdzieś np na Wyspy Kanaryjskie, ale mam troszkę obawy i zastanawiam się w ramach zamiennika nad jakimś dłuższym weekendem w Polsce, może coś polecicie?

Ja też dziewczynki jestem na -2 kg... ale lekarz mówi, że jest w porządku, bo synuś przybiera na wadzę :tak:... a myślę, że prędzej czy później i tak waga ruszy do przodu... :-)

Wy tu mówicie o seksie... o tym, że nie wytrzymacie kilka dni... A co ja mam powiedzieć, jak mój mąż boi się ze mną kochać ze względu na ciążę....:sorry: Ciągle powtarza, że boi się, że zrobi Franusiowi krzywdę... lub nie daj Bóg coś się stanie np. zacznę krwawić... A nawet moja P. gin mówiła mu, że nie ma przeciwwskazań, a gdyby było później jakieś krwawienie to zaprzestać i tyle.... Ale muszę powiedzieć, że dzisiaj mi powiedział, że może wieczorkiem spróbuje się przemóc :-)

Aniaczek mężczyźni też ciążę przeżywają na swój własny sposób... I ja troszkę rozumiem mojego męża... bo półtora roku się staraliśmy... więc chcemy jak najlepiej dla tej małej istotki... No ale nie ukrywam, że brakuje mi seksu... :sorry:

Ostatnia edycja:
Cześć dziewczynki! :D
fajny temat poruszylyscie - my tez duzo rzadziej sie kochamy odkąd w ciąży jestem. Ale jakoś godzę się z tym :) Nie wim co bym zrobila gdyby jakos zaszkodzila mojemu synkowi. Coraz czesciej daje o sobie znac i juz moj A moze go poczuc jak reke polozy na brzuchu :)

Ale mi sie jutro nie chce isc do pracy!!!!! A lekarz namawial mnie na zwolnienie do konca stycznia to odmowilam :/

Umowilismy sie dzisiaj sporą ekipą do pizzerii... Jakos ostatnio ciagle mam na pizze ochote a przed ciaza pizza mogla dla mnie nie istniec...

Seks w ciąży (jeśli nie ma przeciwwskazań) jest jak najbardziej bezpieczny. Dziecku nie można zrobić krzywdy, a orgazm mamy odczuwa jako miłe kołysanie.
Skąd nadal te przesądy?:-)

reklama
Citrus hahahah Ty to mnie zawsze rozwalisz! :-D:-D:-D

Ostatnio jakoś się tak schodziło, że nie długo po sexie albo mnie coś bolało, albo brzuch twardniał i mój mąż oczywiście zaczął gadać, że teraz to trzeba mnie, bo "znów" się coś stanie...Ale ja nie daję za wygraną :-p

Do góry