reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
nanulika - piękne! Aż szkoda zjeść;-)
Ja niestety ani talentu ani cierpliwości...

Mnie też często piersi na mleko bolą i na sutkach zbiera mi się taki biały nalot. Mam nadzieję, że nie eksploduję mlekiem za wcześnie:szok: Ostatnio pokarm miałam dopiero po porodzie i nawet siary nie miałam...

Ostatnia edycja:
a ja juz mam siary poczatki:szok:...

ale w odroznieniu od pierwszej ciazy w ogole mnie nie bola...nawet jak jest zimno

ale juz dzisiaj zamienilam swoje triumph-owe sliczne staniczki rozmiar b na jakas masakre rozmiar c

Dziewczyny !!!!!!!!!!!!!!! Pomocy!!!!!!!!!!

......dobijcie mnie. Dorwała mnie rwa kulszowa:/ umieram od dwoch dni -dosłownie. Cały lewy posladek udo kolano. to bol nie do opisania....chodzic nie moge ...siedziec nie moge....nawet ku...lezec nie moge:/ Nic tylko umierac przyszlo:( Na pogotowiu to sobie tylko wrogow narobilam:no: bo lekarz stwierdzil ze czasami to takie sa uroki ciazy!!! i ze bedzie tylko gorzej bo to prawdopodobnie wina powiekszajacej sie macicy,ze uciska itd....i ze nic mi nie przepisze bo ciąza i ze powinno minac po porodzie!! Ze niy jak? jeszcze 20 tygodni?? jak ja jestem w stanie wrecz agonalnym. Do łazienki ide 20 minut z rykiem jakby mnie ktos skalpowal:/

Co robic???

......dobijcie mnie. Dorwała mnie rwa kulszowa:/ umieram od dwoch dni -dosłownie. Cały lewy posladek udo kolano. to bol nie do opisania....chodzic nie moge ...siedziec nie moge....nawet ku...lezec nie moge:/ Nic tylko umierac przyszlo:( Na pogotowiu to sobie tylko wrogow narobilam:no: bo lekarz stwierdzil ze czasami to takie sa uroki ciazy!!! i ze bedzie tylko gorzej bo to prawdopodobnie wina powiekszajacej sie macicy,ze uciska itd....i ze nic mi nie przepisze bo ciąza i ze powinno minac po porodzie!! Ze niy jak? jeszcze 20 tygodni?? jak ja jestem w stanie wrecz agonalnym. Do łazienki ide 20 minut z rykiem jakby mnie ktos skalpowal:/

Co robic???

"W warunkach domowych ból można załagodzić dzięki masażowi prysznicem. Niektórym osobom pomaga chłodzenie bolących lędźwi zimną wodą, inne lepiej czują się po masażu wodą ciepłą. Pomóc może też duża piłka rehabilitacyjna, na której wykonuje się proste ćwiczenia masujące bolące partie ciała. Kiedy do lekarza?
Każda ciężarna z objawami rwy kulszowej powinna koniecznie skonsultować się z lekarzem. Dolegliwość tę diagnozuje się na podstawie RTG kręgosłupa, a leczy zazwyczaj lekami przeciwzapalnymi, maściami rozgrzewającymi i lekami przeciwbólowymi, jednak w przypadku ciąży jest to na ogół niezalecane. Lekarz neurolog po zapoznaniu się z danym przypadkiem może przepisać dozwolone środki (nie ma ich zbyt wiele dla ciężarnych) lub skierować pacjentkę do fizjoterapeuty. Na szczęście w większości przypadków rwa kulszowa u ciężarnych mija tuż po porodzie lub nawet jeszcze w trakcie ciąży (gdy dziecko ułoży się inaczej w macicy). "

Nie rozumiem lekarza..., chociaż "trudno"mu się dziwić. Przecież ma weekend, nie musi pomagać potrzebującym. Pfff....żenada z naszą służbą zdrowia.

Co robic???

Skarbie, ja mam to samo..jak juz nie wyrabiam to jade na paracetamolu. Chodze na masaz tego do fizjoterapeuty , ale pomaga tylko na chwile. Przy Marysi tez to mialam, wiec juz nawet nie chce mi sie o tym gadac, bo u mnie to rzeczywiscie jakby wpisane. Przeszlo rzeczywiscie, po ciazy..

reklama
Nanu - dawaj przepis od a do z bo zakochalam sie w tych twoich piernikach!

pierniczki przepis tu:Kulinarne szaleństwa Margarytki: Pierniczki świąteczne

a dekoracja to co kto lubi:)

toz to jakby dziela sztuki pozerac, wolno tak:szok::-D?

mam nadzieję,że doczekają świąt:p

Co robic???

Miałam to samo, nawet wezwałam lekarza na wizytę domową bo się ruszyć nie mogłam - jakoś miesiąc temu....
generalnie kazała łykać wit B complex 3x1 bo to ponoć na zakończeni nerwowe działa. Do tego robiłam gorące okłady - na szczęście po 2 dniach puściło...

Do góry