tak,mam takie na każdej wizycie,ale przy usg dopochwowym lekarz też widzi jakiej długości jest szyjka,a ten był tak nie miły że mimo że prosiłam i miałam to zaznaczone na skierowaniu to nie zrobił i nie wiem czy nadal jest dobrze czy już zaczyna się skracać
reklama
Monika Mroczek
Początkująca w BB
Hej dziewczyny dawno mnie nie bylo, jestem juz w domku:-) mam pytanie czulam ruchy juz delikatne ale od 3dni jest taki spokoj czy myslicie ze moze cos moze sie dziac ?w nocy mnie bardzo bolal brzuch musialam spac na boku bo jak sie polozylam na plecy to moglam tylko z nogami podkurczonymi spac bo jak wyprostowalam to mnie bolal,doradzcie cos bo sie martwie:\
Hm, no to ten gin niezły nie ma co. NFZ wlasnie:/ Pewnie mial zly dzien. Jesli bedziesz sie bardzo martwic to idz gdzies prywatnie, chociaz to tamtego obowiazku bylo, zeby wszystko sprawdzic. To, ze na NFZ nie znaczy ze nie dostaje kasy za to, bo dostaje i to sporo! Co za ludzie....
Ja wstalam jeden dzien wczesnie i juz kurde sie zle czuje.
Ja wstalam jeden dzien wczesnie i juz kurde sie zle czuje.
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
ja panikuje na każdy ból w okresie ciąży i dla świętego spokoju biorę od razu no-spę. sama sobie wmawiam i się nakręcam mimo że nic złego się nie dzieje,ale to silniejsze ode mnie
Z nospą też trzeba ostrożnie. A panikować nie ma sensu, bo stres do niczego dobrego nie prowadzi.
Cześć dziewczynki :-)
Coś mi dzisiaj strasznie zimno , już wypiłam ciepłą herbatkę z sokiem malinowym, ale mało pomogło
Mój mężulek już w pracy tak więc kolejny wieczór zapowiada się samotnie.... a strasznie tego nie lubię
Nie wiem jak wy ale jutro jeszcze muszę zrobić ostatnie zakupy, a w sobotę zabieram się za gotowanie
Coś mi dzisiaj strasznie zimno , już wypiłam ciepłą herbatkę z sokiem malinowym, ale mało pomogło
Mój mężulek już w pracy tak więc kolejny wieczór zapowiada się samotnie.... a strasznie tego nie lubię
Nie wiem jak wy ale jutro jeszcze muszę zrobić ostatnie zakupy, a w sobotę zabieram się za gotowanie
cześć dziewczyny ale napisałyście, aż ciężko nadrobićposzłam wcześnie soać bo miałam bóle, dziś rano też się męczyłam aż w końcu kawa pomogła bo okazało się że to chyba perystaltyka jelit
Potem miałąm akcję z synkiem bo napchał sobie chusteczek do nosa strasznie głęboko...
Monika ja mam to samo. gin mi powiedział że na plecach ucisk jest na macice i może boleć mocniej. a co do ruchów może być skok w ciszy zwłaszcza jeśli przy pierwszej ciąży. po 20 tygodniu będziesz się martwić, a teraz poczekaj
Potem miałąm akcję z synkiem bo napchał sobie chusteczek do nosa strasznie głęboko...
Monika ja mam to samo. gin mi powiedział że na plecach ucisk jest na macice i może boleć mocniej. a co do ruchów może być skok w ciszy zwłaszcza jeśli przy pierwszej ciąży. po 20 tygodniu będziesz się martwić, a teraz poczekaj
Zapominajka wracając do tego co pisałaś o śluzie uspokoiłam się trochę bo u mnie też jakoś bardziej mokro. zwalałam to na globulki macmiror bo biorę po zaszyciu a jak się będę martwić to kupię te paski zeby sprawdzić czy to wody, drogie to?
zabawa w kopciuszka i wybieranie grochu 3 dni przed wigilią to pewnie mało interesujące zajęcie, też bym dogotowała kapusty
Mdła mnie też ciąża ogłupia, wszystkiego zapominam, nie potrafię się zorganizować nawet na leżąco, ale ty masz za to speeda w kuchni! gratulacje!
Nantak się zastanawiałam co z tą pralką, w sumie to dobrze, że nie pojechałąś, pewnie byś się tylko umęczyła przed świętami, babcia na pewno ci wybaczy
Pola ja też miałąm stłuczkę. trochę sporo było papierków ale odszkodowanie było sporei przydało sięoddałąm sprawę firmie zajmującej się egzekucją odszkodowań. ubezpieczyciel chciał mnie poczęstować 500zl a firma doszła do 5000! WARTO chociaż tak sobie odbić stratę auta i stres męża
Aśka miło mi że nie jestem sama, myślałam że w tych czasach 3 dziecko to dla większości przegięcie ja tam się cieszę a jaką masz różnicę między dzieciaczkami?
Noirel a jak po podszyciu? donosiłaś? bo ja ostatniej nie donosiłam do końca więc teraz się strasznie boję przyszłości a głównie infekcji bo przez nią dostałam skurczy.
faktycznie szyjkę najdokładniej bada się na usg dopochwowym. ja chodzę co 2,5tygodnia i za każdym razem gin bada szyjkę ręcznie i przez usg. a który teraz masz tydzień? bo skraca się podobno dopiero po 12-tym pod wpływem ciężaru
zabawa w kopciuszka i wybieranie grochu 3 dni przed wigilią to pewnie mało interesujące zajęcie, też bym dogotowała kapusty
Mdła mnie też ciąża ogłupia, wszystkiego zapominam, nie potrafię się zorganizować nawet na leżąco, ale ty masz za to speeda w kuchni! gratulacje!
Nantak się zastanawiałam co z tą pralką, w sumie to dobrze, że nie pojechałąś, pewnie byś się tylko umęczyła przed świętami, babcia na pewno ci wybaczy
Pola ja też miałąm stłuczkę. trochę sporo było papierków ale odszkodowanie było sporei przydało sięoddałąm sprawę firmie zajmującej się egzekucją odszkodowań. ubezpieczyciel chciał mnie poczęstować 500zl a firma doszła do 5000! WARTO chociaż tak sobie odbić stratę auta i stres męża
Aśka miło mi że nie jestem sama, myślałam że w tych czasach 3 dziecko to dla większości przegięcie ja tam się cieszę a jaką masz różnicę między dzieciaczkami?
Noirel a jak po podszyciu? donosiłaś? bo ja ostatniej nie donosiłam do końca więc teraz się strasznie boję przyszłości a głównie infekcji bo przez nią dostałam skurczy.
faktycznie szyjkę najdokładniej bada się na usg dopochwowym. ja chodzę co 2,5tygodnia i za każdym razem gin bada szyjkę ręcznie i przez usg. a który teraz masz tydzień? bo skraca się podobno dopiero po 12-tym pod wpływem ciężaru
reklama
Nia
Fanka BB :)
nie powinno sie w ciazy spac na plecach, jesli nie masz jeszcze brzucha lub maly to tez pomalu powinnas sie odzwyczajac od spania na plecach, wiadomo jak sie przekrecisz w nocy to i tak nic nie zrobisz ale lepiej miec to w podswiadomosciHej dziewczyny dawno mnie nie bylo, jestem juz w domku:-) mam pytanie czulam ruchy juz delikatne ale od 3dni jest taki spokoj czy myslicie ze moze cos moze sie dziac ?w nocy mnie bardzo bolal brzuch musialam spac na boku bo jak sie polozylam na plecy to moglam tylko z nogami podkurczonymi spac bo jak wyprostowalam to mnie bolal,doradzcie cos bo sie martwie:\
co do ruchow to gdy sie pojawiaja sa wlasnie nieregularne od 24 tygodnia powinny byc regularne wiec nie martw sie na zapas
Podziel się: