reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
dobrze ze kaja juz w pl

ja ruchy czuje tak raz dziennie czasem dwa, wczoraj niels wlaczyl siostrzyczce swoja zabawke grajaca i mala sie poruszyla jak to mialam przy brzuchu :)

co do koledy to zaczynaja wczesniej zeby obskoczyc wszystkich :) ja sie juz od tego odzwyczailam u nas nie ma takiego zwyczaju ale jeszcze w pl rodzice zawsze ksiedza przyjmowali, a moim zdaniem to tylko zebraczenie i zbieranie plotek ... nie znosze tego, zwlaszcza w malych miasteczkach jak moje to bylo tylko wypytywanie i zbieranie informacji o parafianach a przy okazji zdzieranie kasy...

a nam kurde w wekend na dzialce jakies zwierze kabelki w aucie poprzegryzalo, kurde dobrze ze tylko to ale i tak denerwujace ze auta nie mielismy i zakupow nie moglismy zrobic, teraz m siedzi i naprawia...

hej - ja po pracy, jeszcze 4 dni zatem:) jeden z głowy:p

co do księdza - też nie przyjmuję... tak jak i slubu kościelnego brać nie będę, ot - każdy ma prawo do własnych wyborów...

na śledziach niestety mało się znam, pewnie dlatego że musze mieć mega ochotę żeby zjeść, nie są moją ulubioną potrawą...

obowiązki na święta? my obiecaliśmy zabezpieczyć stroę napojowo-kawowo-herbaciano-owocową i mam upec ciasto (jeszcze nie wymyśliłam jakie). Mama robi makowce, piernik i tort orzechowy, ja zrobiłam pierniczki i jeszcze coś muszę upiec:)

Kaja - cieszę się że już dotarłaś szczęśliwie:) owocnych zakupów!!!

Rysia - cudna choinka!!!

Zapominajka
- ja też się ustawiam w kolejce po bombki!!!! cudowne są!!!

Ja ciuszki rozpkowałam i czekam aż S z pracy wróci... obiad prawie gotowy, bo mielone z wczoraj zostały.... dorobię szybko pekińską z jabłkiem i ogórkiem, obiorę S ze 3 ziemniaki i luz.... :)

ktoś o ruchy pytał - ja z tych co to nadal nic nie czują ale i łożysko na przedzie więc pewnie nie tak łatwo z tym będzie:/

Sun7 no ze na przedniej stronie brzucha,hehe ale wyjasnilam;D

ja Dziewczyny wielkie szyken na jutrzejsza wizyte. Ostatnie dwa dni spedzilam ogarniajac domostwo i pichcac rozne takie kuchenne. Ostatnio rycze pare razy dziennie. Az sie to nudne robi:/chole...ne hormony.

Co ja bym dala zeby bylo juz jutro o tej porze.

co do ruchow. Madre portale internetowe pisza,ze wyrazniej czuje sie ruchy wieczorem po zjedzeniu czegos slodkiego i na lewym boku.
U mnie nie ma to racji bytu. Maluch kopie na okraglo,i to tak solidnie ze caly brzuch skacze. Slodkie jem ciagle wiec ciezko powiedziec czy kwestia slodkosci sie sprawdza,natomiast ja jakbym miala obstawiac to lozysko mam na lewej scianie. bo lezac na lewym boku ,malo czuje ruchy,a jesli juz to tylko muskania...

Halooo!
Zapominajka piękne te Twoje bomby :-)

Sun7 witaj z powrotem, szybkiego wyleczenia zapalenia i udanej wizyty życzę. Ja czuję ruchy od ubiegłego piątku 1-2 razy dziennie, teraz właśnie fika. Myślę, że to przelewanie i gilgotanie to właśnie Twój maluszek.

Rysia420
bardzo ładne to Wasze wspolne dzieło.

Byłam dziś na oczyszczaniu twarzy i mikrodermabrazji. Czuje się o wiele lepiej. Mam ochotę tak jak Kaja wypuścić się na zakupy!

Ja czuje rano okolo 10:00,pozniej miedzy 16:00 a 18:00 i 21:00 z minutami zaczyna sie prawdziwy cyrk do min.22:30 :-D Razem z "turlaniem sie" z lewej na prawa strone brzucha.Widac wyraznie gdzie mlode siedzi.Czasem az komicznie ten brzuch wyglada...A kopie juz mocno.Az sie boje co bedzie dalej...

Zwariowany dzien!Mam dosc.Glowa boli.Jutro znow wariacje a sroda i czwartek blokada w kuchni u mamy.I lepimy,kochane,lepimy...Musze jutro pieczarki na farsz do uszek kupic! Piatek ostatnie szlify.

Dziewczyny w niedziele Zuzol ma urodziny(jak Marian Kaji) i wymyslilismy uroczyste sniadanie zakonczone tortem.Bo z dzieciatych i tak nikt nie przyjdzie takze dla babci i ukochanych Zuzowych sasiadow.I oczywiscie pytanie za 100pkt:ktos ma pomysly na szybkie,proste,pyszne i oryginalne dania sniadaniowe?Ostatnio byla tarta na takim sniadaniu wiec chyba odpada...I teraz jakos brak pomyslow...

reklama
Do góry