reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Witajcie.

Oj wstawać to i mi się nie chce, a jak jeszcze jest ponuro za oknem to schowałabym głowę pod kołdrę i poszła dalej spać.

Życzę zdrówka przeziębionym! Pozostałym miłego dnia. Ja w pracy do 17.

reklama
Witam dziewczyny !!:)

ja dzisiaj byłam na badaniach po 18 mam wyniki ;) na badania poszłam na czczo i myslałam że umrę z głodu ale na szczęscie nie było kolejki i poszło szybko :)

czytam , że niektóre z Was jedzą dużo owoców ja niestety nie bardzo przyswajam owoce poniewaz jak tylko zjadłam jakiś owoc a szczególnie babany lub mandarynki to miałam mdłości okropne....podczas pobytu w szpitalu położna poradziła żeby sobie na razie dała spokój z owocami ponieważ to one są główną przyczyna mdłości ....

na szczęscie moje mdłości już zanikają "książkowo" niebawem kończę I trymestr i prawie wcale nie odczuwam mdłości, jedynie co teraz to mnie męczy ogromne zmęczenie i senność i ten ból pleców ale to tak macica mi się się rozrasta :)

dzisiaj mam wenę na gotowanie, więc na obiadek przygotowuję pieczoną karkówkę ze śliwkami i opiekane ziemniaczki z pieczarkami ;) ale zanim się za to zabiorę musze odpocząć bo padam z nóg.....

na mdłości pomagała mi skórka od chleba która ciągle sobie podgryzałam i duże ilości wody mineralnej później jednak przerzuciłam się na pare łyków pepsi lub coli i tez mdłości po chwili ustępowały, głowa do góry dziewczyny !;) mi koło 11 tyg mdłości zaczęły ustępować:)

a na przeziębienie w ciąży pomagała mi duża ilość herbaty z miodem i cytryną:)

życzę zdrówka i wytrwałości dla wszystkich !!:-)

asia to mnie to bardzo cieszy. Kiedyś było gorzej ,ponieważ mieszkaliśmy w segmencie pod wawą, ale daliśmy sobie spokój. sprzedaliśmy szybko bo dojazd 2 godziny dziennie do pracy przy małym dziecko wkurzał okropnie

Framama znam to bardzo dobrze:) od niedawna pracuję od 7 do 15 i dojeżdżam samochodem (max 1h dziennie), wcześniej pracowałam 8-16 i jeździłam komunikacją miejską (3h dziennie), normalnie masakra :(

Ale właśnie przed chwilą się dowiedziałam, że moja zmiana godzin pracy jest niemalże aktem łaski dla mnie, i powinnam być im dozgonnie wdzięczna... normalnie tak mnie kw.....ją. A ja poprostu nie byłam w stanie tyle czasu dojeżdżać i jakby mi nie zmienili godzin to byłabym zmuszona iść na l4. I weź tu człowieku próbuj chociaż być fer w stosunku do pracodawcy, trzeba mieć dużo cierpliwości, której teraz niestety mi brakuje :(

reklama
Hej,

karlaczek.. trzymaj się. jak się nieco otrząśniesz napisz nam, co się stało... :-(

Ja też już w pracy, mdłości już się uaktywniły mimo zjedzonego śniadanka.. Pogoda nawet ładna i słoneczna, tylko strasznie zimno! 2 st. rano!
Miłego dnia, mamuśki!

Do góry