reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Kurcze, nie wiem co z tym moim Filipem ostatnio. Budzi się koło 6, a o 9 już zasypia. Nawet jak miał 3 drzemki, to spał pierwszy raz koło 9.30. I to zasypia sam. Włazi na mnie, przytula się i śpi. Tak sobie myślę, że może powinnam szybciej się ogarniać i go na spacer wyciągać, to wytrzyma dłużej.

Aneta, torcik świetny;) U nas będzie zupełnie inny klimat. Mam nadzieję, że dziewczyna czegoś nie skopie;) A teściowa nawet nie zaproponowała pomocy, nic na temat urodzin nie wspomina, dalej się zachowuje jakby miała schizofrenię. Mi tym krzywdy nie robi, tylko mnie wkurza. Obraziła się, bo jej M. zwrócił uwagę, że nie w porządku się zachowała w Święta.

reklama
witam wszystkie mamy:)

Chciałabym zaprosić Was na odwiedzenie mojej strony, na której proponuje piękne akcesoria dla naszych pociech :)
https://www.facebook.com/pages/Babylook/1542983332595108?fref=ts
oraz strona, na której jest tylko póki co galeria ale pracujemy nad sklepem BabyLook - galeria zdjęć | Limitowana kolekcja ubrań dla całej rodziny.

jestem mamą rocznej Zuzi - uczęszczałam na forum mamy dzieci urodzonych w kwietniu 2013. Postanowiłam wziąść się za jakąś pracę. Akcesoria, które mozna tam zobaczyc są przeze mnie i moją wspólniczkę samodzielnie projektowane i szyte. Materiały przemiły ale co ja będę się rozpisywać zapraszam:)

pozdrawiam serdecznie

Paulina

Fifowa dzis mialysmy taka sams noc. O północy postanowilam wziąć mlodego do nas, bo po pierwsze nie dalam mu p.goraczkowego a po drugie mysle przynajmniej sie wyspie. Dzizasss fikal po mnie jakby na placu zabaw był. Czuje sie zmasakrowana.

Rano bylismy u pediatry. Dzis juz goraczka ustąpiła ale wysypki nie ma. No i w badaniu jest zdrowy. Na wszelki wypad dala nam skierowanie na siuski. Ale juz mi z oczu na chorego nie wyglada.

Dobra idziem na dwór bo szkoda pogody. Telefon do prezesa moze poczekać ;)

A i dzis mezowego urodziny. Miesko jakies udusze na obiad, wręcze prezent i mam nadzieję zmiekczyc tym jego serce ;)

Hej mamusie , u nas noc jak zwykle kilka pobudek musi być .

Zostałam ciocią !!! o północy urodziła się moja bratanica (wcześniak 35 tygodniu),śliczna jest taka maleńka,patrzac na moja zastanawiam się kiedy to dziecko tak urosło i taki łobuz się z niej zrobił od kilku dni ma jakieś fazy z biciem wszystkich po twarzy jak się jej coś nie da lub nie spodoba i nie wiem co z tym zrobić macie jakiś pomysł ???

Aneta tort śliczny fajnie ,że impreza się udałą.

Filipiamama- ja robiłam wszystkie badania te co Camel ci napisała plus badanie na GBS no i byłam przez okres ciązy 3 razy w szpitalu i robili mi tam masę różnych badań .

Ewcia dobrze ,że mały czuje się już lepiej .

Evi, gratulacje;) Ja to się chyba nigdy nie zostanę ciotką. Moja siostra jakoś się nie śpieszy. 12 lat z jednym chłopem i jakoś tak byle jak;) Męża brat też się nie garnie;) Stary kawaler do tego artysta;)

Ewcia, sto lat dla męża;)

A mi przyszedł pocztą kostium kąpielowy. No i będę odsyłać. Ja mam takie jakieś nieforemne te piersi, że ciężko coś dobrać, do karmienia mam fajne staniki, podoba mi się w nich biust, ale kostiumy kąpielowe tej firmy kończą się na miseczce d.

Witajcie po przerwie.

Filipia - gratulacje. My ostatnio nie specialnie uwarzalismy :-), wiec za 1-2tyg sie okaze pewnie.
Filipia - gdzies musialam minac, co sie stalo na swieta z tesciowa, ze piszecie,ze przesadzila?

Ja obecnie na diecie jestem. Weszlam w ciuchy z przed ciazy i jestem happy. Chcialabym jeszcze z 5kg i bede miala wage jak w LO i bedzie super. (no chyba,ze jednak zaciazylismy ;-))

Mlody biega, wariat, postepy robi. Wlada od jakiegos czasu male przedmioty do wiekszych, np.chowa mi zabawki i inne gadzety w koszu na pranie. Proboje wlozyc klocki oroznych ksztaltach w otworek ktory mu pokaze, lub ktory sobie wybierze. Jest co raz bardziej zaczeepny. Zaczal dawac. Rozumie co raz wiecej slow oraz prostych polecen. Kilka razy udalo mu sie klasnac, ale nie sadze aby bylo to polaczone ze slowem brawo. Ze 3-4 razy pomachal krotko raczka na papa. Bylismy na bilansie roczniaka i pani pow.ze maluch rozwija sie dobrze i wazy 11,2kg. Ah no proboje wymawiac kilka slow. Rano wita sie nami cos ala "cesc" , na spacerze pokazuje drzewo, chce wielu rzeczy dotykac. Maly lobuz, ale kocham go ponad zycie!!
Ostatnio miewamy tez problem z jedzeniem. Nie wszystko chce jesc i nie zawsze- chyba kolejny zabek, bo i goraczka byla iedawno i katar po raz kolejny i nawet oczy mu ropialy przez tydzien :(. Ale juz jest calkiem dobrze.

Tyle sie dzialo. Impreza ur taty i wczesniejsza roczkowa mlodego, potem swieta u znajomych, potem grill u nas, wyjazdy, zakupy, sprzatania i inne akcje. Dopiero od 2 tyg mam czas cos naskorbac.

Tylko pobierznie czytalam wasze posty przez ten czas. Widze,ze niektore tez juz po roczku, inne zaraz przed. Pochwalcie sie tortami. Ja zrobilam jeden a w piatek na prawdziwy roczek zrobie drugi. Ale juz bez imprezy, tylko domownicy.

Ahh no i z takich ciekawostek, ostatnio mialam powazna rozmowe ze wspolokatorka, o ktorej wam opowiadalam. Powiedzialam 80% tego co mi na sercu lezalo. Porozmawialysmy, a nastepnie postanowilysmy cos ala poprawe stosunkow naszych, tak jak bylo kiedys. To co bylo, juz nie minie, w pamieci zostanie (no i ja chyba o pare slow prawdy za duzo powiedzialam, ale trudno) ale moze atmosfera bedzie przyjemniejsza, no i ja juz sie tak wsciekac nie bede bo to narastalo w srodku i mi nerwy szarpalo codzien.

Mam nadzieje,ze wszyscy zdrowi tutaj. Ktos pisal, ze jej maluc hejszcze zabkow nie ma - WOW - to normalne? Bidulek nie moze sobie pogryzc mamusi i tatusia.

Rosomaki, z moją teściową sytuacja taka ogólna. Ona wszystkich chce po swojemu uszczęśliwiać. Ubzdurała sobie, że kogoś nie lubimy i stara się wszystko ustawiać tak, żebyśmy się mijali. Wychodzą potem jakieś niedomówienia. To samo w święta. Nie powiedziała nam, że jadą z teściem do babci męża, wyszło dopiero, jak zbieraliśmy się do nich na obiad i M. postanowił zadzwonić i uprzedzić. Zachowuje się jakby była niespełna rozumu. Już się boję tej niedzielnej imprezy, bo znowu będzie chciała wszystko ustawiać. Już z chrzcinami dała czadu. W niczym nie pomogła, a zachowywała się jak gospodyni na przyjęciu.

Dobra, wyżaliłam się, ale działa mi ostatnio strasznie na nerwy.

A ja się zastanawiam, jak to dalej urlopowo załatwić. 3 maja kończy mi się macierzyński i co potem? Zwolnienie?

Filipia a moze Ci juz gin na ciaze L4 wystawić?

Rosomaki to się działo u Ciebie. Fajnie ze roczki udane. No mamy jeszcze szczerbatych. Pozniej im wyjdą dluzej będą mieli. No ale Rosomaki kto jak kto, ale Ty powinnaś wiedzieć co jest w normie ;)

Ewcia, czy na ciążę to nie wiem, ale sam zaproponował, że skoro mi niedobrze i mdli, a my jakby na to nie patrzeć mamy pracę związaną z wyrobami trochę śmierdzącymi, to zwolnienie wypisze. Na razie nie chciałam, żeby zamieszania zusowi i księgowej nie robić, ale od 15 się zobaczy.

reklama
Filipia a moze Ci juz gin na ciaze L4 wystawić?

Rosomaki to się działo u Ciebie. Fajnie ze roczki udane. No mamy jeszcze szczerbatych. Pozniej im wyjdą dluzej będą mieli. No ale Rosomaki kto jak kto, ale Ty powinnaś wiedzieć co jest w normie ;)

Haha, ewcia nie dogryzaj :-p Zebami akurat sie tak nieitetersowala, :) Z reszta odkąd sprowadziłyście mnie na ziemie, przestalam czytac te wszystkie opisy co dziecko powinno i kiedy. Noo moze zerkne do takiej jednej ksiazki od swietnie, ale przestalam sie martwic. I ja jestem szczesliwsza i moje dziecko tez. DZIEKUJE WAM :*

Do góry