reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Maj 2013 :):)

Hej
U nas ze 3 pobudki...teraz jeszcze spi...dzis A ma wolne...wybieramy sie chyba w lubelskie strony..tzn. Rodzice sa na dzialce przygotowuja maliny, wiec do nich pojedziemy i razem wrocimy....jasko posiedzi na wsi na swiezym powietrzu, przy okazji odwiedzimy pradziadkow... Bedziemy dosc blisko lbn ale na wizyte do lbn musze miec stabilna ladna pogode i albo do dyspozycji autko, albo bardziej prawdopodobne pociag tylko ktoras by musiala mnie odebrac...

Ewcia my tez cierpimy z tym tv on jak w hipnozie...wiec mamy niestety wylaczony od rana, włączamy dopiero na jakies wiadomosci ok 18-19 bo normalnie czasem nie wiem co sie w swiecie dzieje...gdyby wybuchla wojna dowiem sie zapowne o 19 bo wvzesniej ni chu chu...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziendoberek

U nas wszystko wróciło do normy... czyli Wojtek do swojego łóżeczka. No i znowu pobudki co 2 godz. I cycowanie zeby M. nie obudzić bo zmeczony.

Dziewczyny karmiace mm. dajecie jeszcze jeść dzieciaczkom w nocy? Jesli tak to o ktorych godz. mniej wiecej?

Cześć dziewczyny, u nas ciężka noc milion pobudek z rykiem a ok 3 już wzięliśmy ja do lóżka i tak udało się dospać do 7 .
U mnie dziś zaczęła się @ brzuch mnie boli i nic mi się nie chce ogólnie wszystko jest na nie.

Elajar - wszystkiego najlepszego dla Izy i Tomka ,udanej imprezy :)

Camel - miłego relaksu na wsi :)

Ormianka - ja karmię mała mm ,wieczorem zjada 210 ml i ok 1 zjada 150ml ,ale teraz chce ja odzwyczaić od jedzenia w nocy i będę dawała jej co tydzień jedna miarkę mniej (będzie dostawać samą ciepłą wodę jeśli będzie się budzić).

kurcze...teraz to nawet nie wiem czy pojedziemy..pogoda coś się psuje i jakoś tak zimnawo..
Dziewczyny z Lbn jak tam u was z pogodą..bo nie wiem czy Jaska wybierać czy lepiej zostać w domu i pojechać na kulki...

A my wogóle nie włączamy tv aż do 20.30 jak Młody śpi. Chyba że ma drzemkę z rana i chcę obejrzeć chwilę DD TVN. Chciałabym czasami właczyć, ale wiem że jego wzrok nie jest jeszcze dostosowany do oglądania tak szybko zmieniających się obrazów :cool: z resztą w tv rzadko leci coś fajnego.

Camel a nie mozesz włożyć synka do kojca, albo łózeczka jak chcesz jeść. Ja tak robię, albo jem jak skończę go karmić w krzesyłku. On patrzy jak ja jem, albo jak daję mu żeby sam sobie wcinał banana na tacy to sama wtedy też jem i problem z głowy.

,,no i owoca nie je w krzesełku..podobnie jak chrupek
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif
"
a nie boisz się ze się zakrztusi?:szok::szok:

Camel powoem krotko. Pizdzi.
Ormianka mowilas ze spi cala noc przy Tobie i nawet nie cycuje znaczy ze moze spac i az taki głodny nie jest. Moj Mlody kiedys dostawal na kazde przebudzenie cycka. Teraz nie daje i tez śpi. Na Twoim miejscu odpuscilabym sobie podawanie mm w nocy jeśli nie jest mus. Potem będziesz oduczac i kombinować. Spróbuj może da radę.

A gdzie Filipia? Nie pisze, nie było ich na basenie....halo???

Hehe jedzenie w czasie gdy Młody w kojcu doprowadziło by mnie do wrzodów żołądka :) weź jedz jak ktoś patrzy i Ci buczy.
Ale miska z bananem albo chrupkami dziala...aczkolwiek na krotko :/

A co do tv raz gra raz nie, az tak sie na to nie fiksuje. Ale nie lubie jak przez godzinę u teściowej spędza czas jedząc (mimo ze wychodzi z domu opchany obiadem) i siedzac w pokoju gdzie do tv ma dwa metry. Feelis a kiedy wzrok bedzie przystosowany? Skąd to poznać? ?? :?

Ostatnia edycja:
Każda mama ma swoje sposoby na karmienie ja jestem zdania ,że nie można wpadać w paranoje , myślę ,że każda z nas chce dla dziecka jak najlepiej .
Oczywiście ,że zdrowych nawyków uczymy się w dzieciństwie ,i nie mamy później problemów w wieku dorosłym np. problem z zjedzeniem 5 posiłków dziennie .

Moja pewnie darłaby się na cały blok jak bym jej nie dała przynajmniej spróbować tego co jem .

Ostatnia edycja:
Dziewczyny to zachecam do BLW;) ja jem swoje a Wojtek swoje i problem z głowy. No i nie ma opcji z zakrztuszeniem... nie ma zębów a radzi sobie z wszystkim.

A u mnie tv leci od rana, sle Wojtek nie zwraca uwagi może jak był młodszy. Bardziej kreci go przelaczanie...

Ewcia masz rację z tym mm. Chyba lepiej pomęczyć sie razem w łóżku niz z butelka. Ale chcę go kategorycznie odstawić i muszę najpierw opracować plan działania;)

U nas przełączanie też go jara. A jak trafi na przełączenie źródła sygnalu i pojawia sie szum i mroweczki to spierdziela jak trza ;)

A nawet nie chodzi o to ze w jednym łóżku. Wiesz skoro spi kolo Ciebie to znaczy ze nie jest taki glodny zeby Ci tu przez noc zejść z głodu, więc da rade. Nie chodzi ze mm samo zło, bo ja przecież daje caly czas. Po prostu w nocy nie je...a i tak pulpet ;) Powalcz, bo tak wpakujesz sie w nocne beltanie, podgrzewanie, mycie butelek. Po co Ci to...?

Wiecie co, mojego juz nie jara basen. Przykleja sie do mnie i chce na raczkach eksplorowac. Nie chce wykonywac ćwiczeń tylko zaraz się odkreca. Dzisiaj mielismy polozyc dzieci na brzegu basenu i machać nogami, to ten juz zspiera sie o ścianę i wylazi z basenu bo cos tam sobie dojrzal na brzegu. Normalnie nie idzie go wkomponowac w zajęcia grupowe. Chyba daruje kolejny semestr, bo tak to się pomoczyc mozemy sami we własnym zakresie.

reklama
Witam się i ja, my byliśmy na zakupach, w końcu kupiliśmy małej butki do chodzenia, polecam sklep Zdrową Stopke. Na miejscu fizjoterapeuta ddziecięcy, sami dobierają rozmiar, ksztalt buta do stopy dziecka, sprawdzają jak dziecko stawia w nich stopy. I uff w końcu mamy pierwsze fajne buciki do nauki chodzenia. Później jeszcze kupiliśmy pizamki dla małej i wróciliśmy. Chciałam jeszcze sobie kupić spodnie, ale dziec już spiący i marudny się robił.
Gotuje na szybko jakiś obiad i może spacer.
Moje dziecko nie interesuje się zbytnio telewizorem, pilotem i przełączaniem kanałów wykazuje większe zainteresowanie, ale też przez moment.
Jakoś dzis zimno i ponuro.
Ewcia my z zajęć na basenie zrezygnowalismy z tego samego powodu, mała ewidentnie się nudzila, wiec chodzą z tatusiem sami by się powsciekac w wodzie.

Do góry