reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Cześć wam , u nas noc bez zmian czyli pobudki i wiercenie na czasie więc brak tv i spacery przed snem nic nie dają ,ogólnie taka marudna jest chyba przechodzi jakiś skok rozwojowy .
A ja mam dziś taki podły nastój ,że wszystko i wszyscy mnie wkur... łącznie z sąsiadami nienawidzę bloków !!!,co dziecko mi zaśpi to po 5 minutach już ktoś drze pyska na klatce i nie wspominając już o dzieciakach piętro wyżej co napier... od rana do 23 !!!.

reklama
Ewcia, na chodząco to mało powiedziane, on biega. Do tego ściąga wszystko, roznosi, marudzi, a ja nie wiem w co ręce włożyć. Zmiatam, układam, a on tylko buczy i buczy. Sprawdziłam, podobno skok rozwojowy w pełni.
A ja dziś w nocy miałam dostarczony do łóżka koncert Luxtorpedy.

U nas tez wszystko fruwa. Chata wyglada jak po wybuchu - zabawki, buty, ciuchy, pampersy...najgorsze, ze robienie rozpierdzielu bardzo ja bawi, ale niestety tylko przez 5 minut.
Evi ja Ci wspolczuje. Tez mieszkam w bloku i zdarza sie, ze jakies pukniecie czy czyjes rozmowy obudza mala, ale to bardzo rzadko, bo mam spokojnych sasiadow.

Dziendoberek
U mnie byl armagedon... postanowilam juz nie cycowac bo potem mnie drugi boli...
Pobudka o 1 dalam pic i byl spokoj, ale potem sie obudzil i ryk. Do 5 siedzialam z nim w salonie zeby M. nie budzic bo chlopina nie wyrabia. Potem padł do 7, pobudka mleko i spalismy jeszcze do 10. Glupia jestem bo moglam mu zrobic butle w nocy, ale wydawalo mi sie ze on juz nie je w nocy tylko ciumka z przyzwyczajenia...

My po wcześnie zaczetym dniu juz na dworze. Mlody oczywiscie po 5 min zasnal. Cos czuje ze dzis podwojna drzemka nas czeka. Poza tym korzystam bo prazy tak ze wieczorem na bank będą burze. Ide mu jakiegos gryzaka kupić (innego, bo jie to ze nie ma juz z pięciu) ale to jego zjadanie wszystkiego doprowadza mnie do pasji.

Ormianka myslisz ze to z głodu? Moze wlasnie z potrzeby bliskosci tylko. Moze trzeba kilka nocy sie przemeczyc? Hehe madra jestem a sama nad ranem pcham cyca :) ale u mnie juz na pewno nic nie ciagnie. Czasem wystarczy ze nos wetknie w brodawke i juz jest git, takze nie mam takich problemów piersiowych. Tylko wiesz dla niego cyc to nigdy nie bylo źródło głównego pożywienia, nie to co dla Wojtka.

Camel no jak ten tort. Jakie smaki będą? ?

helloł.. jestem...aaaj..byłam rano z mordą w spółdzielni moich rodziców, bo nagle po 5 miesiącach przyszło jakieś pismo o zapłatę 900zł za jakies rzekome zalanie mieszkania na parterze dodam ze rodzice mieszkają na drugim...pismo oczywiscie z firmy ubezpieczonej a w spóldzielni wystawili im potwierdzenie..osz jak ja sie wku...am... nagrałam dziada na dyktafon, posmigałam jakimiś paragrafami z kodeksu cywilnego i chłop tak zmiekl ze powiedzial jak sie odwołac...
normalnie w tym kraju mozna wszystko...

co do tortu, tort bedzie biszkopt zwykły plus biszkopt kakaowy z masą smietankową i orzechowo rumową ,tylko musze na poczet karmienia zamienić rum na olejek rumowy :-(
zobacze..moze pobawie sie masą cukrową i ulepie jakieś gó...no na srodek ...

poza tym dostałam maila od pracodawcy z prośbą o kontakt... zadzwoniłam zatem..pyral sie kiedy chce wrocic..wiec zapodałam ze chce od sierpnia bo nie mamm z kim dziecka w lipcu zostawic...a ten mi wyjezdza ze chlopaki chca urlop i zebym wrociła w lipcu.... takiego wała!!!

Yyy ale miało miejsce jakies zalanie w ogóle czy całkiem to pismo od czapy? ? Niezle szumu narobilas :D
Widzę ze juz u nas na skwerku maja polish truskawka wiec u mnie jedna warstwa na pewno taka sernikowo-truskawkowa hmm a moze druga po prostu bita psitanę ;) a dac kakaowy biszkopt jak Ty...

Ostatnia edycja:
Ewcia, ja już od trzech dni jem polską truskawkę;) Już mi się troszkę nudzi, to chyba dziś zrobię serniczek na zimno właśnie z tą truskawką;)
No i u mnie ostatnio na topie ogórki małosolne, ale to do tortu się chyba nie nadaje;)

reklama
Do góry