reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

reklama
Uffffff, a ja od rana mam gigantyczny problem z netem i jeśli się do jutra nie poprawi, muszę zmienić operatora, co znaczy, że mogę być lekko nieobecna na forum (teraz klikam z pracy akurat).

U mnie wczoraj na wadze u położnej +1,3 kg, ale po obżarstwie dzień wcześniej (tort, ciasto) i bez porannego kibelka, więc podejrzewam, że jest nie więcej, niż 0,5 kg. Jak na kilka tygodni i porządne jedzenie to i tak niewiele, więc jestem zadowolona :))))

Czytam właśnie książkę "Zła Matka" - kobiety, która gdy powiedziała, że kocha męża bardziej, niż swoje dzieci, została niemalże ukrzyżowana przez inne baby. :-D

Witajcie wieczorowo.

Moje mdłości powoli odchodzą, chociaż zauważyłam, że wieczorami jest mi najbardziej niedobrze i śpię na siedząco w południe w pracy.

Ja ostatnio warzyłam się 4 tygodnie temu, teraz w ten piątek będę warzona na wizycie, myślę, że przytyłam bo już troszkę widzę po sobie.

Witaj Anetka.

Też jestem za żeby zgłaszać aktualizację do Biedroneczki, a kto w ciągu dwóch tygodni się nie odezwie o znaczy pewnie, że nie jest już zainteresowany udzielaniem się na forum. Jak powróci to dopiszemy.

Noo to fajnie ci powiedział ten lekarz tak trochę nieprofesjonalnie no ale cóż ... ja mam nadzieje nie przytyje dużo ale szczerze mówiąc to się tego trochę obawiam :)

Pisze juz 3 raz ale nic sie nie pokazuje.

Po takim tekście lekarza, zauważyłam, że zaczełam sobie odmawiać rzeczy na które mam ochote...
Chyba każda z nas boi się nadprogramowych kilogramów...

Za każdym razem kiedy chcę coś napisać, goni mnie praca a jak wracam do domu to jedyne o czym marze to łóżko i poduszka. :baffled:
Pracy mam tyle, że ledwo się wyrabiam i aż mi się ryczeć chce za każdym razem, kiedy muszę zostać po godzinach czyli codziennie. Troszkę się obawiam, że to może na maleństwo źle wpływać ale pewnie jestem już przewrażliwiona chociaż nie powiem bo przez to siedzenie przed komputerem 12h codziennie to różne rzeczy mogą się zdarzyć :szok:
Na dodatek od wczoraj pęcherz mnie boli okrutnie i nie wiem co z tym zrobić, a do lekarza dopiero na 7 jestem zapisana :szok:

Niech ten tydzień się kończy :wściekła/y:

Czesc dziewczyny!Jak sie maja ciezarowki? :-D
Wybaczcie,ze zniknelam na kilka dni ale mialam spadek formy a niecierpie narzekania...wiec nie chcialam Wam marudzic :-)
Generalnie marze o tym,ze po 4 miesiacu mdlosci sie jednak skoncza...Marze o tym i staram sie powtarzac to sobie jak mantre... :dry:
Niesamowite zeby juz czuc ruchy dziecka!Ale super!Zazdraszam az do czerwonosci-jakas nagroda za godziny nad porcelana by byla :tak: Pamietam,ze w pierwszej ciazy poczulam w 16tym tygodniu.Wiec wlasciwie to moze juz niedlugo :-D Pamietam,ze czulam jakby pekaly mi banki mydlane w brzuszku.Takie delikatne uczucie.A pozniej to juz kolezanka naprawde zaczela kopac...hehe...:-D
Oczywiscie skladam spoznione zyczenia i przyszlosciowe tez-na zapas :cool2:

Ja dzisiaj przerobilam z coreczka temat zamawiania braciszka i siostrzyczki.Kwestie:"a kiedy mi go przywiaza?"...no tak.matka na ebayu glownie kupuje z niecheci do lazenia po sklepach...:sorry2: Czyli generalnie mialysmy dzisiaj pierwsza pogadanke z serii:a skad sie biora dzieci? :happy2: Chyba poszlo nam niezle.W kazdym razie na razie nie ma wiecej pytan.

Chyba powoli bede dobijac do wagi "poczatkowej".Brzuszek ja widze.I maz moj.Ale jak przez skypa przyjaciolce pokazalam to mnie wysmiala :-D Wiec sie chwalic nie bede bo chyba jeszcze nie ma czym ;-)

reklama
addison- jesli pecherz boli to czy z czy bez terminu idz do lekarza, moze masz jakies bakterie, lepiej to sprawdzic, co do komputerow to mowi sie ze sa niebezpieczne ale naukowych badan potwierdzajacych te teorie nie ma, choc pewnie gdybym po 12 godzin siedziec przed kompem musiala tez by mi do glowy przyszlo czy to dobre dla dziecka

Mdla- ile Twoje dziecko ma lat? ja sie zastanawiam nad jakas ksiazeczka dla malego ilustrujaca pojawienie sie nowego dziecka, my jeszcze nic mu nie mowilismy ale chyba nas podsluchal lub zobaczyl moje ksiazki i gazetki o ciazy i jak chcial skakac mi po brzuchu i powiedzialam ze nie wolno bo mamusie brzuszek boli to mi odpowiedzial : mame brzuch nie boli ty masz nowego dzidziusia w brzuchu

Do góry