reklama
biedroneczka1980
Fanka BB :)
wydaje mi sie nie wolno brac wiekszej dawki kwasu foliowego bo to moze byc niebezpieczne dla dziecka, a na podwyższenie żelaza po prostu bierze się żelazo w tabletkach ... moge sie mylic ale może lepiej skonsultuje sobei ten powdójny kwas foiowy z lekarzem
Ja biore taka dawke po konsultacji z moim lekarzem, taka dawke mam brac do konca 3 miesiaca a potem odstawic kwas foliowy na rzecz innych witamin. Ja rzadnych lekow nie biore bez konsultacji z lekarzem. Nie lubie lekow i unikam ich jak ognia. w czasie pierwszego rymestru ciazy dawka dzienna kwasu foliowego powinna wynosic miedzy 0,4-1 mg, oczywiscie po konsultacji z ginekologiem. Kwas foliowy ma pozytywne dzialanie na rozwijajace sie malenstwo bo zapobiega wadom cewy nerwowej.
Ostatnia edycja:
citrus
karotka, taaaa, teraz to śmichy chichy, ale miałam mokro w majtach ze strachu Potem jeszcze mamę podpuszczałam przez telefon. Chcę tak wykombinować, żeby ona sama wpadła na to, że zostanie babiczką. Dzisiaj żartowałyśmy z tego i z tamtego i ona nagle: jesteś w ciąży? No a ja się zaczęłam śmiać jak głupek, ale nie zaprzeczyłam. Czyli właściwie się przyznałam. Teraz mi nie powie, że ją okłamałam
Zapominajka
dwa kawałki nieba mam
Dzień dobry;
witam nowe majóweczki i życzę spokojnych 9 miesięcy!
Ja ledwo żyję. Nudności mnie męczą okropnie. Właściwie nie funkcjonuję wcale...
Lenka, Emalia trzymam za was kciuki!
witam nowe majóweczki i życzę spokojnych 9 miesięcy!
Ja ledwo żyję. Nudności mnie męczą okropnie. Właściwie nie funkcjonuję wcale...
Lenka, Emalia trzymam za was kciuki!
paulinka109
Wpadam na chwileczkę się pożegnać z Wami. Dzisiaj po południu przyszła @. Nic jej wcześniej nie zapowiadałao, poprostu przyszła i..... dupa zbita. Jutro miałam testować ale dobrze ze dzisiaj przyszła bo wolałam dostać @ niz znowu zobaczyć jedną kreskę. No i kasa zaoszczędzona ;-) Ale jest ok :-) Nie ma załamki, jest optymistyczna spojżenie na kolejny miesiac. To będzie dopiero 2 cykl starań. Tak więc zyczę Wam wszystkiego najpiękniejszego przez te niezwykłe miesiace. Niech Wasza ciążowa podróż szczęśliwie dobiegnie końca w maju :-)
PS. Jak i mnie się uda to na pewno wpadnę się pochwalić!!
PS. Jak i mnie się uda to na pewno wpadnę się pochwalić!!
emalia82
Leżenia cd...
Karotka- ale ty masz cierpliwość. Już niem mogę się doczeka twoich dwóch kreseczek
Lorelain- nie myśl tak kochana. Wiesz ,że to hormony tak robią. W jednej chwili się żyga a zaram można tańczyć i góry przenosić. Jestem z Tobą:*
Citrus- pewnie bym zareagowała tak samo, bo nie miałam tego badania i bym się przeraziła takim wynikiem. Ale sposób w jaki opowiedziałaś cała historię mnie rozwalił.Bu ha ha. Dobra ciotka jesteś
ZapominajecKo- ależ ty bidulka jesteś. Oby ci szybko przeszło
Paulinko- ależ szkoda Tak bardzo cie polubiłam, a ty się żegnasz. Pisz z nami i informuj co u Ciebie :*
Karotka- ale ty masz cierpliwość. Już niem mogę się doczeka twoich dwóch kreseczek
Lorelain- nie myśl tak kochana. Wiesz ,że to hormony tak robią. W jednej chwili się żyga a zaram można tańczyć i góry przenosić. Jestem z Tobą:*
Citrus- pewnie bym zareagowała tak samo, bo nie miałam tego badania i bym się przeraziła takim wynikiem. Ale sposób w jaki opowiedziałaś cała historię mnie rozwalił.Bu ha ha. Dobra ciotka jesteś
ZapominajecKo- ależ ty bidulka jesteś. Oby ci szybko przeszło
Paulinko- ależ szkoda Tak bardzo cie polubiłam, a ty się żegnasz. Pisz z nami i informuj co u Ciebie :*
Ostatnia edycja:
zapominajka może jakaś relaksująca kąpiel,co? Mnie z reguły pomaga,a i potem śpię o wiele lepiej.;-)
citrus no bo to zawsze tak jest, nie zaprzeczysz czemuś,czyli właściwie się przyznajesz,ale jak przyjdzie co do czego,to dlaczego kłamałaś Taaak,skąd ja to znam... Domyślam się,że na początku prawie tam zjechałaś ,ale dobrze,że się wszystko super skończyło. I lepiej niech tak zostanie. Dla każdej z nas oczywiście. Czyli każda 2 krechy,zero mdłości,same radości,full kasy,żadnych kłótni z płcią przeciwną (chyba że z panem ogrodnikiem zaczynającym pracę o nieludzkiej godzinie, 5 rano...,a jego kosiarę,to słychać chyba nawet na drugim końcu Niemiec).:-) Mam taki optymistyczny humor dzisiaj..zapewne ma to coś wspólnego z faktem,że @ do teraz się nie pojawiła...Jestem w-niebo-strasznie-wzięta...ale zobaczymy.Oby to nie była cisza przed burzą.
citrus no bo to zawsze tak jest, nie zaprzeczysz czemuś,czyli właściwie się przyznajesz,ale jak przyjdzie co do czego,to dlaczego kłamałaś Taaak,skąd ja to znam... Domyślam się,że na początku prawie tam zjechałaś ,ale dobrze,że się wszystko super skończyło. I lepiej niech tak zostanie. Dla każdej z nas oczywiście. Czyli każda 2 krechy,zero mdłości,same radości,full kasy,żadnych kłótni z płcią przeciwną (chyba że z panem ogrodnikiem zaczynającym pracę o nieludzkiej godzinie, 5 rano...,a jego kosiarę,to słychać chyba nawet na drugim końcu Niemiec).:-) Mam taki optymistyczny humor dzisiaj..zapewne ma to coś wspólnego z faktem,że @ do teraz się nie pojawiła...Jestem w-niebo-strasznie-wzięta...ale zobaczymy.Oby to nie była cisza przed burzą.
emalia dziękuję ci ślicznie,ja też już nie mogę się doczekać.Jeszcze tylko parę dni...Już bliżej niż dalej.
paulinka przykro mi bardzo,szkoda ogromna ,tulę i całuję :*:*-( Ale najważniejsze,że masz pozytywne podejście,oczywiście,że wpadnij się pochwalić...Założę się,że już niedługo ci się uda.:-) I trzymam mocno kciuki za ten cykl..
paulinka przykro mi bardzo,szkoda ogromna ,tulę i całuję :*:*-( Ale najważniejsze,że masz pozytywne podejście,oczywiście,że wpadnij się pochwalić...Założę się,że już niedługo ci się uda.:-) I trzymam mocno kciuki za ten cykl..
reklama
A ja się dzisiaj nadźwigałam siat i jakos mam takie uczucie, że mnie cała macica boli. znowu sobie objawy wmawiam?
A mąż mnie tylko głaszcze po brzuchu po tej mojej urojonej ciąży, bo przecież testowanie (bądź okres) 14 września dopiero...
Już nawet nie pozwalam mojej małej sobie po brzuchu skakać, na wszelki wypadek
Ale będzie płacz jak @ przyjdzie, oj będzie.
A mąż mnie tylko głaszcze po brzuchu po tej mojej urojonej ciąży, bo przecież testowanie (bądź okres) 14 września dopiero...
Już nawet nie pozwalam mojej małej sobie po brzuchu skakać, na wszelki wypadek
Ale będzie płacz jak @ przyjdzie, oj będzie.
Podziel się: