reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

A ja właśnie utknęłam w milionie informacji nt pieluszek wielorazowych. Korci mnie żeby stosować takie,przynajmniej w domu...

reklama
Ech... właśnie wyszłam z jednego z obserwowanych przeze mnie blogów. Wyobraźcie sobie, że ludzie na poziomie, wykształceni, zamieścili zdjęcia z kąpieli swojej małej córeczki, KTÓRA NA ZDJĘCIACH JEST NAGO. Od góry do dołu :dry:Dlaczego ludzie nie mają wyobraźni? DLACZEGO? Dlaczego pokazują zdjęcia swoich nagich dzieci na PUBLICZNYM blogu, który może znaleźć KAŻDY? Przecież zboczeńcy tylko na to czekają ://// A głupie baby szczęśliwe, że "jakie ładne dziecko". Jasne, ładne, ale wolę się nie zastanawiać, co z tymi zdjęciami może zrobić ktoś chory :no:

ja musze przyznac ze generalnie jestem raczej przeciwna umieszczaniu zdjec dzieci w necie, raz ze nie wiadomo czy nasze dziecko kiedys by sobie tego zyczylo, dwa ze co raz jest w necie to zostanie tam na zawsze, a juz zdjecia bez ubranek to wogole bezmyslnosc rodzicow

Witam
Ja juz po eskapadzie po lekarzach, czuje sie jakby mnie walec przejechal, za chwile wypluje pluca taki mam kaszel, a o USG w odpowiednim watku. Mam szpital w domu, mala tez chora, domowe sposoby na nic sie zdaly, wiec rady nie rady pozostal antybiotyk.

Citrus ja tez nie moge zrozumiec takich ludzi, ale chyba niektorzy nie potrafia myslec i wklejaja do sieci co tylko sie da kazde zdjecia. Sa tacy co na swoich blogach stronach na FB wklejaja swoje nagie dzieci i nie zauwazaja ryzyka jakie niesie internet.

Zapominajka daj znać jak pieluszka, bo też jestem ciekawa.

Mam pytanie, bo dziś odebrałam wyniki moczu i oprócz licznych bakterii z którymi zreszta od początku ciąży się zmagam, to dodatkowo wyszły mi leukocyty i świeże erytrocyty ponad normę. Miała może któraś podobną sytuację? Wizytę mam dopiero za tydzień chciałam jutro iść na basen ale chyba się wstrzymam.

Mam pytanie, bo dziś odebrałam wyniki moczu i oprócz licznych bakterii z którymi zreszta od początku ciąży się zmagam, to dodatkowo wyszły mi leukocyty i świeże erytrocyty ponad normę. Miała może któraś podobną sytuację? Wizytę mam dopiero za tydzień chciałam jutro iść na basen ale chyba się wstrzymam.

Wiki leukocyty swiadcza o stanie zapalnym w ukl moczowym np w pecherzu, a duzo tych leukocytow masz, u mnie zdazalo sie nawet do 25 w polu , zazwyczaj wtedy cos na zapalenie pecherza dostawalam i dodatkowo polecam jesc duzo zurawiny w postaci swiezej, suszonej, lub soku, zakwasza mocz i uniemozliwia namnazanie sie bakterii i w ten sposob zmniejsza stany zapalne

Dziewczyny a właśnie bo tak sobie dziś rozmawiała z koleżanką na temat porodu i mam pytanie bo ja chce rodzic SN ale chcialabym w wannie i teraz pytanie czy któraś rodziła w ten sposób i czy to fakrycznie pomaga trochę??

reklama
Nie rodzilam w wannie tylkp slyszalam ze jest latwiej no i dla malenstwa porod w wannie nie jest takim szokiem jak zwykly mozesz sprobowac tak rodzic jesli stwierfzisz ze to nie dla ciebie zawsze mozesz zmienic pozycje porodu czy tez w tym wypadku zmiane "srodowiska" porodu ja jestem raczej typem prysznicowym i chyba porpd w wannie nie bylby dla mnie
ale do maja mamy jeszcze duzo czasu na przemyslenia a zycie i tak wiekszosc planow samo skoryguje

sorry za literowki z tel pisze :-)

Ostatnia edycja:
Do góry