reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Wysłany: Czw Wrz 06, 2012 8:31 am Temat postu:

Witam wszystkie przyszłe mamusie serdecznie,
i ja mam nadzieję będę szczęśliwą majóweczką - termin na 11 maja - jak dziecię będzie podobne do moje pierwszego synka to wyląduję na porodówce w długi weekend - mój mały się urodził w sylwestra - prawie dwa tygodnie przed terminem.;-)

reklama
Emalio kochana, ja i optymizm? Jestem chyba najbardziej przerażona z Was wszystkich, a tylko tak kozaczę, żeby nie usiąść i się nie rozpłakać :-D Dopiero teraz, gdy już wiem, że jestem w ciąży, dopadły mnie wszystkie strachy i lęki :dry:
Mam to samo ten strach i lek mam nadzieje ze sie zakonczy szybko :tak:
Lena-nie mysl o tym wiem to trudno ale napewno se uda
;-) ja czarownica to wiem hihihi.
Czas gotowac obiad wczoraj robilam babeczki ale wzdecia mnie takie wziely ze :szok:.

Dzień doberek!

karotka trzymam kciuki zeby @ nie przyszła!
emalia, lena wszystko będzie dobrze! Początki bywaja cieżkie ale później juz będzie z górki :-)

U nas po przeochydnym poranku teraz sa prześwity niebieskiego nieba więc zapowiada się całkiem przyjemnie! Tymczasem ide sie kulnąc do mojego śpiacego małego Misia :-)

Paulinka- i co testujesz dzisiaj???
Daniela- witaj, witaj
lena- a ty kochana coś bierzesz?
Citrusku- ty nasz kozaczku. Siej dalej ten optymizm i nas rozbawiaj. Bedzie nam raźniej. A muzyczne poranki bardzo mi przypadły do gustu tym bardziej ,że zapodajesz muze z moich czasów i mojego gystu. Ja np na Kool & the gang sie wychowałam ( tatuś wpajał od małego bo to chorobliwy meloman):-D

Dzięki za miłe przyjęcie :) Trzymam kciuki za wszystkie niedługo testujące i za te, które mają jakieś dolegliwości :tak:

Jutro wizyta u mojej lekarki. Już się nie mogę doczekać, bo oczywiście mam mnóstwo wątpliwości. Mam nadzieję, że wszystko jest ok. Mam bóle podbrzusza, ale z pierwszej ciąży pamiętam, że to normalna dolegliwość.
Niech już będzie 6-7 tydzień, abym mogła pójść spokojnie na usg. :zawstydzona/y:

Witam Cię ja_guska:)
To też jest moja druga ciąża, ale w pierwszej nawet nie zauważyłam pierwszych 6 miesięcy (atk szybko i bezproblemowo zleciały), a teraz to dopiero 5 tydz. a ja już fiksuję - od kilku dni boli mnie podbrzusze, podobnie jak na okres a wizytę u gina mam na 13-09. Mam nadzieję że to normalne. A może nospa pomoże?

Ostatnia edycja:
Witam Cię ja_guska:)
To też jest moja druga ciąża, ale w pierwszej nawet nie zauważyłam pierwszych 6 miesięcy (atk szybko i bezproblemowo zleciały), a teraz to dopiero 5 tydz. a ja już fiksuję - od kilku dni boli mnie podbrzusze, podobnie jak na okres a wizytę u gina mam na 13-09. Mam nadzieję że to normalne. A może nospa pomoże?

Na pewno pomoże. Aczkolwiek ja słyszałam kiedyś, żeby nie przesadzać z nospą, więc póki mogę wytrzymać, to nie faszeruję się :-)

Emaila - oj biore biore i to duzo, nie bede sie rozwodzic, biore leki przepisane przez lekarza przy poronieniach nawracajacych. Duphaston biore juz od owulacji. Mnie krzyz boli coraz bardziej, wlasnie pije melise, juz 2 filizanke.

Kto testuje w najblizszym czasie?

hej dziewczyny,

Ja postanowilam poczekac z testowaniem do poniedzialku/wtorku, chyba za bardzo boje sie rozczarowania i I kreski :(

Karotka mam nadzieje, ze @ nie przyszla i bedziesz mogla juz jutro testowac. Czekam na same dobre wiadomosci...:)

I pytanie do dziewczyn,ktore mierza temparaturke: czy tempka wzrasta przed okresem ? Ja jakos nigdy nie mierzylam a wczoraj zmierzylam poprostu z ciekawosci i wczoraj mialam 37,1 a dzisiaj 37,4 ....

Milego dnia :)

P.S.Nie doczytalam wszystkiego, ale chyba jakies nowe majowe mamuski do nas dolaczyly... Jezeli tak to serdecznie witam :)

ja_guska ja też właśnie nie przepadam za lekami i póki co czekam aż mi samo przejdzie, ale pocieszające jest to, że nie tylko ja mam takie bóle, tzn. że to nie jest nic strasznego.

reklama
Witam i ja
mamolinka jednorazowe pomiary tempki nic nie mowia, tylko mierzenie przez caly cykl moze cos powiedziec, tempka zaraz przed @ lub w trakcie @ delikatnie spada, ale to tez musi byc obserwowane na przelomie temperatur z calego cyklu. Wytrwala jestes z tym testem :tak:, ja bym nie wytrzymala:baffled: z ciekawosci.

cytrus ze mnie tez raczej taka optymistka, czasami trzezwo jedynie patrzaca i tez mnie dopadaja dziwne mysli co to teraz bedzie i wogole.

lena a kiedy do lekarza sie udajesz??

No a ja dzis zamiast spokoju mam urwanie glowy, moje dziecie rowalilo sobie podczas upadku warge, masa placzu i krwi, na szczescie juz utulona zasnela, bidulka, mowie wam czasami musze z nia miec oczy dookola glowy a i to nie wystarcza, juz sie boje co to bedzie za 9 miesiecy jak bedzie male:baffled::szok:

Do góry