reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

reklama
A ja mam wyrzuty sumienia, bo sama nie wiem, czy bardziej chcę synka, czy córeczkę. Chciałabym córeczkę ze względu na W., bo jemu się mała księżniczka łobuziara marzy od lat. No i te ubranka... Chłopca z kolei wolałabym ze względu na to, że teraz panuje kult cielesności, dziewczynki szybciej dojrzewają i nie chciałabym, żeby moja córka przyprowadziła do domu jakiegoś gamonia i przedstawiła go jako swojego chłopaka, bo W. od razu by go pogonił :-D

BOŻE!!!!!!!!!!!!!!!!

feelis
, przecież napisałam, że mój brat robił sobie jaja. Co wy, w ciąży tracicie poczucie humoru? :-D

ale ja nie napisałam tego odnośnie Twojego brata :happy: nawet nie widziałam takiego posta... napisałam ogólnie bo poruszyłyście temat dziwnych tekstów, zdabniania i ogólnego ześwirowania w ciaży i po :-D

jestem już w domu, podróż niby 2,5 godziny ale mnie nieźle wybujało- uwielbiam nasze polskie drogi...
Kurde, mdłości nie przechodzą... zdążyłam zjeść pierogi z truskawkami i tyle je widziałam...
a zaraz wpadną nasi przyjaciele więc upiekłam puszyste ciasto z jabłkami :-p

laski, jak sobie radzicie z zaparciami? mnie obrzydza fakt że nie mogę pozbyć się balastu...:zawstydzona/y: kefiry, śliwki tylko troche mi pomagają...

Z tego co pamiętam na grudniówkach więcej było dziewczynek, ale nie jakoś drastycznie.
A na październiku 50/50 :-D

Citrus ja nie wiem kogo bym chciała.
Z jednej strony po 3 latach zabaw w katastrofy kolejowe, samochodowe, morskie i lotnicze; budowaniu niezliczonych ilości pojazdów z klocków, byciu wyścigówką i ogólnie takich "męskich" zabawach, marzy mi się zabawa kucykami, robienie kitek, małe sukieneczki itd.
Ale chłopcy to już la mnie taki znajomy teren.

Ostatnia edycja:
Zapominajka, jak wspomniałaś o katastrofie lotniczej, to sobie od razu pomyślałam o zabawie w Smoleńsk :-D Ja to mam nasrane we łbie jednak :-D

Ale pamiętasz, że jak będzie dziewczyna, to będziesz musiała nauczyć się imiona wszystkich wróżek Winx, wszystkich kucyków Pony i pewnie jeszcze zaczniesz oglądać Hannah Montana i te inne dziewczyńskie shity telewizyjne :-D Mnie się marzy prawdziwa Barbie, bo miałam tylko jedną, gdy byłam dzieckiem :sorry2:

Dla mnie chyba całkowicie obojętna jest płeć, może dlatego, że to pierwsze dziecko, a może poprostu tak mam.
Lalek barbie w dzieciństwie miałam sporo, te najładniejesze i najlepsze nawet zachowane są w moim rodzinnym domu do tej pory:) zresztą jak kilka innych zabawek.

Feelis ja też mam czasami problemy z zatwardzeniami, póki co wypróżniam się codziennie, staram się pić dużo wody. Jakiegoś specjalnego sposobu nie odkryłam. Było gorzej jak bralam duphaston, jak już odstawiłam jest trochę lepiej.

Ostatnia edycja:
Feelis dużo wody, mało cukru, otręby, activia, jabłka. Ale różnie na to działa.

Ja Barbie nie miałam żadnej. Za moich lat dzieciactwa były tylko w Pewexie a tam trzeba było mieć walutę...
moi rodzice nie mieli, więc i ja Barbie nie mia miałam.

Potem jak moja siostra była starsza i czasy się zmieniły to dostałyśmy prawdziwy domek Matell ale ja już była chyba na to za stara :-D
Za to z synami sąsiadów bawiliśmy się w 4 pancernych w kartonie po tv, zawsze u nich, ponieważ mieli owczarka. Jak to powiedzieć
"bunkrów nie ma, ale też jest zaj**ście" ;-)

reklama
ja z Barbie miałam to ,,szczęście,, że tata pracował za granicą i mi przywoził. Zresztą jestem w rodzeństwie najmłodsza i mam dwóch starszych braci, więc taka córusia tatusia ze mnie:p

Do góry