reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Nia ugotowałam kocioł tej zupy, więc pakuj rodzinę i zapraszam :-D
2 dni będziemy jeść :sorry2:

George witaj ponownie. Super, że wam się pobyt w Pl udał. Mam nadzieję, że nie zmarzliście :-D

reklama
George witaj :) właśnie dziś nawet o Tobie myślałam :) co słychać i jak minęły święta w PL ;)

Na temat porodów czy to sn czy cc się nie wypowiadam bo mój pierwszy to sn i nawet gładko poszło więc jak będzie powtórka z tamtego to ja bardzo chętnie :) ale też nasłuchałam się o komplikacjach po sn i jeżeli będą wskazania do cc to też protestować nie będę;-) zobaczymy co będzie.

Na razie szukam jakiegoś lekarza bo do mojej ginki już chyba nie wrócę - chyba, że po skierowania na darmowe badania, które zleci mi prywatnie lekarz. Jeżeli dziewczyny z warszawy macie zaufanych lekarzy, którzy do tego pracują w szpitalach to proszę o namiary na priv;-)

chmurka nie miej mi za złe. tak jak każdy ma prawo do własnych lęków, tak samo każdy ma prawo do własnych opinii. i tu zgadzam sie z tym co pisze nia. po wszystkim co przeszłam czytanie o lęku przed bólem okołoporodowym mnie czasem śmieszy. z całym szacunkiem dziewczyny. każda wybierze co zechce. w obydwu sytuacjach jest ból i możliwość różnych powikłań. zazdrościłam jak diabli dziewczynom po cc które przychodziły do mojej sali na drugi dzień podczas gdy ja męczyłam się z zakażeniem... nic tego ze zmieni że ten poród zniszczył mi psyche..

życzę wam porodów dobrych, udanych i w terminie:)

Tak naprawdę to nie ma się co oszukiwać. Poród boli.
A najważniejsze, żeby wszystko skończyło się pomyslnie i dla malucha i dla mamy.

Jestem ciekawa, czy wszystkie które miały cc miały rzeczywiście do tego wskazania? Czy np można poprosić lekarza, żeby naciągnął trochę i wpisał zalecenia na cc? Czy przy cc znieczulenie jest w kręgosłup czy ogólne?

Aśka - mogę Ci polecić mojego lekarza :) Wysyłam namiary na priv

reklama
Pola ja miałam znieczulenie ogólne. Ale to dlatego, że nie było po prostu czasu na zabawę - decyzja zaparła jak już parłam.
Ale z tego co wiem, to lekarze naciągają wskazania i stąd cc na życzenie.

Do góry