reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Kitka - witaj;) Ja tez cholera nie moge sie wziac do porzadnej roboty :angry:

Minervaa - dzieci to maja niezle teksty ;D Jak slucham 3letniej coreczki mojej kuzynki to czasem po prostu wymiekam:-D

Mnie na szczescie od poczatku ciazy nie zlapalo zadne chorobsko - i oby tak dalej!!:tak:
Ja czekam z niecierpliwoscia na ruchy, ale z racji tego, ze to moja 1 ciaza taka prawdziwa, to pewnie jeszcze sobie poczekam.
A macice mam nad spojeniem lonowym - nawet lekarz mi kazal sie pomacac ostatnio zebym wyczula;D A pomimo tego brzuszek mam juz ciazowy;) Widocznie wszystko wypchalo sie do gory i to dlatego;))

Bylam dzis w H&M obczaic ciazowki - nic mi nie przypadlo do gustu specjalnie:eek: Ale za to jak wzielam meza na male ubranka to oszalal:-D I najchetniej by wszystko wykupil:-D Ale stanelo na malutkiej koszulce z napisem POLSKA :tak: Ale H&M bedzie mnie czesto wital na dziale dzieciecym, oj czesto :-D

No, bedziesz kochana..
Ciekawe czy pokażą kim są, jak dwie baby to kosmos:-D

Podobno 2 baby to najrzadziej, częściej parka, albo dwóch chłopców ;-)

Dla nas nebulizator jest zawsze wybawieniem:) i tak samo robię jak mała zaczyna cos łapać to na dzień dobry leci sół fizjologiczna:)

Iggy inhalacji nienawidzi. A wy macie na to jakieś sposoby?

Majka akurat lubi ale moja sis miała jazde ze swoim synkiem...darł się w niebogłosy na samo hasło ,,inhalacja,,. W ruch poszły małe przekupstwa :) ,, jak wytrzymasz 5 min to będzie niespodzianka,, i teraz nie ma już żadnych problemów. Próbowałaś inhalować np podczas oglądania bajki?

Zapominajko, jak sama sól to u nas problemu nie ma - tylko, ze nie daje sobie maseczki założyć - używamy tej końcówki do ust... wtedy liczę np. do 40 i przerwa (i mówie jej do ilu będe liczyć), albo mówię jej, ze inhalujemy dopói na zegarze na końcu nie będzie zera albo ósemki...

jak jest pulmicort albo berodual albo mucosolvan i tzreba chronic oczy to gorzej - czasem daje sobie zawiazać oczy szalikiem i liczymy, albo zamyka i udaje że śpi a ja dodatkowo trzymam dłoń ponizej jej oczu... ale tu zdecydowanie gorzej z przekonaniem jej... ja mam o tyle dobrze, że dlka niej inhalacje to widok codzienny - babcia ciężki astmatyk, więc dość często siebie ratuje...

a ja byłam u lekarza - kazała powtórzyć badania 2 tygodnie po chorobie, ale też jej się nie bardzo te wyniki podobały, a zwłaszcza utrzymująca się tendencja spadania płytek...

kocham moją mamę - powiedziała, ze Zosia moze u niej zostać dzisiaj, zebyśmy odespali ostatnie noce... no i z Zosią już troche lepiej...

a J. kupił wedzonego dorsza, narobił mi smaka i chyba zjem:sorry:

edit: o własnie - bajki też działają przy inhalacji

Kuba dawał sobie tylko przy bajce robić te nieszczęsne nebulizacje, ale pomogło:tak:

Co do tekstów, to dziś uderzył się w nos i przybiegł po buzi, potem zaczął specjalnie się uderzać, to ja mówię "Sam się pocałuj" - zaczął kombinować i mówi "Nie mogę, nie mam dużej buzi":-D
Ale i tak najlepszy był, jak mu kiedyś pokazałam zdjęcie usg i on "O, jakiś dinoziarł!"

reklama
Do góry