reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Maj 2013 :):)

Hej
U nas ze 3 pobudki...teraz jeszcze spi...dzis A ma wolne...wybieramy sie chyba w lubelskie strony..tzn. Rodzice sa na dzialce przygotowuja maliny, wiec do nich pojedziemy i razem wrocimy....jasko posiedzi na wsi na swiezym powietrzu, przy okazji odwiedzimy pradziadkow... Bedziemy dosc blisko lbn ale na wizyte do lbn musze miec stabilna ladna pogode i albo do dyspozycji autko, albo bardziej prawdopodobne pociag tylko ktoras by musiala mnie odebrac...

Ewcia my tez cierpimy z tym tv on jak w hipnozie...wiec mamy niestety wylaczony od rana, włączamy dopiero na jakies wiadomosci ok 18-19 bo normalnie czasem nie wiem co sie w swiecie dzieje...gdyby wybuchla wojna dowiem sie zapowne o 19 bo wvzesniej ni chu chu...

Ostatnia edycja:
reklama
Dziendoberek

U nas wszystko wróciło do normy... czyli Wojtek do swojego łóżeczka. No i znowu pobudki co 2 godz. I cycowanie zeby M. nie obudzić bo zmeczony.

Dziewczyny karmiace mm. dajecie jeszcze jeść dzieciaczkom w nocy? Jesli tak to o ktorych godz. mniej wiecej?

Cześć dziewczyny, u nas ciężka noc milion pobudek z rykiem a ok 3 już wzięliśmy ja do lóżka i tak udało się dospać do 7 .
U mnie dziś zaczęła się @ brzuch mnie boli i nic mi się nie chce ogólnie wszystko jest na nie.

Elajar - wszystkiego najlepszego dla Izy i Tomka ,udanej imprezy :)

Camel - miłego relaksu na wsi :)

Ormianka - ja karmię mała mm ,wieczorem zjada 210 ml i ok 1 zjada 150ml ,ale teraz chce ja odzwyczaić od jedzenia w nocy i będę dawała jej co tydzień jedna miarkę mniej (będzie dostawać samą ciepłą wodę jeśli będzie się budzić).

kurcze...teraz to nawet nie wiem czy pojedziemy..pogoda coś się psuje i jakoś tak zimnawo..
Dziewczyny z Lbn jak tam u was z pogodą..bo nie wiem czy Jaska wybierać czy lepiej zostać w domu i pojechać na kulki...

A my wogóle nie włączamy tv aż do 20.30 jak Młody śpi. Chyba że ma drzemkę z rana i chcę obejrzeć chwilę DD TVN. Chciałabym czasami właczyć, ale wiem że jego wzrok nie jest jeszcze dostosowany do oglądania tak szybko zmieniających się obrazów :cool: z resztą w tv rzadko leci coś fajnego.

Camel a nie mozesz włożyć synka do kojca, albo łózeczka jak chcesz jeść. Ja tak robię, albo jem jak skończę go karmić w krzesyłku. On patrzy jak ja jem, albo jak daję mu żeby sam sobie wcinał banana na tacy to sama wtedy też jem i problem z głowy.

,,no i owoca nie je w krzesełku..podobnie jak chrupek
wink2.gif.pagespeed.ce.fmosKM3Vqe.gif
"
a nie boisz się ze się zakrztusi?:szok::szok:

Camel powoem krotko. Pizdzi.
Ormianka mowilas ze spi cala noc przy Tobie i nawet nie cycuje znaczy ze moze spac i az taki głodny nie jest. Moj Mlody kiedys dostawal na kazde przebudzenie cycka. Teraz nie daje i tez śpi. Na Twoim miejscu odpuscilabym sobie podawanie mm w nocy jeśli nie jest mus. Potem będziesz oduczac i kombinować. Spróbuj może da radę.

A gdzie Filipia? Nie pisze, nie było ich na basenie....halo???

Hehe jedzenie w czasie gdy Młody w kojcu doprowadziło by mnie do wrzodów żołądka :) weź jedz jak ktoś patrzy i Ci buczy.
Ale miska z bananem albo chrupkami dziala...aczkolwiek na krotko :/

A co do tv raz gra raz nie, az tak sie na to nie fiksuje. Ale nie lubie jak przez godzinę u teściowej spędza czas jedząc (mimo ze wychodzi z domu opchany obiadem) i siedzac w pokoju gdzie do tv ma dwa metry. Feelis a kiedy wzrok bedzie przystosowany? Skąd to poznać? ?? :?

Ostatnia edycja:
Każda mama ma swoje sposoby na karmienie ja jestem zdania ,że nie można wpadać w paranoje , myślę ,że każda z nas chce dla dziecka jak najlepiej .
Oczywiście ,że zdrowych nawyków uczymy się w dzieciństwie ,i nie mamy później problemów w wieku dorosłym np. problem z zjedzeniem 5 posiłków dziennie .

Moja pewnie darłaby się na cały blok jak bym jej nie dała przynajmniej spróbować tego co jem .

Ostatnia edycja:
Dziewczyny to zachecam do BLW;) ja jem swoje a Wojtek swoje i problem z głowy. No i nie ma opcji z zakrztuszeniem... nie ma zębów a radzi sobie z wszystkim.

A u mnie tv leci od rana, sle Wojtek nie zwraca uwagi może jak był młodszy. Bardziej kreci go przelaczanie...

Ewcia masz rację z tym mm. Chyba lepiej pomęczyć sie razem w łóżku niz z butelka. Ale chcę go kategorycznie odstawić i muszę najpierw opracować plan działania;)

U nas przełączanie też go jara. A jak trafi na przełączenie źródła sygnalu i pojawia sie szum i mroweczki to spierdziela jak trza ;)

A nawet nie chodzi o to ze w jednym łóżku. Wiesz skoro spi kolo Ciebie to znaczy ze nie jest taki glodny zeby Ci tu przez noc zejść z głodu, więc da rade. Nie chodzi ze mm samo zło, bo ja przecież daje caly czas. Po prostu w nocy nie je...a i tak pulpet ;) Powalcz, bo tak wpakujesz sie w nocne beltanie, podgrzewanie, mycie butelek. Po co Ci to...?

Wiecie co, mojego juz nie jara basen. Przykleja sie do mnie i chce na raczkach eksplorowac. Nie chce wykonywac ćwiczeń tylko zaraz się odkreca. Dzisiaj mielismy polozyc dzieci na brzegu basenu i machać nogami, to ten juz zspiera sie o ścianę i wylazi z basenu bo cos tam sobie dojrzal na brzegu. Normalnie nie idzie go wkomponowac w zajęcia grupowe. Chyba daruje kolejny semestr, bo tak to się pomoczyc mozemy sami we własnym zakresie.

reklama
Witam się i ja, my byliśmy na zakupach, w końcu kupiliśmy małej butki do chodzenia, polecam sklep Zdrową Stopke. Na miejscu fizjoterapeuta ddziecięcy, sami dobierają rozmiar, ksztalt buta do stopy dziecka, sprawdzają jak dziecko stawia w nich stopy. I uff w końcu mamy pierwsze fajne buciki do nauki chodzenia. Później jeszcze kupiliśmy pizamki dla małej i wróciliśmy. Chciałam jeszcze sobie kupić spodnie, ale dziec już spiący i marudny się robił.
Gotuje na szybko jakiś obiad i może spacer.
Moje dziecko nie interesuje się zbytnio telewizorem, pilotem i przełączaniem kanałów wykazuje większe zainteresowanie, ale też przez moment.
Jakoś dzis zimno i ponuro.
Ewcia my z zajęć na basenie zrezygnowalismy z tego samego powodu, mała ewidentnie się nudzila, wiec chodzą z tatusiem sami by się powsciekac w wodzie.

Do góry