reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Maj 2013 :):)

Camel olej dobre rady Mamy, po prostu sie nie przejmuj.
a podczas choroby dziecko nie musi jeść, pilnuj tylko aby dużo pił, bo przy takiej gorączce dziecko szybko moze sie odwodnić,

reklama
Zajrzałam na wątek "Zostałam mamusią kiedy miałam..." i trochę się przeraziłam. Czy naprawdę jest, aż tyle dziewczyn, które mają dziecko przed 20 rokiem życia?

camel I tak jesteś najlepszą mamą dla swojego dziecka. Ja też nie biegam z każdym katarem czy temperaturą do lekarza. Obecnie młody ma ospę i też u lekarza nie byłam. Nawet nie chcę wiedzieć, co by na to powiedziała Twoja mama.

No i dziękuję za miłe przyjęcie :happy:

Camel moje dzieci miały goraczke przez 4 dni ciagle w granicach 40 , co 4 godz dawałam na zmiane ibuprofen z paracetamolem obyło sie bez antybiotyku. ostatnio dowiedziałam sie ze rozcienczony ocet albo cytryne przykłada sie na stopki

Moje śpią. Znaczy Zośka coś tam pojękuje, ale chyba przez sen.
Ewcia, ja mojego biję po łapach od dłuższego czasu, bo pomysł z motorem wyskakuje średnio raz na trzy miesiące.
Camel, nie przejmuj się, ja dziś usłyszałam, że głodzę dziecko. To znaczy M. usłyszał, a ja tak jakby pośrednio, bo w jego telefonie tak głośnik nastawiony, że słychać rozmówcę.
Mój M. dziś był pierwszy raz sam na basenie z Fifim. Nawet chyba im się udało;) A, no i jeść dalej nie chce. Śniadanie w połowie, potem jakieś jabłuszko, obiadu dwie łyżki zupy, a potem płacz, drugiego nic. Koło 17 się zlitowałam i dałam w kubek kaszki pitnej, wypił. Chciałam, żeby zagryzł ciastkami zbożowymi, zjadł pół. No i kasza w ilości średniej na kolację. Co ja mam z tym niejadem zrobić. Stoję, gotuję, a on wszystko be. A już wytaszczyliśmy krzesełko do karmienia, bo ładnie siadał na stołeczku przy ławie i jadł, a teraz ucieka i ma wszystko w poważaniu.

Hej mamusie , u nas też ciężkie noce , tej to budziła się chyba ze 6 razy z rykiem ,dopiero co u nas skończył się katar trwał 1,5 tyg w tym tydzień był z wymiotami z płaczu ( wyje i z nadmiaru flegmy wymiotuje).

Camel - współczuje ci oby Jaskowi się poprawiło , a dobrymi radami się nie przejmuj ja ciągle słyszę co powinna zrobić o teściowej nawet teraz była tak akcja podczas choroby ,wmawiała mi ,że małej jest cos więcej niż katar nic tłumaczenie ,że ja najlepiej znam swoje dziecko i wiem kiedy powinnam pojechać do lekarza.

Filipia - tobie również wspóczuje ,ja bym nie dała rady z dwójka .

Kooska - ja również poznałam m przez portal randkowy ,znalazłam go pośród tysięcy innych ;)

Elajar - fajnie ,że wróciłaś . ja tez miałam egzaminy tylko u mnie jest ich dużo wczoraj miałam 3 a dziś 2 , a wcześniej miałam już z 6 ,czeka mnie jeszcze 3 .

Witaj -Witch im nas więcej tym lepiej :)

Ewcia ten twój m chyba spełnia marzenia ;-)( z młodości )

hej kobiety

witaj Witch :)

kooska-zaczelam policealne studium 2-letnie kierunek opiekunka dziecieca....i jestem mega zadowolona....egzamin dzisiejszy oczywiscie zdany, wiec teraz mam ferie

camel-zdrowka dla Jaska

filipia-wierze, ze dasz rade..powoli jakos wszystko sie unormuje...a z tym jedzeniem to chyba takie fazy, bo u mnie tez bylo gorzej, ale juz maluchy odzyskaly apetyty

robimy z A. album na konkurs w przedszkolu (konkurs do konca kwietnia, wiec mamy czas)
A. miala pierwsza prace domowa ;) nauczyc sie wierszyka na Dzien Babci i Dziadka (juz umie)

witajcie dziewczyny, czy również i ja mogę do Was dołączyć? podczytywałam ostatnio forum, ale jakoś nie miałam śmiałości by wejść, a mam synka, który miał urodzić się w maju 2013, ale w końcu trzeba go było wyciągnąć 5 czerwca przez cc (chyba dobrze mu było u mamusi ;), czytałam Was, bo macie z dzieciaczkami podobne problemy jak ja ;P
a niedawno w październiku urodziłam kolejnego synka, tak więc mam w domu małe burdelo bum bum - Filipiamamo rozumiem Cię w każdym aspekcie ;D

nie wiem, czy będę udzielać się codziennie - postaram się ;), ale szukam miesjca by czasem wyżalić się, a czasem pośmiać, bo niedzietni znajomi jakoś się wykruszyli...

Witaj czajka...wal smialo my tu wszyscy jeczymy i narzekamy na wzajem...wiec nie krepuj sie...

Mlody wstalbo 18 i chyba nie ma zamiaru spac....

reklama
Współczuje Wam z tym spaniem, moje spia jak aniołki, oczywiscie młoda zajela miejsce tatusia, bo sobie zaklepała , że jak taty nie ma to ona śpi ze mna, niech jej bedzie, za chwile bede sie martwic , że moje dzieci wolą koleżanki od mamy.

Czajka witamy

Do góry