reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Mysle,ze nikt nie bedzie odrzucal tego projektu.To byloby wyborcze samobojstwo dla takiej partii.Nie kalkuluje sie zwyczajnie...
Sun wszystkie trzymamy kciuki.:-)

reklama
Mysle,ze nikt nie bedzie odrzucal tego projektu.To byloby wyborcze samobojstwo dla takiej partii.Nie kalkuluje sie zwyczajnie...
Sun wszystkie trzymamy kciuki.:-)

E tam nic pewnego, to tak jak z wydluzeniem wieku emerytalnego, tez to sie nie kalkuluje bo wcale sie ludziom nie podoba a i tak glosowali swoje (zreszta wiekszosc wyborcow juz nawet nie pamieta co za partie i jak glosowaly za czy przeciw) Do wyborow jeszcze daleko wiec nikt nie bedzie pamietal kto i jak glosowal. Ja jestem sceptyczna dopoki nie zatwierdza to sie nie ciesze, bo z politykami roznie bywa.

Mi kregoslup narazie wiecej niz normalnie nie dokucza, ale to raczej fakt ze ja przy moich dolegliwosciach przyzwyczailam sie ze czesto krzyz mnie boli nawet bez ciazy. Boje sie co bedzie potem. Bo w koncowce pierwszej ciazy bylo ciezko.

Nanulika przypomnialas mi ze musze kupic farbe i tez zabrac sie za swoje wlosy, zastanawiam sie czy nie przyciac sie troche, bo mam ochote na jakas odmiane jakies male szalenstwo fryzurowe, ale sie boje troche efektow, szukam ciekawych fryzur

Ostatnia edycja:
wiadomość od ALG:

przekaż proszę wszystkim że nie pokazuje się bo mam zapalenie spojówek i mam oszczędzac oczy od monitorów. Męczę się już 3 tydzień ale wreszcie widzę powoli efekty więc za tydzień powinnam się już odezwać

zdrówka ALG!!!

Pochlonelam granata i 4 mandarynki.Dzisiaj w drodze do domu wstapilam po nastepna skrzyneczke 2,5kg i mam zapas na weekend.Mam nadzieje...Hormony daja znac o sobie.Wczoraj jak sie moje kochane mandarynki skonczyly to prawie sie poplakalam.I co ja teraz bede jadla?! :-D

Najgorsze,ze sie tak wsciekam.Dzisiaj myslalam,ze zagryze stara babe na poczcie jak mi sie wcisnela z lewej strony w kolejke rzucajac,ze ona tylko po znaczki!:wściekła/y: Mowie jej ze ja tez tylko po znaczek.I to jeden.I w kolejce grzecznie te 3 minuty odstalam.Na co ona ze ma odliczona gotowke!Ja tez...Ale ona JEST STARSZA. :angry: A ja jestem w ciazy i moge na nia zwymiotowac! To akurat byla prawda bo mi strasznie niedobrze na tej pseudo-poczcie bylo. Ale najgorsze,ze pozniej bylam na babe wsciekla przez nastepne pol godziny :-D Wariuje kochane moje!Absolutnie obiektywnie wariuje.:baffled:

Maz w pracy,dziecko spi,kot chory.I jak co wieczor-jak juz sie dobrze poczuje to nie mam do kogo geby otworzyc.Dobrze,ze jutro zaczyna sie wekend.

ALG zdrowiej!

Ostatnia edycja:
Hehehehe napisze wam co przeczytalam niedawno na tym forum. CIEKAWOSTKA

chcecie poznac płeć swojego dziecka?????

TEST DOMOWYM SPOSOBEM

do pojemnika wsyp jedna łyżeczke sody zwyklej spozywczej, nastepnie nasikaj do niego, jesli sie zacznie pienic to chlopiec jesli nic sie nie stanie to dziewczynka.

Hehe az sie pobawie jutro z soda :))))))

ja osobiscie w takie cos nie wieże, wiadome ze komus sie sprawdzi, a komus nie... sa rowne szanse 50/50

Ostatnia edycja:
Witam :) Nie było mnie i myślałam, że już nie będzie. Dostałam takiej nerwicy, że bałam się o malucha. Ogólnie się u mnie układa.. ale nie w tę stronę, w którą bym chciała.

18 listopada wylatuję do Anglii... nie wiem, ile nie będę się widzieć z moim mężczyzną. Taki się kocioł u mnie zrobił, że szok. :-( Niedawno wprowadziłam się do rodziców i też go nie widuję jakoś często w tej chwili (rodzice go nie trawią). Ehh masakra :-(

Test na płeć z sodą - z tego, co pamiętam soda reaguje z kwasem. Więc jeśli jecie dużo kwaśnych rzeczy (jak jest przy chłopakach) to pokaże Wam taki teścik, że będzie chłopak. I w sumie będzie na to 60% szans.. bo nawet jak jemy podczas ciąży duużo słodkiego (jak jest przy dziewczynkach) to kwas w żołądku daje się bardziej we znaki.. i to także możemy "wysiusiać" :D no ale spróbować można. :tak:

Haha śmieszne buhhaha:D się uśmiałam eklerkaa..:-D czego to ludzie nie wymyślą. Ja widziałam gdzieś mega drogi test na płeć.. Podobno się sprawdza...

Test na Płeć Dziecka- Intelligender - Nowość ! (2747622342) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.

Test ponoc rzeczywiscie prawie ;-) skuteczny opiera sie na tym ze w krwi matki krazy iles tam procent DNA dziecka ktore potem poprzez nerki zostaje wydalone z moczem. Test szuka obecnosci chromosomu Y, dzieki czemu wiadomo ze bedzie chlopak, w przypadku braku fragmentow chromosomy Y test wykazuje dziewczynke. Tylko trzeba uwazac by nie robic testu po zblizeniu bo moze falszowac wyniki:-D, no i brak fragmentow Y nie wykryte przez test nie koniecznie musi wskazywac na dziewczynke a np na to ze dana probka akurat nie zawierala odpowiednich fragmentow DNA dziecka

reklama
O, coś mi do głowy przyszło :-D Ostatnio któreś z Was się bały, czy długotrwałe siedzenie przed komputerem w pracy nie będzie szkodliwe dla dziecka, w domu to już hulaj dusza :-)

A w kwestii rocznych urlopów macierzyńskich, to jestem zdecydowanie na nie. Na pewno znajdzie się wiele kobiet, które chętnie zajdą sobie w ciążę rok po roku, to się przecież zdarza często. I co wtedy? Dwa lata płacić za kobietę, której nie ma w pracy? A zatrudnić czasowo kogoś na jej miejsce, to podwójny koszt. Zupełnie nieopłacalne dla pracodawców.

Do góry