reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Fajny temat barbie ,baby born itp . To ja napisze troche co moja corka 8 letnia potrafi :tak: .
Wchodze do pokoju i patrze na parapet ...co widze 4 duze kartki formatu A4 zapisane cale ,,,,pytam co to? na to moja corka Mamoto listy do sw.mikolaja !!!!!!! :szok: .Normalnie tylko w totka wygrac :-D.
Syn nie jest wymagajacy i tu jest roznica ,zadowoli sie samochodem za 1,99€ ,a corka caly sklep by wykupila :-D:-D,,,, Ale jak bedzie corka to coz bede bankrutem :-D:-D

reklama
Ja dzis mialam posiadowe z kolezankami bo jedna przyleciala ze Szkocji na urlop. I wrocilam do domu o 23.30 - pierwszy raz, odkad zaszlam w ciaze;D Ale przykro mi bylo, ze nie moge sie napic chociaz malego drinusia, bo ja z tych lubiacych takie specjaly;)

A i zagladalam ostatnio do ksiazeczek zdrowia moich braci i mojego M. I same duze dzieci to byly!!! A moj M to juz wogole - jak sie urodzil wazyl 4800g i dlugi - uwaga - 67cm!!! Kolos normalnie;D Ja wazylam 4kg równe. I moi bracia podobnie. Wiec boje sie, ze moje dziecko bedzie "wielkoludem":szok:

Ja myślę że będę miała chłopca - nie wiem dlaczego :confused: po prostu mam takie przeczucie. Chociaż wolałabym dziewczynkę!:-) I ilość pryszczy na mojej twarzy świadczyłaby o dziewczynce... Ja mam siostrę bliźniaczkę i młodszego brata. Mój ma starszą siostrę... Także szanse są 50/50 ;-)

W ostatni tydzień wiele się u mnie wydarzyło - stąd moja nieobecność na forum. Najpierw Mój oświadczył mi się :-D Na razie ślubu nie planujemy. No i uraczyliśmy rodziców oboma newsami ;-) Obie mamy popłakały się ze szczęścia!Właściwie zareagowały bardzo podobnie. Cudowny moment.... Planujemy zrobić zapoznanie naszych rodziców w tym miesiącu. Oczywiście boje rodziców naciska na ślub ale w ostateczności powiedzieli, że to nasza decyzja. I oby tak zostało ;-)

Generalnie ulżyło mi bo obawiałam się troszkę reakcji rodziców....
Postanowiliśmy że znajomych będziemy informować po usg genetycznym (które mam w ten czwartek 8.11).

Kupiłam sobie wczoraj pierwsze jeansy ciążowe w H&M - ale fajnie leżą i w końcu nie czuję ucisku hihihihihihi Jak na razie przytyłam 1kg ale już w brzuszku delikatnie urosłam :baffled: A ja Wy??

ja od wczoraj też w dzinsach ciążowych, niby dam radę założyć normalne ale jakoś mi ciasno, guzik trzeba by odpięty mieć :-pa ciążowe trochę za duże jeszcze ale cóż... przynajmniej wygodnie:-p

Cześć,

Kasienkadg to masz spore szansę na duuuuże dziecię:) Sama muszę aż podpytać z ciekawości jak to u nas było:)
Ja też lubię wypić sobię drinka czy piwko, ale mnie teraz na szczęście odrzuciło, więc jakoś nie mam żalu jak nie mogę wypić:-p

Myślę, że do typowych ciążowych ciuszków to mi jeszcze daleko, mimo, że już brzuszek się powoli zaokrągla we wszystko się mieszcze, więc nie opłaca mi się teraz wydawać kaski, wybiorę się do sklepu jak już będzie taka potrzeba. Mam też obiecane od koleżanek z paczki jakieś ciuszki do pożyczenia.

Ja mam dwóch starszych braci i to samo jest u mojego M 2 chłopaków i najmłodsza siostra.

Oj chyba dziś będę miała lenia, ale mamy zamiar wyskoczyć może gdzieś w plener na spacer.

Ostatnia edycja:
PolaTola to trądzik w ciąży zwiastuje córcie? :szok: A Ja cały czas mam przeczucie, że będzie chłopak. Od kilku dni mam problem z cerą i ten problem brnie w swoje. :baffled:

Też mi urósł trochę brzuszek i powinnam zainwestować w odpowiedniejsze spodnie. U mnie jest o tyle problem że mam mega długie nogi.. i znalezienie takich na mnie (szczególne ciążowych) graniczy z cudem :-(

Kasienkadg też się obawiam o wymiary dziecka :D Ja i mój M jesteśmy ponad normę :-) Jak się urodziłam też miałam 4kg.. 57cm i ponoć wielką głowę :-) zobaczymy jak to będzie, oby dziecko zdrowe było.. Ja tam mogę dojść do siebie (pewnie łatwo mi przychodzi teraz o tym mówić bo to moja pierwsza ciąża) :-D

Witajcie kochane;
u mnie brzuch już dość długo widać. Wywaliło mnie podobnie jak Nanu ;-)

PolaTola
cudne wiadomości!!!
Reakcja rodziców bardzo pozytywna, aż zazdroszczę!
Oczywiście Gratuluję narzeczeństwa!!!
Za usg będziemy trzymały kciuki!

Kasienkadg faktycznie masz szansę urodzić sporego malucha:tak:

Ja jestem bardzo ciekawa, czy te przeczucia się sprawdzą :-D
Aż mam ochotę zaproponować zabawę na liście. Żeby to wpisać, a potem ew. edytować w razie zmian ;-)

reklama
Gniecha, trądzik na twarzy nie zwiastuje córeczki. To tylko jeden z rozlicznych ciążowych zabobonów. Ten akurat ma oznaczać, że córka rzekomo zabiera urodę matce (stąd pryszcze, których do urokliwych zaliczyć niepodobna). Jak każdy zabobon, i ten można wsadzić między bajki ;-)

Do góry