reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Ewcia, dzieki, ale nie lubie robic problemu, dwa dziecia i na zmiane dzikie ryki w nocy to nie bylo by fajne..

U mnie noc cala nie przespana, jasko sie albo przytrul albo zeby, bo zygal, ale nie chlustajaco czy cos tylko tak jakby dlina, piana, woda..wyraznie go mdlilo, odmowil cyca i picia. Dalam czopek i psiknelam tantum verde i dopiero po tym sie napil...pospal od 5 do 8 i tyle..tera sie poklada...

Ewcia ja w woreczki nie zbieralam tylko w kubeczek, a jak? Polozylam na przewijaku i suszarka siuska traktowalam, cieple to i siku sie zachcialo i fru podstawiam kubek...

reklama
Hmm no nie wiem. Ale w sumie dlaczego nie ma sensu. Myslalam ze ginki robia bete jako standart zeby potwierdzić wynik testu z sikow. Wiesz jako bardziej wiarygodna i obrazowa sprawa. Po poziomie przecież mogą sie zorientować o wieku ciazy czy blizniacza i czy sie rozwija, a jak nie ma punktu odniesienia to jak pozna jeśli w usg nic nie będzie. Wiesz ja tak gadam bo sama wolalam wydac 25 zl na bete niz kupic 3 testy z sikania i wciaz nie byc pewna czy ta kreska to róż blady róż czy amarant ;) ale skoro u Ciebie krechy aż biją po oczach z to ten problem odpada :)

Pierwsza proba pobrania moczu zakonczona fiaskiem. Probowalam suszarki, zimnej podlogi w lazience i niet. Wiec zostawilam bez pieluchy ze moze jakos zlapie i poszlismy robic mm. To zsikal sie na mnie będąc na moich rękach :/ ale jest tez wysypka wiec infekcji dróg moczowych spodziewam.

Ta wysypka to taka bardziej plamkowata niz grudkowata nie?

Ale zeby chyba tez mamy w odwrocie bo maruda straszna. Tylko wstanie juz beczy. Nie moge go z rak zdjąć bo zaraz spazmy, jeszcze siku nie bylam od wstania. W nocy tez sie budzil z rykiem.

Camel zaden problem jakby coś. Co to placzy w nocy nie slyszalam. Gorzej jak Jasko mialby spac z wami jak on nie zwyczajny. Chociaz mam i wolne turystyczne lozeczko. Kulki się tylko wysypie. Z reszta chyba lepiej zniesiemy to my niz bezdzietni znajomi ;)

Ewcia..pomyslim....
Jasko nadal jakis nie swoj, placze, cofa mu sie w przelyku, ale nie wymiotuje, nie wiem co mu...posmarowslsm dxiadla i zasnal...

Ewcia..wysypka plamkowata, czasem nawet sie zlewa.. Moj misl na poczatku malo wyraxna po 4 dniach goraczki, w piatym rano większą a potem znikala, zbladła..

No to ma. Na środku brzucha troszke na karku, nawet jakby troche na czole ?

U nas na forum jak nie urok to sraczka. Jeden ozdrowial to drugiemu coś dolega. Mulslisz ze to gardło?

Ja już sama nie wiem...nie da czort zajrzeć do gardła..więc wysłałam małża po tantum-verde..pomoże i na gardło i na zęby, lekarz i tak nic innego nie zapisze...jak vit c, tantum verde i ewentualnie paracetamol..

Mój na twarzy też miał..nawet chyba najwięcej... na na brzuszku miał nad pieluchą i na pleckach, a na drugi dzień chyba wszedzie :-)

Filipa co do bety ja też robiłam.. po prostu za bardzo się martwiłam czy wszystko ok, ja nie mam cierpliwości do czekania...a po drugie mam fajną pamiątkę, na początku wyszło mi jakieś 490 a potem już ponad 1000 więc byłam pewna że jest ok..wyniki schowane razem z testem na pamiątkę :-)

Ostatnia edycja:
Ja chyba ze 4 razy robilam bo balam sie jeszcze tej pozamacicznej.

Dzizass moje dziecko jest zazdrosne o zlewozmywak. Po prostu jak chce umyc butelkę czy jakies naczynia to włącza darcie na full, staje mi miedzy nogami i odpycha. Oczywiście przy okazji wali głową o szafke wiec placze ze sie walnął. I ryczy dopoki nie skończę i nie wezme na ręce...zeby mi tu sąsiedzi policji nie wezwali na te ryki.

Witajcie moje piękne.
Problemy wychowawcze widze się zaczynają, kosska myśle,że Twój sposób jest bdb.
Ewcia zapewne więc przeszliście tzydniówkę, my już tez mieliśmy, ciekawe skąd taka choroba, bez sensu.
U nas dalej nieciekawie młody kaszle, spiczy non stop, moglabym mu ciągle tym katarkiem odciągac bo leci bez przerwy, dostał, puneo, flegamine, tantum verde, wapno, wit c, nasivin, wode morską do nosa, krople jakies na o do oczu , bo ma zapalenie spojówke przy okazji, w piątek pójdziemy go zbadac jak nie będzie poprawy. Córka identycznie , do tego leki na azs i dieta, nie wiem co ona bedzie jadła, bo wszystko co lubi to jesc nie może.

Camel wiesz jaka to stresująca sytuacja? Ja kończę zmywanie spocona :)
Dobrze Wiolonczela mowi. To chyba już problemy wychowawcze. Zdrówka dla was.

reklama
Dziękujemy. Ostatnio w aptece wydałam 500 zł, czy to normane???

Trzeba zapytać Rosomakowej ( to oczywiście taki żarcik, bo wiem, że aktualnie na topie ,,,:)

Do góry